Rondreis Argentinië

Rondreis ArgentiniëArgentina has it all! Een land vol passie en avontuur. Argentinië heeft zo veel te bieden dat de kiezen bijna onmogelijk is. Om te beginnen is Argentinië het land van de wijnen. Er zijn ontelbaar veel wijngaarden en het soort wijn verschilt per boer. Wie wil nu niet een glaasje shiraz of cabernet bij de boer drinken?

Bij een drankje hoort natuurlijk een hapje, en laat de Argentijnen hun gang maar gaan als het gaat om vlees, en dan met name rundvlees. Dit vindt u op elke menukaart terug, en soms ook bij kraampjes. Denk bijvoorbeeld aan de empanada. Een pasteitje gevuld met vlees.

En als u dan aan het rondtrekken bent van dorp naar dorp vergeet dan niet te genieten van het prachtige landschap. Argentinië laat haar grenzen lopen tot in het Andesgebergte dus ook voor natuurliefhebbers zijn de mogelijkheden oneindig.

Bestemmingen en hoogtepunten in Argentinië

Buenos Aires is de perfecte plek om uw rondreis in Argentinië te beginnen in verband met het vliegveld. De stad an sich is het zeker waard om enkele dagen voor uit te trekken. Denk aan Plaza de Mayo, een iconisch plein waar de stad bruist, of wat dacht u van de begraafplaats Recoleta. Dit is geen gewone begraafplaats, maar een plaats waar de rijkste mensen van Argentinië worden begraven, en dat laten ze ook na hun dood graag zien.

Een andere stad die het bezoeken waard is, is Córdoba. Het stadje staat bekend om het Evita Fine Arts museum en Museo de la Memoria. Daarnaast heeft het prachtige pleinen en kathedralen, en leeft het stadje elke dag tot het uiterste. Er is veel live muziek waardoor u haast wel moet toegeven aan het ritme.

Wordt het allemaal even te veel? Geen zorgen, er zijn kleine dorpjes vlakbij Córdoba waar u meer richting de bergen gaat en rustig de natuur in kan trekken. Andere bezienswaardigheden als het gaat om de natuur zijn de Iguazú watervallen en Glaciar Perito Moreno. Die laatste is een ijsveld dat enkele kilometers lang is. Het is ook mogelijk om naar het Reserva Faunística Península Valdés te gaan. Dit is een natuurreservaat waar u een goede kans krijgt om een walvis te spotten.


Soorten rondreizen in Argentinië

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om rondreizen in Argentinië. Het land staat bekend om haar prachtige wijnen, en het is dan ook zeker aan te raden om de wijnboerderijen te bezoeken. U kunt meegaan op een groepsrondreis waarbij verschillende boerderijen voor u worden geselecteerd, maar het staat u vrij om zelf de route te bepalen.

Rondreizen waarbij de focus ligt op de natuur zijn vanzelfsprekend ook aanwezig. Indien u zelf de route bepaalt is het handig om te kijken welke natuurbezienswaardigheden u wilt bekijken en welke in de buurt liggen van elkaar. Op deze manier bent u minder tijd kwijt met reizen en kunt u meer geniet van uw rondreis in Argentinië.

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een groepsrondreis die de hoogtepunten van verschillende steden bezoekt, waaronder Buenos Aires. Op die manier leert u de stad goed kennen in een korte tijd. Wilt u zelf de steden verkennen? Dan is wellicht het huren van een auto een goede optie, zodat u overal gemakkelijk heen kunt.


Accommodaties tijdens uw rondreis in Argentinië

Een goede overnachting is tijdens uw rondreis noodzakelijk, zodat u de volgende dag weer fris op pad kunt gaan. Zoals in vele landen kunt u ervoor kiezen om in een hotel te overnachten. Dit is de meest veilige keuze omdat u gelijk weet waar u voor kiest en van welke gemakken u bent voorzien.

Argentinië staat bekend om haar indrukwekkende spa’s. Indien u hiervan gebruik wilt maken dan is het een idee om te kijken welke hotels een wellness center combineren, zodat u gelijk twee vliegen in een klap heeft.

