Een rondreis in Barbados

Barbados rondreisEen rondreis door Barbados laat u kennismaken met de swingende cultuur van de Antillen. Barbados is het meest oostelijk gelegen eiland in de Caribische zee. Het behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Voorheen was het een Spaanse, en daarna een Engelse kolonie. Dit paradijselijke eiland leent zich uitstekend voor een tropische vakantie. Een rondreis door Barbados brengt u in aanraking met de unieke Antilliaanse cultuur, die door veel verschillende andere culturen is beïnvloed. De prachtige kusten en de tropische landschappen zijn belangrijke trekpleisters van het eiland.

Toerisme is een van de belangrijkste economische sectoren van Barbados. Het eiland kent een hoog ontwikkelingsniveau en heeft een uitstekend onderwijs. Op dit moment wonen er zo’n 300.000 mensen op het eiland. Voor een groot deel zijn dat afstammelingen van Afrikaanse slaven. Het eiland heeft een totale oppervlakte van 430 kilometer. De voertaal is Engels, wat uiteraard een voordeel is voor de Nederlandse reiziger. De lokale bevolking spreekt onderling vooral Creools. Een bekende persoon die op Barbados geboren is is de zangeres Rihanna.

Bezienswaardigheden tijdens uw rondreis in Barbados

Op de uitgestrekte koraalzandstranden van het eiland kunt u ontspannen, genieten van tropische temperaturen en uitkijken over een azuurblauwe zee. Doordat het eiland sterk is afgestemd op toerisme zijn er uitgebreide mogelijkheden voor entertainment, lekker eten en drinken, en dagtrips. Bij een rondreis over Barbados zijn de volgende bestemmingen aan te raden.

 • Hunte’s Garden is een groot arboretum dat aangelegd is door de Britten. U waant zich hier in de tuin van Eden, omringd door tropische vegetatie afkomstig uit alle werelddelen. De tuin wordt bewoond door kolibri’s, aapjes en vlinders.
 • Saint Lawrence Gap. Om het woelige nachtleven van Barbados mee te maken, bezoekt u dit gebied vol met disco’s, horeca, en nachtclubs die tot in de late uurtjes voor entertainment zorgen. Jazz, R&B en reggae worden in de clubs en vaak ook in de openlucht gespeeld. Feestgangers beleven hier een tropisch festival onder het maanlicht.
 • Bent u een fan van zeevoedsel, dan mag u dit authentieke vissersdorp niet missen bij uw rondreis in Barbados. Geniet van spartelverse vis en ander ter plekke gefrituurde zeevoedsel, en blijf hangen om later op de dag mee te feesten met de lokale bevolking.
 • Harrison’s Cave. Deze kalkstenen grottenstelsels strekken zich uit tot aan de zee. De prachtige grotten worden doorsneden door talloze stroompjes. Tijdens begeleide tochten door de gangenstelsels vindt u grote open ruimtes onder de grond met hoogtes tot 200 meter. Hier bevindt u zich in een haast onaardse omgeving vol stalactieten en stalagmieten.
 • Welchman Hall Gully. Dit is een natuurpark met een uitgebreid grottenstelsel. De prachtige natuur en culturele elementen in het park verbazen zelfs de meest doorgewinterde reiziger. Wandelroutes en wandelingen onder begeleiding van een lokale gids zijn de aangewezen manier om dit park te verkennen.

Sportieve en actieve evenementen tijdens uw Barbados rondreis

Er zijn talloze uitstapjes voor natuurfans en voor sportievelingen beschikbaar op het eiland. Tot de mogelijkheden behoren snorkelen en duiken in het heldere water, waar u zwemt tussen tropische vissen en zeeschildpadden. Er zijn veel bedrijven die u de mogelijkheid bieden om met catamarans (kleine zeilschepen met twee rompen) langs de kust en door de lagunes te varen. Ook kunt u meegaan met een boottrip, en op volle zee grote tropische vissen verschalken. Ook is het mogelijk om te kijken of zelfs mee te doen met de Britse sporten die nog steeds populair zijn op het eiland, waaronder paardenrennen, golf en polo. De feestganger kan hier restaurantshows met een entertainmentprogramma boeken, aanmonsteren op een partycruise, of dansen op een openluchtfestival met live muziek. Er zijn veel verschillende wandeltochten, sightseeing tours en excursies per tram of auto beschikbaar. Het eiland heeft een paar erg mooie locaties om te voet te verkennen, waaronder de oude kerk van Saint Nicolas Abbey, het parlementsgebouw, een historisch garnizoen, en diverse andere goed bewaard gebleven locaties uit de koloniale tijd.

