Rondreis Canada

Rondreis CanadaEen rondreis Canada is een avontuur in een grotendeels ongerept land van enorme omvang. Canada ligt in het noorden van Noord-Amerika en grenst aan de Verenigde Staten. Met een oppervlakte van bijna tien miljoen vierkante kilometer is het na Rusland het grootste land ter wereld en maar liefst 242 keer zo groot als ons eigen land. Dat u voor een Canada rondreis de tijd moet nemen, spreekt dan ook voor zich. Het land is met 32 miljoen inwoners dunbevolkt. Tijdens het door Canada rondreizen kunt u rekenen op grote stukken ongerepte natuur.

Het land telt een groot aantal beschermde nationale parken. Zeldzame flora, wilde habitats en ecosystemen worden door de overheid actief beschermd. De uitgestrekte natuur kent vele gezichten: indrukwekkende berggebieden met azuurblauwe meren tot indrukwekkende watervallen, ruige kustlijnen en haast onvoorstelbaar uitgestrekte prairies. Behalve het bijna niet te bevatten natuurschoon, maken de levendige en historische steden van het land ook onderdeel uit van reizen naar Canada. Toronto, Vancouver en Quebec zijn slechts enkele voorbeelden. Met een rondreis Canada doet u een prachtige ervaring op en proeft u van een vrijheid die u nog nooit eerder op die manier heeft gevoeld.

Bestemmingen en hoogtepunten in Canada

Canada reizen beginnen vrijwel altijd in een van de bruisende steden van het land. Vancouver is dé multiculturele en ook nog eens de hipste stad van heel Canada. De stad is gelegen in het westen van het land. Toronto is de grootste stad van het land en bevindt zich aan de grens met de Verenigde Staten, aan het Ontariomeer. Het overwegend Franstalige Quebec is een stad met een rijke culturele en historische achtergrond. Het oudste gedeelte ervan staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt gezien als een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld.

Wat natuur betreft voegt u aan het programma van uw reis Canada enkele bezienswaardigheden van wereldklasse toe. Neemt u bijvoorbeeld de Niagara watervallen, welke zich op de grens met de Verenigde Staten bevinden. Ze behoren tot de zeven wereldwonderen. Ook Nationaal Park Banff in de Canadese Rocky Mountains mag u niet missen. In het eerste nationale park van het land treft u rivieren, bergen en gletsjers. Het Nationaal Park Jasper ligt in de relatieve nabijheid ervan. Ook hier domineren imposante bergen en gletsjers het beeld. Nationaal Park Jasper staat overigens ook bekend om het vele wild dat er voorkomt.

Een portie charme voegt u aan rondreizen Canada toe met een bezoek aan Nova Scotia. De meest oostelijke provincie van het land staat bekend om zijn mooie kustlijnen en authentieke vissersdorpjes. Het spotten van walvissen is de kers op de taart van uw rondreis Canada. Dit is zowel aan de oost- als de westkust goed mogelijk. Vooral rondom Vancouver Island komen veel verschillende soorten walvissen voor. De beste tijd om deze imposante dieren te spotten is tussen april en oktober.

Soorten rondreizen in Canada

Wilt u dit prachtige land ontdekken? Dan kunt u kiezen uit vele verschillende rondreizen Canada. U vindt dus altijd een reis die precies bij u past. Met een Canada rondreis is het mogelijk om de veelzijdigheid van het land te ervaren. U bezoekt zowel steden als natuurgebieden. Eventueel kunt u Canada rondreizen combineren met wintersportactiviteiten zoals skiën. Kiest u voor een groepsrondreis Canada, dan volgt u samen met ander gezelschap een vooraf opgesteld programma. Diverse excursies en toegangen tot nationale parken zijn daarbij meestal inbegrepen, alhoewel dit per reisaanbieder verschilt.

