Rondreis Aruba

Rondreis Aruba

Een rondreis Aruba betekent een reis door een van de populairste bestemmingen van het Caribische gebied. Aruba maakte voorheen deel uit van de Nederlandse Antillen en vormt nu een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De officiële taal op het eiland is dan ook Nederlands, alhoewel de meeste inwoners ook Engels en/of Papiaments spreken. Met een Aruba rondreis bevindt u zich op een prachtig eiland dat zich op slechts 23 kilometer van de kust van Venezuela bevindt. Bij helder weer is het Zuid-Amerikaanse land dan ook zichtbaar. Het kleine eiland met slechts 115.000 inwoners laat zich gemakkelijk bereizen.

In tegenstelling tot vele andere Caribische bestemmingen, wordt Aruba gekenmerkt door een vrij droog landschap. Cactussen, zowel kleine als metershoge exemplaren, staan verspreid over het hele eiland. De hagelwitte zandstranden en turquoise zee hebben al menig reizigershart veroverd tijdens Aruba reizen. Daar bevindt zich ook het grootste aantal hotels en resorts. De stranden bevinden zich voornamelijk in het westen en het zuiden van het eiland. Het noorden wordt gekenmerkt door ruige rotsformaties. Een reis Aruba brengt u de ontspanning waarnaar u op zoek bent. De sfeer is er ontspannen en vriendelijk. Niet voor niets wordt deze bestemming ook wel ‘One Happy Island’ genoemd.

Fantastische bestemmingen in Aruba

De stranden langs de oost- en westkust zijn tijdens Aruba reizen al een bezienswaardigheid op zich. Vooral Palm Beach en Eagle Beach genieten ongekende populariteit. Onder de statige palmbomen is het urenlang heerlijk vertoeven. Renaissance Island bezoekt u tijdens uw reis Aruba voor een foto met de roze flamingo’s die langs uw ligbed paraderen. Maar ook wanneer u wat sportiviteit in uw rondreis Aruba wilt integreren, kan dat hier. Aruba heeft indrukwekkende duikplekken waar schildpadden, roggen en clownvissen slechts voorbeelden zijn van dieren die het decor sieren.

In de wateren rond Aruba ligt ook het grootste scheepswrak van het hele Caribisch gebied. Aruba reizen staan veelal in het teken van duiken. Een duik naar het Antilla wrak ontbreekt dan niet. Hoofdstad Oranjestad is de plek om tijdens het reizen naar Aruba wat cultuur en geschiedenis op te snuiven. Het zeventiende-eeuwse Fort Zoutman is nog steeds in het centrum te bezichtigen. Ook telt de stad aan de Paardenbaai nog vele kleine, gekleurde huisjes. Om een stukje natuur toe te voegen aan uw rondreis Aruba, bezoekt u het Arikok National Park, dat bijna twintig procent van het hele eiland beslaat.

Het ruige landschap van Arikok, boordevol cactussen, biedt u verschillende mooie viewpoints. Ook is het mogelijk om een stukje in donkere grotten te lopen. Er worden ook dagelijks jeepsafari’s naar dit park aangeboden. Wandelen in de Casibari Rockformations is ook een aanrader voor uw Aruba rondreis. Het grootste avontuur vindt u aan de ruige noordkust. Geen plek om een handdoekje uit te leggen, maar wel een plek vol ruige paden die u de spannendste kanten van Aruba laten zien. Ook een bezoek aan een struisvogelfarm behoort tot vaak gemaakte excursies.

Diverse reizen

Zon, zee, strand, snorkelen en diverse excursies. Daarvan staat een Aruba rondreis voornamelijk in het teken. Er zijn verschillende rondreizen Aruba mogelijk. Wanneer u de voorkeur geeft aan een groepsreis Aruba, dan geeft u de exacte invulling van uw reis Aruba uit handen aan een reisorganisatie. Vaak zijn er dan wel enkele dagen of dagdelen die u naar eigen wens en inzicht in kunt vullen. Het voordeel van een dergelijke reis is dat u zelf niets hoeft te regelen.

Als alternatief bestaat er de individuele rondreis Aruba. U maakt wederom gebruik van een vooraf opgezet programma en volgt deze zelf, of u stippelt uw verblijf helemaal zelf uit. Ook dit laatste is een prima mogelijkheid. Aruba is een veilig en vriendelijk land waar toeristen zonder moeite zelfstandig doorheen kunnen reizen. Een groepsreis Aruba of individuele rondreis Aruba kunt u overigens ook combineren met een bezoek aan nabijgelegen eilanden zoals een rondreis Curacao Aruba Bonaire of alleen combineren met een rondreis Cuba. Door de korte afstanden bent u daar binnen afzienbare tijd. Op Rondreis.com kunt u terecht voor goedkope reizen Aruba. Zo hebben wij altijd een Aruba aanbieding die bij u past.