Natuur in Barbados

De natuur van Barbados is simpelweg paradijselijk te noemen. Het eiland staat vol met tropische bomen, planten, palmen en bloemen. De natuurreservaten en parken bieden een exotische schakering van vegetatie. Rivieren zijn zeldzaam op het eiland, maar de prachtige stranden en het rijke onderwaterleven zijn onovertroffen. Het eiland wordt bewoond door tropische vogels, vlinders en andere insekten, de grote agoeti (een knaagdier) en de geïmporteerde meerkatten. Deze apen zijn vermakelijk, maar ze schrikken er niet voor terug om onbeheerde cocktails van de badgasten te stelen.

Eten in Barbados

Barbados kent een overvloed aan restaurantjes, eetkraampjes op straat en bars. Bij uw rondreis in Barbados kunt u deelnemen aan verschillende proeverijen, onder andere van chocolade, rum, en andere lokale lekkernijen. De restaurants zijn bijna zonder uitzondering van goede kwaliteit en in diverse prijsklassen beschikbaar. De lokale gerechten leunen sterk op het verse aanbod van vis en schelpdieren vanuit zee. De gerechten hebben duidelijke Caribische en Afrikaanse invloeden. Eet vers gefrituurde vis, belegde hartige broodjes, de lokaal erg populaire macaroni pie, en zoete gebakjes. Voor de vuurvreters is er de cohobblopot, ook wel bekend als peperpot, een uitdaging voor de gemiddelde Nederlandse eter. De maaltijd wordt begeleid door rum en rumcocktails en het lokale lichte Banks Beer.

Welke rondreizen door Barbados zijn beschikbaar

Omdat er op dit eiland zo veel te beleven valt, is het mogelijk om een arrangement te boeken dat alle bezienswaardigheden van Barbados binnen een week bezoekt. Ook zijn er zogenaamde island hopping tours, waarbij u verschillende eilanden in de Antillen bezoekt. Vaak worden rondreizen door Barbados gecombineerd met een verblijf op het nabijgelegen eiland Saint Lucia, dat vrij rustig is en weer compleet andere bezienswaardigheden biedt. Om in Barbados te komen vliegt u vanaf Schiphol via Londen.

Uw verblijf tijdens een rondreis in Barbados

Het eiland telt honderden hotels die voor een groot deel prachtig vormgegeven en goed betaalbaar zijn. Hier kunt u verblijven in ruime en luxe suites, vaak met uitzicht over zee. Van privévilla tot hoogbouwhotel: overnachtingen zijn hier in alle soorten en maten beschikbaar. De meeste hotels bieden uitgebreide mogelijkheden voor entertainment, horeca en ontspanning, en hebben vaak een groot zwembad op het terrein.

Rondreis op Barbados en vervoer

Bij Barbados rondreizen zult u vaak gebruik maken van auto’s en/of busjes. De meeste toeristische locaties zijn goed bereikbaar; voor sommige zult u met een tram vanaf een parkeerplaats naar de attractie worden vervoerd. Verschillende rondreizen combineren bovendien vervoer over het land met vervoer over zee. U zeilt dan meestal van haven naar haven langs de kust. Het is heel goed mogelijk om op Barbados zelf een auto te huren en daarmee het eiland verder te verkennen. Om auto te mogen rijden kunt u bij een autoverhuurbedrijf een tijdelijk rijbewijs regelen. Omdat Barbados een lid is van de Britse Commonwealth rijdt men hier aan de linkerkant van de weg.

De beste reistijd voor Barbados rondreizen

Barbados heeft een regenseizoen waarbij het maandenlang achtereen constant nat kan zijn. Deze periode loopt van juni tot en met november, en het is af te raden om het eiland in deze tijd te bezoeken, ook door de grote hitte in die tijd. De beste reistijd is van januari tot mei. De orkanen die het Caribisch gebied soms teisteren bereiken Barbados zelden, door de oostelijke ligging van het land.

Praktische informatie voor een rondreis over Barbados

 • Barbados kent weinig van de tropische ziekten waar u in sommige andere Zuid-Amerikaanse landen mee te maken krijgt. U hoeft alleen een inenting te halen, als u in de week voor u aankomst in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt.
 • Door het toeristische karakter van Barbados zijn de prijzen op het eiland vergelijkbaar of hoger met die in Nederland. Vooral levensmiddelen zijn aanzienlijk duurder (gemiddeld 50%)
 • Barbados is een vrij veilig land. Vermijd ’s avonds het bezoek aan afgelegen plekken, waar toeristen in het verleden soms beroofd zijn.
 • Homoseksualiteit is weliswaar niet strafbaar, maar uitingen van homoseksualiteit worden op het eiland doorgaans niet geaccepteerd. Houd hier rekening mee.
 • Voor een Barbados rondreis heeft u een geldig paspoort nodig. Dit geldt ook voor kinderen. Het kan wezen dat u een visum nodig heeft. Of dat het geval is, kunt u controleren bij de Ambassade van Barbados in Brussel.
 • Voor meer informatie en een actueel reisadvies bezoekt u de site van de Rijksoverheid.