Het voordeel van Canada reizen per groep is dat u zelf nergens over na hoeft te denken. Al het regelwerk is u uit handen genomen. De reden dat een andere groep reizigers echter een individuele rondreis Canada boekt, is de absolute vrijheid die ze hiermee ervaren. Met een individuele rondreis Canada kunt u de reis helemaal uitstippelen zoals u dat wilt, van begin tot eind. Ook is het mogelijk om een vooraf opgesteld programma te volgen. Dit wordt een fly-drive genoemd. Bij aankomst op de luchthaven haalt u dan uw huurauto of camper op en volgt het programma zelf.

Accommodaties in Canada

Gedurende een Canada rondreis heeft u keuze uit veel verschillende accommodaties voor de meest uiteenlopende budgetten. Over het hele land zijn de bekende Amerikaanse hotelketens verspreid. Vooral in de grote steden vindt u veel luxe hotels, waar het u aan helemaal niets ontbreekt. De laatste jaren neemt de populariteit van design hotel of zogeheten boetiek hotels sterk toe. Voor een luxe hotel rekent u in de meeste gevallen op een prijs van minstens 150 dollar per nacht.

Aan het tijdens uw rondreis Canada overnachten in een Bed & Breakfast hangt eenzelfde prijskaartje. Wel is in dergelijke accommodaties de serviceverlening erg hoog. Bovendien bevindt een Bed & Breakfast zich vaak in een mooi pand met een charmante uitstraling. Kiest u voor een aparthotel met een kitchenette, dan bent u daarmee in de gelegenheid om zelf wat te koken en op deze manier het budget beperkt te houden. Heeft u voor het rondreizen door Canada een kleiner budget gereserveerd? Dan zijn hostels ook een slim alternatief, net als campings.

Vervoer in Canada

Gaat u in Canada rondreizen, dan komt u er niet onderuit om grote afstanden af te leggen. Gelukkig is het vervoer in het land geen enkel probleem. De meeste reizigers die rondreizen in Canada, kiezen voor een huurauto. Ook is een camper een populaire keuze. Rijdt u tijdens uw reis Canada zelf, dan zult u met plezier gebruikmaken van de goed onderhouden wegen.. De brandstofprijzen liggen wel erg hoog, voornamelijk in de meer afgelegen gebieden. Het huren van een auto of camper is volgens velen de meest comfortabele manier om het land te ontdekken.

Gebruikmaken van het openbaar vervoer kan ook. In Canada rijden er verschillende busmaatschappijen. Naast de regionale routes zijn er ook diensten die u door het hele land rijden. Tussen de grote steden bestaan er frequente busverbindingen. Greyhound en Trailways zijn twee betrouwbare maatschappijen. Binnen de steden rijden er zowel taxi’s, bussen als metro’s. Ook de trein behoort tot de mogelijkheden. Canada heeft een uitgebreid spoorwegnetwerk dat maar liefst 40.000 kilometer aan spoorlijn telt. Moet u erg grote afstanden overbruggen, dan kunt u kiezen voor een binnenlandse vlucht. De prijzen voor dergelijke vliegtickets kunnen echter wel oplopen tot enkele honderden euro’s.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Canada

Wilt u in Canada rondreizen, dan vraagt u zich uiteraard af wat de beste tijd is om dat te doen. Deze vraag is echter lastig te beantwoorden. Het land is namelijk zó groot, dat er geen uitspraak over zijn klimaat in het geheel kan worden gedaan. De beste tijd voor een rondreis Canada hangt af van de regio’s die u bezoekt en de activiteiten die u wilt ondernemen. Zo heeft u al kunnen lezen dat de beste tijd voor het spotten van walvissen tussen april en oktober is.

Oktober en november zijn de beste maanden voor het spotten van ijsberen. Heeft u echter als doel om helderblauwe gletsjermeren op de gevoelige plaat vast te leggen? Dan bent u aangewezen op de periode juni tot september. Grote delen van Canada kunnen in de winter zeer koud zijn, zeker de gebieden die boven de poolcirkel liggen. De enige uitzondering op de winterse kou zijn de kustgebieden in Brits-Columbia. Zomers in Canada kunnen daarentegen weer behoorlijk warm en zelfs vochtig zijn.