Rondreis Costa Rica

rondreis costa ricaHet is een ware hotspot van diversiteit, vernieuwende energie en het pure leven: Het goede leven vind je in Costa Rica. Het land is net wat groter als Nederland. De mensen zijn zeer vriendelijk en het is een zeer politiek stabiel land met een zeer mooie natuur. Het is bijna een sprookje om op vakantie te gaan naar Costa Rica. We kunnen het iedereen aanraden om een rondreis Costa Rica te boeken. Er is veel te doen en er zijn mooie nationale parken. Er is zelfs een actieve vulkaan en er zijn uitbundige regenwouden. Het land is iets groter dan Nederland, maar er wonen minder mensen. Er zijn vijf miljoen inwoners in het land, waarvan het grootste deel in de stedelijke gebieden woont en de rest op het platteland. De bevolking heeft haar roots bij de Europese voorouders. Het waren voornamelijk Spaanse kolonisten welke het land lang regeerden. De officiële taal is daarom ook Spaans. Ze hebben welk een sterk accent. De bevolking is erg trouw aan het land en ze emigreren eigenlijk niet. Het toont maar aan, hoe gelukkig de mensen er zijn. Ze houden van het pure leven.

Een goede reden om een rondreis Costa Rica te maken is buiten twijfel de wonderschone natuur. Het land is niet groot, maar kent vele natuurwonderen. Er zijn weelderige regenwouden, zeldzame dieren, de kusten van de Caribbean en ook van de Grote Oceaan en de mooie vulkanische gebergten. Het land is bijzonder divers, waar je volop van kunt genieten. De Costa Ricanen zijn zeer trots op hun land en gaan er respectvol om. Ze zijn ook zeer actief met de hernieuwbare energie. Zo is er driehonderd dagen lang geleefd op hernieuwbare energie. Geweldig gewoon. Een kwart van het land is aangewezen als beschermd gebied. De wouden zijn zeer groen en kennen een mysterieuze mist rond de nevelwouden. Er zijn mooie papegaaien, kolibries en ook mooie paradijsvogels. Er zijn in het noordoosten plekken waar zeeschildpadden in de zomer hun eieren leggen. Daarnaast zijn er vele apen, slangen en ook vogels en gifkikkers. Het land heeft veel te bieden en het is duidelijk, waarom zoveel mensen een rondreis Costa Rica boeken en maken. Het is gewoonweg geweldig.

Bestemmingen en hoogtepunten in Costa Rica

Het plaatsje Cahuita is een geweldige plek om de caribische sfeer te proeven. De meeste mensen zijn Jamaicaans en het ziet er lekker gezellig uit met volop reggae barren en heerlijke restaurantjes. Het is een plek met mooie stranden en het is heerlijk ook om er mooie wandelingen te maken.

La Fortuna ligt dicht bij de Arenal vulkaan. De vulkaan is nog actief en mogelijk wel de mooiste in de hele wereld. Het is een manier voor de mensen om het te gebruiken als een warmtebron.

Zon, strand, jungle, zee en vriendelijke mensen. Er is volop te doen en je kunt vanuit Manuel Antonio vele verschillende excursies boeken. Het natuurreservaat in de buurt is zeker een bezoekje waard. Het is is een plek waar meer dan driehonderd verschillende vogelsoorten leven.

Monteverde is een plek voor de mooie nevelbossen. De luchtvochtigheid zorgt voor een ongekende plantengroei. Het is heerlijk om hiervan te genieten. Er zijn mooie hangbruggen in de natuur te vinden en met de nevel wordt het geheel zeer sprookjesachtig. Geweldig gewoon.

Puerto Viejo de Sarapiqui is een plek welke bekend is om haar mooie rivier de Sarapiqui. Je kunt hier mooie boottochten maken om de fauna en de flora te bewonderen. Het is geweldig om de toekans, aapjes en de kaaimannen te bewonderen.

Samara is een echt authentiek dorp welke een mooie zandstrand heeft en een geweldige baai. Het is een plek vol met heerlijke visrestaurants en ook kun je hier de schildpadden bewonderen wanneer het legseizoen is begonnen. De schildpadden zijn er van juli tot aan september.

San José is de hoofdstad van Costa Rica en mogen we niet vergeten. Het is een drukke stad met volop chaos en drukte van het verkeer. Het is een stad welke op een schaakbord lijkt als je er goed naar kijkt met haar musea en winkels. De omgeving is zeer glooiend en mooi met haar uitgestrekte koffieplantages.

Soorten rondreizen in Costa Rica

Costa Rica is een zeer populair vakantieland. Het is daarom ook niet vreemd, dat er zoveel verschillende soorten rondreizen Costa Rica te boeken zijn. Het kan gaan om een mix van ontspannen, zonnen en cultuur opsnuiven zijn. Het is ook mogelijk om een ware natuurreis te maken, waar je van kunt genieten. De natuur is wonderschoon en mag je zeker niet missen. Een natuur rondreis Costa Rica ligt voor de hand met aansluitend een bezoek aan de hoofdstad en ook de heerlijke stranden. Je bent bijna bij de Carribean. Het is dus belangrijk om hier volop van te genieten. Je kunt dit doen in een individuele rondreis Costa Rica, maar ook een groep rondreis Costa Rica. Het is maar net wat je prettig vindt.

Accommodaties in Costa Rica

Het land beschikt over de meest luxe hotels. Eigenlijk alle luxe internationale hotelketens zijn te vinden in het westen van het land. De hotels zijn zeer geschikt voor het rondreizen. Wanneer je een kleiner budget hebt is het goed om ook te kijken naar de middenklasse hotels. Deze zijn zeer goed en voldoen aan al je wensen. Soms heb je geluk en zit er ook een zwembad bij.

Vervoer in Costa Rica

Het is mogelijk om je op een goede manier te verplaatsen in Costa Rica. Er zijn veel mogelijkheden en het is afhankelijk van je persoonlijke programma of van het programma van de groepsreis hoe je door het land reist. Het is mogelijk om voor de bus te kiezen. Ook kun je met een minibus gaan, de boot of de trein. Er zijn volop opties. Door bij je rondreis te kiezen voor een mix van de accommodaties en de mogelijkheden van vervoer krijg je een geweldige indruk van het hele land.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Costa Rica

Het land heeft een tropisch klimaat. Het is heerlijk aan de kust met zo’n 30 graden het hele jaar rond. In de hogere delen landinwaarts is het vaak wat frisser en is het 20 graden. De westkust heeft een droog seizoen van december tot en met mei. In het oosten valt het hele jaar door neerslag. Weet, dat van juli tot oktober de schildpadden eieren leggen. Iets wat je natuurlijk niet mag missen. Toch? De beste tijd om te reizen is van december tot aan april.