Rondreis China

rondreis china

China is één van de grootste landen ter wereld. Door haar enorme omvang herbergt China ook veel verschillende natuurgebieden. Van subtropisch tot aan hoge gebergtes, zelfs gebieden met woestijnklimaat zijn te vinden als u hiernaar op zoek bent. Vanwege deze diversiteit is een rondreis China het ultieme avontuur voor de natuurliefhebber.

Naast de prachtige landschappen heeft China ook enorm veel te bieden als het gaat om haar rijke geschiedenis en cultuur. Denk bijvoorbeeld aan het bekende terracottaleger waarvan delen in Nederland te zien waren in diverse musea. Haar imposante omvang wordt nog meer duidelijk in haar authentieke omgeving. Of wat te denken van de adembenemende architectuur. Plekken die zeker het bezoeken tijdens uw China rondreis waard zijn, zijn onder andere de Verboden Stad en de immens lange Chinese muur.

Bedenk dat een reis China niet alleen een bijzondere ervaring zal zijn vanwege de plekken die u bezichtigt, maar ook al een ervaring an sich zal zijn vanwege het land zelf. In China reizen doet u niet alleen op het moment dat u bij een waterval in Jiuzhaigou staat, maar op elk moment van de dag ervaart u het leven hier. Iedere dag kunt u namelijk genieten van de Chinese keuken tijdens uw rondreis China zolang u niet verwacht hetzelfde te krijgen als bij de Chinees in Nederland op de hoek.

Een land met magische bestemmingen

Als natuurliefhebber is het moeilijk om te adviseren waar u het beste naartoe kunt gaan als u gaat reizen naar China. Indien u meer van gebergtes houdt dan is wellicht het zuiden van China meer geschikt voor u. Hierbij kunt u denken aan de steden Yangshuo en Guilin. Yangshuo bevat meer toerisme dan Guilin, maar is hierdoor uitermate geschikt om te dienen als rustpunt om vervolgens verder te reizen door China.

In het noorden bevindt zich het riverengebied Jiuzhaigou. Hier vindt u in zekere zin ook nog bergachtige gebieden, maar ook veel meren en watervallen. Watervallen die het bezoeken waard zijn gedurende uw China rondreis, zijn onder andere de Nuorilang waterval en de Pearl Shoal waterval.

Voor wie getuige wil zijn van een bijzonder natuurfenomeen dat door vele als surreëel wordt ervaren, moet een rondreis China in de herfst plannen en Panjin bezoeken. Hier is een beschermd natuurgebied dat ook beter bekend staat als het Rode Strand. Op dit tijdstip van het jaar kleurt het zeewierachtige kruid, ook wel Suaeda genoemd, rood en in haar grote getalen op deze plek zorgt voor een bizar plaatje. In het gebied wonen veel verschillende soorten dieren waardoor het een beschermd natuurgebied is. Toch kunt u als u gaat reizen in China het gebied bezoeken, omdat het voor een klein deel is opengesteld, zodat iedereen hiervan kan meegenieten.

Verschillende soorten rondreizen in China

Er zijn verschillende mogelijkheden om een rondreis door China te maken. Belangrijk is om te weten waar u precies naar toe wilt gezien de omvang van dit reusachtige land en hoelang u wilt rondreizen. Tijdens een rondreis China 2 weken kunt u al erg veel van het land bewonderen. Als u iets langer wilt rondreizen, kunt u ook een rondreis China 3 weken maken. U kunt ervoor kiezen om een groepsreis China te maken die zich focust op het zuiden of het noorden. Groepsrondreizen door China worden regelmatig gecombineerd met een rondreis Japan. Wilt u liever niets missen? Dan staat het u altijd vrij om zelf een route te bepalen als u gaat reizen door China.

Als u een natuurvakantie kiest waarbij u graag enkele specifieke plekken wilt bezoeken, zoals het Rode Strand of de Nuorilang waterval, dan is het handig om te kijken vanuit waar er bussen vertrekken. De voorgenoemde plekken zijn namelijk populair bij toeristen, en dat betekent dat er vaak op wordt ingespeeld door goed vervoer tijdens uw China rondreis te regelen. Op die manier hoeft u niet per se rond het gebied waar u heen wilt te overnachten, maar kunt u een dag of middag uittrekken voor de bestemming waar u heen wilt.

Bent u niet zo’n wandelaar? Geen probleem, er zijn ook groepsreizen China die zich richten op bezienswaardigheden in de steden, en minder op de natuur. Denk bijvoorbeeld aan een uitstapje aan de Verboden stad of Confuciustempel van Qufu. Let bij het uitzoeken van een groepsreis China vooral op de route en wat er wordt bekeken. Ook kunt u een individuele rondreis China maken als u liever alleen op pad gaat. Dan kunt u geheel zelf uw route bepalen.