Accommodaties in Aruba

Wilt u naar Aruba reizen, dan zal het u aan comfort niet hoeven te ontbreken. Er bevinden zich op het eiland namelijk veel luxehotels die u in Aruba boeken kunt. Hierin is het heerlijk vertoeven. De voorzieningen van deze hotels zijn enorm uitgebreid. Behalve een spa, restaurants en bars is het ook niet vreemd om een casino in uw accommodatie te treffen. Ook eenvoudige hotels behoren tot de mogelijkheden. Dit betreffen vaak kleinere hotels die zich iets verder van het strand af bevinden.

Voor elk budget is er een geschikt verblijf. Zo bieden wij veel goedkope reizen Aruba aan. In het hoogseizoen (dat loopt van de maanden december tot en met maart) liggen de prijzen aanzienlijk hoger. Vindt u het fijn om tijdens uw Aruba rondreis ook zelf eens te koken, dan kunt u overwegen om een appartement te huren. Met het huren van een appartement tijdens uw reis Aruba kunt u ook vaker eens bij de lokale restaurants aanschuiven om de smakelijke keuken eens uit te proberen. Op kamperen heerst een verbod.

Vervoer in Aruba

Tijdens het door Aruba reizen kunt u een ontspannen tempo aanhouden. Het eiland heeft een oppervlakte die gelijk is aan het aantal vierkante kilometers dat Texel telt. Neemt u dus de tijd om te genieten van alle bezienswaardigheden. Het is erg eenvoudig om u op rondreis Aruba met behulp van openbaar vervoer van de ene naar de andere plek te verplaatsen. De betrouwbare busmaatschappij Arubus is het populairste vervoermiddel op het eiland. Het hoofdbusstation ligt in Oranjestad. De Arubus is een leuke én goedkope manier van vervoeren.

Heeft u behoefte aan meer zelfstandigheid, dan kunt u uw reis Aruba per huurauto maken of een fly drive Aruba boeken. De verkeers- en voorrangsregels zijn bijna altijd gelijk aan die van Nederland. Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid veertig kilometer per uur, buiten de bebouwde kom is dat zestig kilometer. Het is overigens wel aangeraden om een auto met een vierwielaandrijving te huren. Sommige delen van het eiland hebben alleen onverharde wegen. Zeker in het ruige noorden is het landschap met een normale auto niet te berijden.

Het eiland met een scooter verkennen behoort ook tot de meest populaire manieren. Tijdens uw Aruba rondreis kunt u uiteraard ook gebruikmaken van taxi’s. De chauffeurs werken niet met meters en dus moet u de prijs afspreken voordat u de taxi instapt. Wilt u het in Aruba rondreizen combineren met een bezoek aan een ander eiland? Dan bent u op een vlucht vanaf Oranjestad aangewezen. Het eiland kent namelijk geen veerboten. Vluchten tussen de eilanden nemen maar weinig tijd in beslag. U kunt bijvoorbeeld een rondreis Curacao Aruba Bonaire maken. Wilt u ergens anders uw rondreis maken? Tijdens een rondreis Jamaica ontdekt u een tropisch paradijs.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Aruba

Bent u van plan te reizen naar Aruba, dan hoeft u zich over de temperatuur geen zorgen te maken. Deze is gedurende het hele jaar stabiel. Overdag kunt u rekenen op zo’n dertig graden, terwijl de temperatuur ’s avonds rond de drieëntwintig graden ligt. Aruba is voor velen dan ook de ultieme winterzonbestemming. De stabiele temperatuur neemt natuurlijk niet weg dat er ook op dit eiland sprake is van zowel een regenseizoen als een droog seizoen.

Alhoewel Aruba in vergelijking met de meeste andere eilanden in het Caribisch gebied droog is, kan gezegd worden dat de meeste neerslag aan het eind van het jaar valt. De regenbuien zijn heftig, maar kort. Tussen juni en november kunt u als u gaat reizen naar Aruba rekenen op buien. Aruba valt buiten het gebruikelijke orkaangebied. De meeste wind staat aan het noorden van het eiland. Juni, juli en augustus zijn met temperaturen die kunnen oplopen tot maar liefst veertig graden de heetste maanden. De beste maanden voor rondreizen Aruba zijn de maanden januari tot en met april.