Rondreis Brazilië

rondreis brazilieBrazilië, het land van de carnaval. Het land dat altijd door feest. Het grootste land in Zuid-Amerika. Brazilië bestaat voor een groot deel uit de Amazone. Deze jungle bezoeken is dan ook een must do voor iedere natuurliefhebber, maar naast deze prachtige groene wildernis heeft Brazilië nog meer te bieden.Wat dacht u van de Pantanal? Een gebied dat bestaat uit savanne en moerrassen. De perfecte omgeving om dieren te spotten in hun natuurlijke omgeving. Of de Iguazu watervallen? Hier vindt u ook de Duivelskeel, een gigantische kloof waar water in valt.

Niet alleen in de natuur, maar ook in de steden heeft Brazilië meer dan genoeg te bieden. Met steden als Rio de Janeiro, Salvador en Sao Paulo raakt u niet uitgekeken. Musea, architectuur, festivals. Noem het maar op en dat zijn alleen nog maar de bekendste.Prachtige steden die gepaard gaan met witte stranden? Het klinkt als een droom, maar in Natal, Recife of Fortaleza is dit dagelijkse werkelijkheid. Overdag kunt u heerlijk zonnen, maar ‘s avonds komt de stad tot leven. En als u heeft genoten van een intense avond, dan kunt u de volgende dag weer naar het strand om bij te komen.

Bestemmingen en hoogtepunten in Brazilië

Carnval. Dat is waar Brazilië om bekend staat en dat is ook zeker een evenement dat u meegemaakt moet hebben. De data van dit festijn verschilt per jaar, maar wordt meestal in februari of maart gevierd. Het is dus belangrijk dat als u dit wilt meemaken, dat u van tevoren de data checkt om teleurstellingen te voorkomen. De beste steden om dit fenomeen mee te maken zijn Sao Paolo of Rio de Janeiro.

Wilt u nog meer cultuur opdoen? Dan is Salvador de stad voor u. Deze stad staat bekend om zijn buitengewoon mooie koloniale cultuur en heeft naast schoonheid ook een levendige, gemoedelijke sfeer. Deze stad is het complete plaatje waar muziek, eten en strand elkaar vinden. U bent een culturele ervaring rijker na het bezoeken van deze stad.

Manaus is de plek om heen te gaan als u plannen heeft om het Amazonegebied in te trekken. Het stadje zelf heeft veel te bieden op gebied van pleinen, gebouwen, musea en kerken. Genoeg te bewonderen! Vanuit hier worden vaak tours aangeboden waarbij u kunt kiezen tussen een tochtje over de rivier of een wandeling door de jungle.

Een andere stad die ook een goede basis vormt voor natuuruitstapjes is Cuiaba. Cuiaba ligt dichtbij de Pantanal en geeft u ook de mogelijkheid om dat gebied te verkennen, zodat u in de avond weer met een gerust hart kunt terugkeren naar uw verblijf.

Soorten rondreizen in Brazilië

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om rondreizen. Als u het Amazonegebied en de Pantanal wilt verkennen, dan is het mogelijk om een rondreis te vinden die hierbij aansluit. U kunt ook zelf besluiten wanneer u van de ene naar de andere stad reist door een individuele rondreis te plannen. Eenmaal in de stad zelf kunt u altijd besluiten om mee te doen met een groepsexcursie of niet.

Het is ook mogelijk om een rondreis te plannen waarbij u juist de steden afgaat. Een rondreis voor alleen Rio de Janeiro kan al enkele dagen duren afhankelijk van wat u wilt gaan zien. Het voordeel van zelf een route bedenken voor uw rondreis in Brazilië is dat u zelf in de hand heeft wanneer u gaat. Mocht Sao Paolo bijvoorbeeld u tegenvallen, dan kunt u altijd beslissen eerder weg te gaan.

Door een groepsrondreis te boeken kunt u zorgeloos achterover zitten terwijl de hoogtepunten voor u worden uitgezocht. Mocht u speciale wensen hebben dan kunt u altijd kijken of de rondreis die u heeft gekozen hier ook goed op aansluit.

Accommodaties tijdens uw rondreis in Brazilië

In de grote steden zult u in overvloed hotels kunnen vinden. Deze kunnen wijd variëren van simpele voorzieningen tot uiterst luxe. Hetzelfde geldt voor hostels. Alhoewel deze in de meeste gevallen goedkoper zullen zijn dat de hotels.

In sommige gebieden zult u geen keus hebben, bijvoorbeeld in het Amazonegebied. Hier bent u afhankelijk van uw gids en de voorzieningen die hij u kan bieden. Vaak resulteert dit in een hangmatje tussen twee bomen. Voor vele natuurliefhebbers een absolute droom.

Dan is er ook nog de optie om een pousada te boeken. Dit is een soort woning die vaak gerund worden door families. Het voordeel van een pousada is dat u snel de locals leert kennen. Zij kunnen u de ins en outs vertellen van het gebied waar u zich bevindt. De prijsklasse van een pousada komt ongeveer overeen met dat van een hostel.

U zult wel langs de weg veel motels tegenkomen. Dit zijn gebouwen die vaak door stelletjes gebruikt worden, en dan ook per uur te huur zijn. Deze zijn af te raden als overnachting. Indien u een individuele rondreis maakt waarvan u zelf de route hebt uitgestippeld, dan is het altijd handig om de eerst overnachting altijd te reserveren. Op die manier kunt u gelijk bijkomen van uw reis, zonder nog te moeten zoeken.

Vervoer in Brazilië

De beste manier om u te verplaatsen van stad naar stad is door een binnenlandse vlucht te nemen. Het is overigens ook de snelste manier om veel te kunnen zien, maar het kan zijn dat er meerdere tussenstops worden gemaakt, waardoor de reis langer kan duren dan de afstand doet denken.

U kunt ook de bus nemen om u van stad naar stad te verplaatsen, maar de bus is voornamelijk een uitkomst in de stad zelf, of wanneer u van plan bent om een uitstapje naar een andere stad te maken.

Wilt u richting het Amazonegebied? Dan is de kans groot dat u per boot heen zult moeten gaan. Op sommige plekken is het onmogelijk om verder de jungle in te geraken, en is de boot de enige optie.

Het is mogelijk om een auto te huren in Brazilië, maar het slechte wegdek in combinatie met de verkeerschaos is wel een gevaarlijk risico. U zou voor een taxi kunnen kiezen. Dit is een makkelijke manier en niet al te duur als u vooraf een prijs afspreekt. Zorg dat u wel voor een officiële taxi gaat, want er zijn in het verleden nep-taxi’s in omloop geweest die voor berovingen zorgden.

De beste reistijd voor uw rondreis in Brazilië

De beste tijd om aan uw rondreis in Brazilië te beginnen is afhankelijk van waar u naartoe wilt gaan. Het noorden van Brazilië heeft het hele jaar door warme temperaturen, maar in de zomermaanden kan deze behoorlijk oplopen. De meeste regenval is aan het begin van het jaar, in de maanden januari tot en met mei. De beste tijd om het noorden te bezoeken is tussen juli en oktober.

Het midden van Brazilië heeft in de maanden mei, juni en juli de minste regenval. In augustus neemt de regenval weer toe, maar qua temperatuur is het nog prima te doen.

De beste reistijd voor het zuiden hangt af van hoe goed u tegen de hitte kunt. De warmste maanden zijn van januari tot en maart, maar de beste reistijd is van mei tot en met oktober. Er valt namelijk wel meer regen in deze periode waardoor de temperaturen in zijn geheel goed zijn te doen.