Accomodaties in China

Afhankelijk van uw rondreis China zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om accommodatie. De meeste backpackers kiezen voor hostels. Dankzij het internet is het makkelijk om een goed overzicht te krijgen van de hostels die in de buurt van uw bestemming liggen. Het is aan te raden om in de grote steden in het hoogseizoen te reserveren als u gaat reizen in China.

Een andere optie naast een hostel in dezelfde prijsklasse is een guesthouse. Deze heeft veel overeenkomsten met een hostel, maar het grootste verschil is dat een guesthouse meestal bij mensen thuis is. Soms is het in een accommodatie vlakbij de gastheer of –vrouw. Op deze manier leert u sneller de locals kennen gedurende uw China rondreis. Zij hebben vaak de beste informatie over de omgeving, en zijn dus ook de ultieme gids.

Een duurdere optie, maar vaak wel beter in voorzieningen is een hotel. In China zijn de kwaliteits- en prijsverhoudingen goed in orde. Mocht u nog een stapje verder willen dan zijn er ook mogelijkheden om te overnachten in een wellness centra. Op deze manier kunt u ontspannen na een drukke dag, en de volgende dag weer op pad. Verder met het verkennen van het prachtige China. Op Rondreis.com kunt u de mooiste China reizen vergelijken en de beste China rondreizen aanbiedingen vinden.


Vervoer tijdens uw rondreis in China

China is een reusachtig land en daarmee zijn de reisopties ook veelvuldig als u gaat rondreizen in China. Als het gaat om verre afstanden dan leent de trein zich uitstekend hiervoor. De infrastructuur is wanneer het aankomt op het spoor erg verbeterd, en er is keuze tussen soft sleepers en hard seats. De naam geeft aan waar de twee klassen voor staan. Bij de hard seats krijgt u alleen een stoel, en bij de soft sleepers kunt u een bed in een coupe voor vier personen verwachten. Als u een lange afstandsreis maakt gedurende de China vakantie rondreis, dan is de soft sleeper zeker aan te raden. Dat deze meer kost dan de hard seats maakt het zeker waard.

Als u meer avontuurlijk bent ingesteld dan kunt u natuurlijk ook de bus pakken om te reizen door China. Houd er wel rekening mee dat de reis China minder comfortabel zal zijn dan met het vliegtuig of de trein, veel bussen hebben geen airconditioning, en bovenal ook gevaarlijker als het gaat om langeafstandsbussen. Heeft u minder tijd, liggen de bezienswaardigheden ver uit elkaar en heeft u het budget? Dan zijn binnenlandse vluchten een aanrader als het gaat om snel reizen in China.

In de grote steden is de metro de beste manier om u te kunnen verplaatsen. Het is niet alleen goedkoper dan een taxi, maar ook sneller en overzichtelijker. Er zijn ook stadsbussen, maar vaak spreekt de chauffeur geen tot nauwelijks Engels, en dus bent u vooral op uzelf aangewezen. Er zijn wel speciale buskaarten in de grote steden, maar deze zijn alleen voordelig als u besluit om tijdens uw rondreis China veelvuldig met de bus te reizen in de stad.


Het klimaat in China

China heeft vanwege haar gigantische omvang te maken met verschillende klimaten, en ook de extreme variant ervan. Het is dus belangrijk om te weten wanneer u wilt reizen naar China. Om te beginnen het noorden. Hier heerst een bergachtige omgeving en dat betekent dat de winters enorm koud kunnen zijn, en de zomers warm zijn. De beste maanden om dit gebied te bezoeken zijn de maanden april, mei en juni. Een rondreis noord China kunt u perfect combineren met een rondreis Mongolië.

Het zuiden van China is vergelijkbaar met de landen die daaronder liggen, namelijk met een tropisch klimaat. Daardoor zijn de winters minder streng, maar kan het wel vaak regenen gedurende uw rondreis Zuid China. Tussen november en april valt de minste regen, maar is het ook het minst warm zo rond de 20 tot 25 graden.

In het oosten van China zijn de meeste steden te vinden, maar wanneer kunt u die het beste bezoeken als u een rondreis door China maakt? Het antwoord hierop zijn de maanden mei tot en met augustus. Er valt in deze maanden wel meer regen, maar de temperaturen compenseren dit. Overigens is het niet te vergelijken met subtropische regenbuien. Deze regenbuien duren niet al te lang.

 

 

ng.