Rondreis Chili

Rondreis ChiliChili is een lange smalle streep op de landkaart van het puntje van Zuid Amerika naar boven via de Westkust. Het land is maar liefst 4.275 kilometers lang. Het is logisch, dat het land ook erg divers het is. Er zijn grote gletsjers en koude meren, slapende vulkanen en ook droge woestijnen. Het land heeft zelfs de droogste woestijn van de hele wereld. Het is een erg uniek land wat zeer geschikt is om er een rondreis te maken. Een rondreis Chili maakt het mogelijk om alle bezienswaardigheden te zien en om veel te doen. Een vulkaan beklimmen, in ijsblauwe meren afdalen tot aan salsa leren dansen in Valdivia. Het is een geweldig land met ook mysterieuze beelden op Paaseiland. Er zijn veel bezienswaardigheden in het land om volop van te genieten.

Grofweg veertig procent van alle mensen in het land leven in de hoofdstad Santiago de Chili. Het is een stad waar in de zomers tot diep in de nacht wordt gefeest en in de winter wordt er volop geskied. Ook Valdivia is een levendige stad. Het is een stad vol met studenten veel kunst en ook volop cafés. Valparaiso is een stad waar veel schrijvers en straatkunstenaars te vinden zijn. Het is een klein Boheems paradijs met steegjes, hobbelige trappen en ook met marktjes en mooi glooiende heuvels. Er is ook een haven.

Naast de drukke steden zijn er ook volop natuurwonderen. Zo is er de Atacama, wat de droogste woestijn is in de hele wereld. Avonturiers gaan hier naartoe om te surfen in de zandduinen. Het ruige landschap gaat wat verder over in een uitgestrekt meer, puntige bergen en geweldige gletsjers. Het is geweldig om hier langs te gaan met uw rondreis Chili. Het land heeft zoveel te bieden. Ook zijn er volop stranden waar u vele duizenden pinguïns kunt bewonderen. Ook zijn er stranden om lekker te surfen en te zonnen.

Bestemmingen en hoogtepunten in Chili

Chili heeft veel te bieden. Het paaseiland is een van de bekendste bezienswaardigheden van het land. Bij een rondreis Chili mag u deze natuurlijk niet missen. Op het bekende Paaseiland treft u Moai beelden aan, zijn er prachtige parelwitte stranden en is er ook nog de Rano Raraku Vulkaan. Het is een must om hier naartoe te gaan en om er volop van te genieten. Bij een rondreis Chili hoort zeker een bezoek aan het Paaseiland.

Vervolgens is er ook het Lake District. Hier treft u veel verschillende parken aan. Wanneer u van wandelen houdt is dit een ware aanrader. U kunt zich hier meerdere dagen vermaken op uw rondreis Chili. De reizen Chili gaan hier vaak naartoe.

Er zijn ook verschillende nationale parken in het land. Zo is er het Torres del Paine, wat een zeer uitgestrekt nationaal park is. Het grenst aan Argentinië. Het is heerlijk om er mooie wandelingen te maken en om het hele park te ontdekken.

Vervolgens zijn er meerdere mooie kustplaatsen waar u naartoe kunt gaan. Valparaiso en ook Vina del Mar zijn twee mooie plekken om te bezoeken. Het is slechts een uurtje rijden vanaf Santiago de Chili. Santiago de Chile is een mooie stad voor de echte levensgenieters. In de winter kunt u er veel skiën en in de zomer is het een stad waar de feestjes doorgaan tot in de late uurtjes.

Ook Punta Arenas is een mooie plek om te bezoeken. Er leven meer pinguïns dan mensen op deze plek. Soms ziet u er duizenden en duizenden bij elkaar. Het zal een grote indruk op u maken. Het is ook een onderdeel van de rondreizen Chili welke niet mogen ontbreken.

San Pedro de Atacama is vervolgens de droogste woestijn van de hele wereld. Het is ook een onderdeel wat eigenlijk in alle rondreizen Chili is opgenomen. Het is mooi om de zandduinen te bewonderen. U kunt er ook gaan skiën op het zand of sandboarden. Tenminste als u hiervan houdt.

Soorten rondreizen in Chili

Er zijn verschillende rondreis Chili mogelijkheden. Zo kunt u een individuele rondreis maken met een vlucht, auto en eigen accommodaties. Ook is het mogelijk om u aan te sluiten bij een groep rondreis Chili. U kunt dan samen met anderen het land verkennen en ontdekken. Het is mooi om alle hoogtepunten van het land te bezoeken. We weten zeker, dat er ook voor u volop mogelijkheden zijn.

Het is ook mogelijk om meerdere landen te bezoeken op uw rondreis Chili. Het is natuurlijk goed om optimaal gebruik te maken van uw bezoek aan de regio. Aangezien Chili ook aan vele landen grenst is dat een goed idee. Er zijn volop mogelijkheden om een onvergetelijke reis Chili te maken en ook andere landen te bezoeken. We weten zeker, dat u er volop van zult genieten.

Accommodaties in Chili

Er zijn volop verschillende soorten accommodaties in Chili. Er zijn hotels en hostels. Ook zijn er in de meer afgelegen gebieden plekken waar lokale mensen een slaapplek aanbieden. In de grote steden treft u natuurlijk alle belangrijke hotelketens aan. Er zijn ook kleinere hotels waar u volop van kunt genieten. In de zomer is het goed om een kamer vooruit te boeken. Er zijn ook hostels waar u naartoe kunt gaan. Vaak is het ontbijt inbegrepen bij het verblijf. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een camping. Zeker voor families is het een goede keus om hier gebruik van te maken. Soms bieden mensen zelfs een gratis plek aan in het laagseizoen. In het zuiden van Chili zijn er veel mensen welke een slaapplek in hun huis aanbieden. U kunt hier voor weinig geld een mooie kamer huren. U kunt dan gebruik maken van de douche en keuken en u krijgt een lekker ontbijt. U leert zo ook de lokale bevolking kennen.

Vervoer in Chili

U kunt met het vliegtuig gaan naar Chili. Ook in Chili kunt u zelf gaan reizen. Het is prettig om zo langere afstanden snel te kunnen overbruggen. Daarnaast kunt u in Chili ook met de bus gaan, de metro en een taxi in de grotere steden. Het is gemakkelijk om zo op de plek van de bestemming over te komen. Er zijn ook mogelijkheden om met de boot te gaan. Daarnaast kunt u ook nog zelf een auto huren om deze te gebruiken. Het is zo mogelijk om ook de meer afgelegen gebieden te kunnen bezoeken.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Chili

Het is natuurlijk belangrijk om te reizen wanneer het weer goed is. Het is belangrijk om niet in de maanden te gaan, dat er veel regen is in het land. Aangezien het land echter zo uitgestrekt is, kan het per regio verschillen. In het Noorden kunt u altijd goed reizen. De minst goede tijd om het land echter te bezoeken is van December tot en met februari. Het kan dan veel regen. Het regent dan ook erg hard. In het centrale en zuidelijke deel kunt u beter geen rondreis boeken in juni, juli of augustus. Het sneeuwt er dan stevig. Het is op Paaseiland leuk om te gaan van december tot februari. Dan komen er echter vaak wel veel bezoekers en is september tot en met november een goed alternatief.

Chili heeft veel te bieden. Geniet van uw rondreis Chili!