Rondreis Cambodja

rondreis cambodja

U zult ogen tekort komen als u naar Cambodja gaat. Een rondreis Cambodja zal u laten zien hoe sfeervol het land is en welke indrukwekkende bezienswaardigheden er allemaal zijn. Het is geweldig om hier naartoe te gaan. Er zijn complete Cambodja reizen beschikbaar met alles erop en eraan. U hoeft niet meer na te denken over waar u slaapt en welke excursies u gaat doen. Het is mogelijk om te kiezen voor een individuele of groepsreis Cambodja. Het land is geweldig om te bezoeken. Van de hoofdstad Phnom Penh met haar rijke verleden tot aan de oude Frans koloniale gebouwen. Het is ook mooi om de tempels te bezoeken in het land. Er zijn volop mogelijkheden om te genieten van alle bijzonderheden die een Cambodja rondreis te bieden heeft.

Een rondreis Cambodja is vaak in combinatiebezoek met meerdere landen. Zo bezoekt u naast Cambodja ook Thailand, Laos en Vietnam. Het is mogelijk om in een korte tijd alle hoogtepunten van de verschillende landen te zien. Het zijn geweldige rondreizen welke zeer veel impact op u zullen maken. U zult vele excursies maken en volop genieten van de landen, de accommodaties en de lokale mensen tijdens een rondreis Vietnam Cambodja of een rondreis Laos Cambodja.

Prachtige bestemmingen in Cambodja

In Cambodja zijn de tempels van Angkor erg populair. Ze zijn ook zeer bijzonder om te bezoeken tijdens een Cambodja rondreis. Het is een verzameling van tempels uit het Khmer rijkdom. Het is uit de periode van de negende tot de vijftiende eeuw. De tempels zijn erg mooi. Het is goed om de Angkor Wat tempel te bezoeken. Het is het grootste religieuze bouwwerk in de hele wereld.

De Banteay Srei tempel is in de tiende eeuw gebouwd en staat veertig kilometer noordelijk van de Siem Reap tempel, wat de tempel van de vrouwen is. Het is een tempel met veel details die u zeker moet bezoeken als u gaat reizen naar Cambodja. Het is een tempel welke ter ere van de god Shiva is gebouwd.

Koh Ker was de hoofdstad van het Khmer rijk in de tiende eeuw. Er zijn veel mooie gebouwen en beeldhouwwerken welke u nog steeds kunt bewonderen. Er zijn mooie uitgehouwen werken te zien, zoals de Garuda welke een half-mens en half-vogel wezen is. Het is bijzondere bestemming dat het bezoeken zeker waard is tijdens uw rondreis Cambodja.

Het stadje Kratie is zeer mooi. Het ligt aan de Mekong rivier en het is een stad welke omgeven is door Franse koloniale gebouwen. Het is een plek om ook de dolfijn te zien, die hier leeft. Het schijnt dat er nog een zeventigtal dolfijnen over is.

Vandaag de dag is het Bokor Hill Station verlaten. Het was vroeger een plek om de hitte van Phnom Penh te ontwijken. De fransen deden dit veel. In 1940 is het station verlaten door de Tweede Wereldoorlog. Japan viel het land toen binnen. In 1970 is het wederom verlaten toen de Rode Khmer het land overspoelde. Nu is het een ghost town welke door reisagenten en toeristen bezocht worden.

Bent u van plan te gaan reizen naar Cambodja? Dan moet u zeker de Zilveren Pagode in Phnom Penh bezoeken. Dit is in 1892 gebouwd. Het is een tempel met 5000 zilveren tegels op de vloer van de pagode. Er zijn volop gouden en juwelen schatten te vinden. Het zijn vooral Boeddha beelden. Er is een gouden Boeddha Maitreya met maar liefst 9584 diamanten erop. Wonderschoon!

Diverse rondreizen

Er zijn volop verschillende soorten Cambodja reizen waar u voor kunt kiezen. De eerste keuze welke u moet maken is of u met een individuele rondreis Cambodja wilt gaan of een groepsreis Cambodja. De keuze is vaak snel gemaakt.

