Rondreis Ecuador

Rondreis EcuadorEcuador is een zeer mooi land waar ook de Galapagos eilanden een onderdeel van zijn. Het is een zeer populaire bestemming en bezienswaardigheid. Het land heeft echter nog veel meer te bieden. Het land heeft vele Inca ruïnes, mooie kratermeren en geweldige kunstmusea. Ecuador heeft verschillende gezichten. Het is geweldig om het land te ontdekken en de mensen te leren kennen. Het is een geweldig land om een rondreis door te maken. Er is veel te zien en u zult onvergetelijke momenten beleven.

Het land is ongeveer net zo groot als Nederland. Er zijn verschillende etnische groepen in het land. De helft zijn mestiezen en een grote groep zijn van Spaans-inheemse afkomst. De reist zijn afstammelingen van de Afrikaanse slaven en de Spanjaarden. Muziek is zeer belangrijk voor de mensen uit het Inca rijk. De eeuwenoude fluiten, blaasinstrumenten en trommels worden vaak aangetroffen in de graftombes. Vandaag de dag maken ze ook veel muziek en is het heerlijk om ernaar te luisteren. Ecuador is een klein land in het grote Zuid-Amerika.

Bestemmingen en hoogtepunten in Ecuador

De Galapagos eilanden liggen op twee tot drie uren van Quito. Het is een geweldig fauna paradijs in de wereld. Het is een must voor alle dier- en natuurliefhebbers om hier volop van te genieten. Het is een mooi decor van vulkanen. Er leven vele vogelsoorten, zeehonden, reuzenschildpadden, pinguïns, flamingo’s, zeeleguanen en andere dieren. Het is geweldig om er ook te duiken. Het is niet goedkoop om ernaartoe te gaan. Het is wel erg mooi. Het is een deel van de wereld wat zeer uniek is.

Het Machalilla National Park is een goedkoper alternatief voor de Galapagos eilanden. Het is een zeldzaam tropisch oerwoud met hoge kapokbomen, vijgenbomen, baaien, lagunes, oude beeldhouwwerken en een zeer bekend Nationaal Park in het land. Het is mooi om het park te ontdekken. De kans is groot, dat u er ook bultrugwalvissen zult zien.

Banos is een zeer mooie plek om te bezoeken. Het is mogelijk om er langs de rivieren, watervallen en warmtebronnen te hiken. Het is goed om er van een avontuurlijke rondreis Ecuador te genieten. U kunt hier gaan mountainbiken, paardrijden en abseilen. Voor de echte waaghalzen is er ook de schommel aan het einde van de wereld. Het is een swing welke op 2600 meter hoogte hangt. Het is iets voor de mensen welke echt durven.

Cuenca is een zeer goed bewaarde koloniale stad in Zuid Amerika. Er zijn mooie straatjes, verschillende kathedralen en ook mooie musea. Wanneer u van hoeden houdt i shet de Cuenca de plek om te bezoeken. Koop er een Panama hoed.

Het Yasuni Nationaal Park is zeer mooi om te bezoeken. Het ligt in het Oosten van het land en is een goede plek om andere plekken te bezoeken. In het park ziet u meer dan 4000 plantensoorten, meer dan 600 vogelsoorten en 170 zoogdiersoorten. Het is goed om het park te bezoeken onder de begeleiding van een goede gids. Bezoek ook de inheemse indianenstammen.

De Quilotoa loop is een cirkelvormige hike van 200 kilometer, die start en eindigt in Latacunga in het Andesgebergte. De markt van Saquisili is het hoogtepunt. Het is een mooie hike waarbij u van dorp naar dorp en markt naar markt loopt, fietst of met het paard gaat.

El Nariz del Diablo wordt ook wel de duivelsneus genoemd. Het is een hoogteverschil wat met de trein getrotseerd wordt. Het is geweldig om het landschap te zien en om langs de klassieke haarspeldbochten omhoog en omlaag te gaan. De treinreis is zeer spectaculair.

Soorten rondreizen in Ecuador

Het land is zeer divers. Het klimaat is ook zeer verschillend. Het is mooi om het hele land te verkennen. Het is mooi om het Amazone regenwoud terug te zien en ook om te genieten van de tropische stranden. Er zijn vele verschillende rondreizen om van te genieten. Het is mogelijk om als een groep een rondreis te maken, maar ook individuele rondreizen zijn mogelijk.

Er zijn veel mogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om meerdere landen te bezoeken en om van Ecuador naar de Galapagos eilanden te gaan en naar Peru. Het is mooi om de verschillende mogelijkheden te ontdekken. Het is geweldig om van de landschappen te genieten. Het is mooi om naar Lima, Machu Picchu en Quito te gaan.

Het is mogelijk om wandel- en fietsreizen te maken. Het is heerlijk om zo een actieve rondreis Ecuador  te maken. Ook zijn er vakanties voor met de kinderen erbij.

Accommodaties in Ecuador

Er zijn verschillende accommodaties waar u van kunt genieten. Er zijn hostels, campings, hotels, pensions en residenciales. Het is mooi om de verschillende overnachtings soorten te combineren om ook op die manier veel van het hele land te zien. Het is goed om een accommodatie te kiezen welke past bij uw wensen.

Vervoer in Ecuador

Er zijn verschillende manieren om te reizen in Ecuador. Het is mogelijk om verschillende vormen van reizen te kiezen. Zo is het mogelijk om te gaan vliegen . De meeste vluchten starten vanuit de hoofdstad Quito of vanuit Guayaquil.

De bus is een eenvoudige manier om te reizen in Ecuador. De meeste dorpen en steden hebben een eigen bus terminal. Het is belangrijk om vooraf de kaartjes te kopen. De bussen rijden wel snel en zitten vaak erg vol.

Naast de bus is het ook mogelijk om met de boot te gaan. De boot is eigenlijk meer een kano met een motor. Het is een watertaxi over de rivieren waar veel mensen volop gebruik van maken. Er zijn ook boten zonder motoren.

Op de Galapagos eilanden zijn er meerdere soorten boten. Er zijn luxe jachten en mooie zeilboten. Het is geweldig om zo van de Galapagos eilanden te genieten. In de steden zijn er ook taxi’s waar u van kunt gebruiken. Daarnaast zijn er nog de huurauto’s. Het is slimmer om gebruik te maken van een huurauto met chauffeur.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Ecuador

Het hele jaar rond is het mogelijk om naar Ecuador af te reizen. Het beste is het om van juli tot en met november te reizen naar Ecuador. Het is een land wat veel te bieden heeft. Het is heerlijk om volop te genieten van de vele verschillende elementen van dit geweldige landen.