Rondreis Bahama’s

De Bahama’s zijn een land en eilandengroep in het Caribisch gebied. Een rondreis Bahama’s betekent genieten van hagelwitte bountystranden en turquoise zeewater dat tot de helderste wateren ter wereld wordt gerekend. Het land bestaat uit wel 700 verschillende eilanden en nog eens ruim tweeduizend rotseilandjes en zandplaten. Slechts veertig van de eilanden wordt bewoond. De meeste toeristen reizen af voor een luxe strandvakantie, maar met een totaaloppervlakte van 14.000 kilometer leent deze bestemming zich ook prima voor een Bahama’s rondreis. U hoeft er niet bang voor de tijd dat een Bahama’s reis eenzijdig wordt.

Naast de oogverblindende stranden beschikt de eilandengroep over een aantal bijzondere natuurparken. Ook zijn er volop mogelijkheden voor sportieve activiteiten tijdens een reis Bahama’s, zoals snorkelen, duiken en golfen. Een stukje cultuur proeft u tijdens een rondreis Bahama’s in de steden die de eilandengroep rijk is. Indianenstammen waren de oorspronkelijke bewoners van de Bahama’s. Hun cultuur vormt nog steeds de basis van de hedendaagse samenleving, alhoewel u ook Afrikaanse en Europese invloeden proeft. De Bahama’s zijn een voormalige kolonie van het Verenigd Koninkrijk. Toerisme is de belangrijkste inkomstenbron van het land. Niet minder dan veertig procent van de bevolking is werkzaam in deze sector.

Een land vol magische plekjes

De verschillende rondreizen Bahama’s waar u uit kunt kiezen, vormen dus een mooie balans tussen cultuur en vermaak, natuur en strand. De hoofdstad van de Bahama’s is Nassau, gelegen op het eiland New Providence. De Potters Cay Market is daar een aanrader om te bezoeken tijdens een reis Bahamas, net als de botanische tuinen. In het Pompey Museum of Slavery and Emancipation leert u alles over de slavernij. Nassau is ook dé plek op de Bahama’s om te winkelen, lekker te eten en uit te gaan. Andere grote steden zijn Freeport, West End, Marsh Harbour en Coopers Town.

Bent u een natuurliefhebber, dan mag een bezoek aan het Lucayan National park niet ontbreken aan het programma van uw Bahama’s reis. Naast de langste onderwatergrotsystemen ter wereld bewondert u er ook mangrovebossen en veel soorten orchideeën. Grand Bahama is overigens ook het eiland waar u met dolfijnen kunt zwemmen als u een reis naar de Bahama’s maakt. Bezoekt u het Abaco National Park, dan bestaat de kans dat u oog in oog komt te staan met de beschermde Bahama-papegaai. Het opmerkelijkste strand van de Bahama’s treft u tijdens uw reis naar Bahama’s op Harbour Island. Pink Sands Beach verkrijgt zijn roze kleur door de minuscule koraalinsecten met een roze of rode kleur.

En om nog even bij het roze te blijven, kent u de foto’s en filmpjes van in turquoise wateren rondzwemmende biggetjes? U raadt het al…. u vindt ze door een rondreis Bahama’s te maken. Pigs Beach ligt op de Exuma-eilandjes. En wilt u naar een Bahama’s reis maken, vergeet dan ook niet de Glass Window Bridge in uw programma op te nemen. Dit natuurwonder vindt u op het eiland Euleuthera. Een smalle strook land splitst hier de Atlantische en de Caribische Zee van elkaar. Het kleurverschil levert een wel heel bijzonder plaatje op.

Allerlei rondreizen

Met een Bahama’s rondreis kunt u in relatief korte tijd een aantal verschillende eilanden van deze archipel verkennen. De populairste eilanden voor een vakantie zijn Grand Bahama, New Providence en Paradise Island. Ook de Exuma-eilandjes voegen veel vakantiegangers toe aan hun reis naar de Bahama’s. Alhoewel elke eilandje gekenmerkt door diezelfde hagelwitte stranden en turquoise zee, heeft ook elk eiland zijn eigen charme en bijzonderheden. Met een groepsrondreis Bahama’s volgt u een vooraf uitgestippeld programma. Hiermee wordt u de organisatie van het eilandhoppen Bahama’s uit handen genomen.