Een goedkopere optie is een hostel. Ook hier zijn er verschillende klassen. Naast een hostel kunt u namelijk ook kiezen voor een posadas. Dat is een kleiner hostel vaak bij mensen thuis. U bent dan ook van alle gemakken voorzien, maar heeft meer een persoonlijke behandeling. Deze posadas zijn over het algemeen wel duurder dan hostels.

Als u het er graag op uitgaat in de natuur dan ontkomt u er bijna niet aan. U zult moeten overnachten in een tentje. Er zijn redelijk veel campings in nationale parken te vinden, dus aan ruimte geen gebrek, maar daarnaast heeft Argentinië ook eco-lodges.

Eco-lodges zijn gericht op de natuur. Dat betekent dat ze milieuvriendelijk zijn, en ze staan vaak midden in de natuur. Vanuit eco-lodges worden ook vaak natuurexcursies georganiseerd. Een echte aanrader voor de natuurliefhebber

Voor de backpackers is een estancia een geweldige ervaring. Dit zijn oude boerderijen op het platteland waarbij u, in ruil voor maaltijden en een slaapplek, uw handen uit de mouwen steekt, en de boer helpt. Een uitwisseling waarbij u de locals beter leert kennen.


Vervoer in Argentinië

Afhankelijk van uw activiteit zijn er verschillende mogelijkheden om rond te reizen in Argentinië. Als u wijnboerderijen gaat bezoeken, dan kunt u het beste een scooter of fiets huren. U kunt dan meerdere boerderijen op een dag bezoeken, aangezien deze in de meeste gevallen dicht bij elkaar liggen.

Het is ook mogelijk om een auto te huren in Argentinië. Een optie die het overwegen waard is als u bijvoorbeeld een dagje uit wil naar andere steden. U kunt ook een taxi huren, maar dit is vaak duurder.

Als het gaat om openbaar vervoer dan is de bus een fijne reismethode voor korte en lange afstanden. De trein wordt afgeraden omdat deze niet overal meer rijdt, en u daarmee ook niet over kunt komen.

Indien u grotere afstanden wilt reizen en weinig tijd heeft, dan kunt u overwegen om een binnenlandse vlucht te nemen. Op de manier bespaart u tijd. Houd er rekening mee dat u wel van tevoren dien te reserveren.


De beste reistijd voor uw rondreis in Argentinië

Wanneer u het beste Argentinië kunt bezoeken hangt af van welke plekken u wilt bezoeken. De seizoenen zijn in Argentinië omgekeerd dat betekent dat de lente daar tussen van oktober tot midden december loopt, en de herfst van april tot midden juni. Deze twee periodes worden over het algemeen ook beschouwd als de beste tijden om Argentinië te bezoeken als u meerdere plekken wilt zien.

Het zuiden van Argentinië is het koudste gedeelte van het land. Hier vindt u drijvende ijsbergen die zijn losgekomen van Antarctica en kunt u de ijsvelden bekijken. Het is verstandig om u dik aan te kleden, aangezien de temperaturen rond de vijf graden is.

In het centrale gedeelte van Argentinië is een meer gematigde temperatuur te vinden van rond de 18 graden, die in de maanden januari en februari oploopt. Let wel op dan dit gepaard kan gaan met hevige regenbuien. Voor de wijnliefhebbers zijn de maanden februari en maart de perfecte maanden om langs te gaan in dit gedeelte, want op dat moment worden de druiven net geoogst.

Het noorden van Argentinië kan verdeeld worden in een tropisch gedeelte en een woestijnachtig klimaat. In het tropische gedeelte heerst er hoge luchtvochtigheid, waardoor de lucht een beetje benauwd kan aanvoelen. Naarmate u richting het westen gaat wordt de lucht droger tot u de Atacama bereikt, een woestijn. Ondanks dat het overdag verraderlijk warm kan zijn, zijn de nachten waarvoor u moet waken. Het koelt hier s ’avonds namelijk ontzettend snel af.