Vervolgens kunt u kiezen uit de verschillende reizen Cambodja. U kunt een rondreis door het land zelf doen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een rondreis door meerdere landen in de regio. Het is afhankelijk van uw persoonlijke wensen wat uw voorkeur heeft. In Cambodja zelf zijn er natuur rondreizen, waarbij u vooral de cultuurrijke plekken bezoekt en ook de groene gebieden in het land. Er zijn ondanks de grote houtkap nog delen met ondoordringbare bossen waar u volop van de natuur kunt genieten. Het is belangrijk om niet zelf op pad te gaan. Door de vroegere aanwezigheid van de Rode Khmer en ook de Vietnamoorlog kunnen er nog steeds mijnen liggen in de bossen. Een goede gids is van groot belang tijdens een Cambodja rondreis.

Wilt u ook graag de buurlanden van Cambodja ontdekken? Een reis Cambodja kunt u goed combineren met een reis Laos of Vietnam.

Mooiste plekken in Cambodja

De mooiste gebieden van Cambodja liggen in het zuidwesten en het noordoosten. Het zijn mooie natuurrijke gebieden. Een aanrader voor de rondreis Cambodja. In het oosten en het noordoosten liggen provincies met weelderige jungles, geweldige watervallen en mooie bergplateaus. De kuststrook is ook erg mooi. Hier zit het regenwoud. Bezoek het Cardamom gebergte en ook de Olifantsbergen als u gaat reizen in Cambodja. Vervolgens zijn er in het zuiden de eilanden. Het zijn ware paradijsjes op aarde. Het is geweldig om een combinatie te maken van de verschillende delen van het land om zo alles te zien. Cambodja is bijzonder divers. Het is belangrijk om de tempels van Angkor Wat niet te missen.

Accommodaties

In de grote steden is er volop keuze op het gebied van accommodaties. Er zijn grote hotelketens actief en ook vele andere kleinere hotels. Daarnaast heeft u ook hostels en bed en breakfast locaties. Hostels zijn erg geschikt als u gaat backpacken in Cambodja. Het moge duidelijk zijn, dat u wanneer u wat meer betaalt u ook meer luxe en rust krijgt. De gasthuizen verschillen van heel basic tot aan erg luxe met zelfs een zwembad. Het is belangrijk om het altijd eens te zijn over de prijs. Spreek dit van te voren af. Een zeer simpel guesthouse zal niet meer dan 5 euro per nacht rekenen. De luxere locaties rekenen uiteraard wat meer. Er staan volop locaties op de bekendere boekingssites. Het is goed om de overnachtingen van te voren te plannen en de accommodatie van tevoren te boeken u een vakantie Cambodja rondreis gaat maken.

Vervoer

De bus, boot, brommer, trein en het vliegtuig staan tot uw beschikking tijdens het reizen in Cambodja. Het is natuurlijk mooi om kennis te maken met de manier waarop de lokale bevolking veel reist. Het is afhankelijk van hoe u wilt reizen door Cambodja. Er zijn verschillende mogelijkheden om een onvergetelijke tijd te hebben. We raden u aan om een trip met de boot en de trein te maken. U kunt ook door reizen naar ander land gelegen in Azië. Tijdens een Rondreis Filipijnen kijkt u uw ogen uit. Het zal een onvergetelijke reis worden.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Cambodja

Het hele jaar rond is het heerlijk warm in het land. Er zijn wel een paar seizoenen welke wat beter zijn. Het is goed om van november tot aan maart te komen tijdens het droge seizoen voor een rondreis Cambodja. Het is direct ook het hoogseizoen in Cambodja. Van mei tot en met oktober regent het veel meer in het land. In februari en mei kan het tot 40 graden Celsius worden. Het is er dan ook erg droog. Het is lekker als u op het strand wil liggen, maar niet bij een actieve vakantie.

Het hoogseizoen is van november tot en met maart. Het is droog en het is overall ook wat drukker. De temperatuur is heerlijk en er is wat wind. In dit seizoen gaan er meer mensen om er een Cambodja rondreis te maken. Boek dus op tijd alle accommodaties voor u rondreis Cambodja. Het tussenseizoen is in juli en augustus. Het is dan wel belangrijk om de delen van het land te mijden waar het veel regent in die maanden. Het is dan trouwens wel overall lekker groen, door die regen. Ook de watervallen denderen beter naar beneden. Bij de kust is het vaak door de lokale vakantiegangers wat drukker. Het laagseizoen is van april tot juni en september, oktober. In april en mei kan de temperatuur tot 40 graden oplopen. In september en oktober kan het nog erg veel stormen. Niet de beste tijd voor een strandvakantie.

Ontdek Cambodja en haar pure schoonheid.