Heeft u behoefte aan wat meer vrijheid, dan kunt u voor een individuele rondreis Bahama’s kiezen. Ook dit kan een vooraf uitgestippelde reis zijn die u zelf of in uw eigen gezelschap maakt. Een andere mogelijkheid is dat u uw individuele rondreis Bahama’s helemaal zelf organiseert. Van vlucht en transfers tot accommodaties en excursies. Een Bahama’s rondreis wordt niet zelden gecombineerd met een bezoek aan Miami. Per ferry bent u daar in slechts tweeënhalf uur en kunt u een rondreis Miami Bahama’s maken. Deze stad in Florida staat bekend om zijn stranden, maar ook om zijn talloze uitgaansmogelijkheden en de omringende natuurgebieden.

Verschillende accommodaties

Aangezien u met een reis Bahama’s afreist naar een zeer toeristische bestemming, zal het u niet verbazen dat er accommodaties in overvloed zijn. Kiezen kan soms nog weleens lastig worden. Op de gehele archipel bevinden zich honderden hotels van uiteenlopende prijsklassen. Naar verhouding staan er veel exclusieve vijfsterren resorts op de eilanden. Deze accommodaties bieden u een fantastische service waarbij het u aan niets ontbreekt. Daartegenover staat natuurlijk wel dat u een aanzienlijk ruimer budget nodig zult hebben voor uw rondreis Bahama’s. Op Rondreis.com bieden wij reizen aan waarmee u goedkoop naar de Bahama’s kunt. We hebben altijd een Bahama’s aanbieding die bij u past.

Hostels zijn er in veel kleinere getalen en alleen op de grootste eilanden. Verblijft u in een hostel tijdens het eilandhoppen Bahama’s, dan rekent u op een basic kamer. U kunt gebruikmaken van een gedeelde badkamer, maar ook behoren privékamers in veel hostels tot de mogelijkheden. Een Bed & Breakfast behoort ook tot de mogelijkheden. Hiermee vermijdt u de grote massa’s, zonder aan comfort in te leveren. Als u op reis naar de Bahama’s gaat, moet u wel weten dat er geen campings op de Bahama’s bestaan. Kamper op stranden is er ook ten strengste verboden.

Vervoer in de Bahama’s

Op de grotere eilanden is er een systeem van minibusjes, ook wel jitneys genoemd. Deze gelden als het officiële openbaar vervoer en rijden over het hele eiland. Op de kleinere eilandjes zijn de openbaar vervoersmogelijkheden een stuk beperkter. Wilt u een rondreis Bahama’s maken, dan kan het zijn dat u op sommige eilanden een auto wilt huren om eenvoudig bij bezienswaardigheden te komen. De taxi’s zijn namelijk behoorlijk prijzig. U rekent in het geval van autohuur op minimaal zestig doller per dag. Op de wegen en de bewegwijzering in de Bahama’s is niets aan te merken.

Onthoudt u bij uw reis naar de Bahama’s wel, dat er links wordt gereden. Een erfenis vanuit de Engelse koloniale tijd. De beste manier om tussen de verschillende eilandjes te reizen is per boot. Let wel, deze bootjes huurt u veelal zelf, indien gewenst inclusief kapitein. Een echte veerdienst is er namelijk niet. Heeft u voor uw   beperkt de tijd? Dan kunt u gebruik maken van vliegtuigjes. Grand Bahama en New Providence beschikken over relatief grote vliegvelden. De andere vliegvelden die verspreid over de archipel liggen, zijn aanzienlijk kleiner en verzorgen binnenlandse vluchten.

Het klimaat en de beste reistijd

Het klimaat van de eilandengroep is een van de grootste redenen waarom veel mensen een Bahama’s reis boeken. Het tropische zeeklimaat zorgt ervoor dat er altijd een aangename temperatuur heerst. Koud is het er werkelijk nooit. In de zomer kan deze oplopen tot vijfendertig graden, terwijl in de wintermaanden vijfentwintig graden geen uitzondering is. Op de archipel daalt zelfs de minimumtemperatuur eigenlijk nooit tot onder de vijftien graden.
Omdat er het hele jaar door wind staat, houdt het verkoelende briesje zelfs de temperatuur in de warmste maanden aangenaam. Natuurlijk geldt er, net zoals voor veel andere tropische bestemmingen, een regenseizoen. De natste periode ligt tussen mei en oktober. De regenbuien zijn wel hevig, maar vrijwel altijd kort van duur. Een reis Bahama’s wordt vooral tussen juni en oktober niet aanbevolen vanwege de kans op orkanen. December tot en met april zijn de beste maanden voor reizen naar de Bahama’s. U vermijdt dan én de regen én het orkaanseizoen. Ook kunt u in deze maanden een combireis Miami Bahama’s maken. Wilt u toch ergens anders in Noord Amerika uw rondreis maken? Dan kunt u ook een rondreis Barbados of Grenada maken.