Cultuur, stad, strand en geschiedenis; u vindt het allemaal tijdens uw rondreis door Egypte

rondreis egypteEgypte is een zeer populaire vakantiebestemming en als u een rondreis door Egypte boekt, dan zal u niet worden teleurgesteld. Deze Egypte reizen zijn vaak relatief goedkoop en u kunt er van alles ervaren, zoals van standaard tot luxe accommodatie, van een stedelijk- tot een natuurlijk landschap en van wit strand tot groene vallei. Het is gelegen in het noordoosten van Afrika, heeft een oppervlakte van meer dan 1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 95 miljoen inwoners. Hiermee is het het meest bevolkte land in het noorden van Afrika. Dit is al eeuwen zo, omdat het thuis is van de Nijl, de rivier die in de Sahara zeldzame vruchtbare grond en verkoeling brengt. Verder bestaat Egypte voor een groot gedeelte uit woestijn, namelijk de Sahara en de Sinaï. De officiële taal van Egypte is Arabisch en de religie is Islam. In het noorden grenst Egypte aan de Middellandse Zee en de Rode Zee. Buurlanden van Egypte zijn Soedan, Israël en Libië. De hoofdstad van Egypte is Caïro, maar andere grote steden zoals Alexandrië en Luxor zijn ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Denkt u er aan een rondreis door Egypte in te plannen, dan zal u wat betreft de verscheidenheid van het land zeker niet worden teleurgesteld.

Bestemmingen en hoogtepunten tijdens uw rondreis door Egypte

Het is geen wonder dat een grote en belangrijke beschaving zoals de oude Egyptenaren een duidelijke stempel hebben achtergelaten op het land. U kunt de wereldberoemde Piramiden van Gizeh, de Sfinx, de Vallei der Koningen en de archeologische sites rondom Luxor duizenden jaren later nog steeds bewonderen. Ook Alexandrië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat naar Alexander de Grote. Maar Egypte is ook om vele andere redenen een aantrekkelijk land. U kunt er naar hartenlust duiken en voor veel duikliefhebbers staat het dan ook jaarlijks op de lijst. De Marsa Alam, de Sharm al Sheikh en de Dahab zijn dan de plekken bij uitstek. U kunt een cruise boeken over de Nijl en het land zo van een andere kant bekijken. De Rode Zee is ook zeker een plek om te bezoeken, zowel als de vele musea die het land rijk is. En wilt u volledig in de watten worden gelegd, dan zijn er honderden luxe resorts waar u volledig tot rust kunt komen en kunt genieten van zon, zee en strand.

Soorten rondreizen Egypte

Als u op zoek gaat naar een rondreis door Egypte, dan zal u eerst de keuze moeten maken tussen een individuele rondreis Egypte of een groepsrondreis Egypte. Deze keuze is volledig aan u en beide opties hebben voor- en nadelen. Vervolgens heeft u een grote hoeveelheid mogelijkheden. Er zijn georganiseerde duik reizen waarmee u bijvoorbeeld uw duikdiploma kunt halen of waarmee u op specifieke duik excursies gaat. Natuurlijk kunt u ook een reis boeken naar Egypte die alle archeologische bijzonderheden af gaat en kunt u de hiërogliefen in de piramiden van Gizeh bekijken en de Vallei der Koningen bezoeken. Een rondreis over de Nijl per boot is ook mogelijk en vaak maakt dit al deel uit van de georganiseerde reis. Dit is een heerlijk rustgevende manier om het voor de bevolking meest belangrijke gedeelte van Egypte te bekijken, waar gewassen kunnen groeien en waar dieren kunnen grazen. Veel Egypte rondreizen bieden u een verzameling van verschillende bezienswaardigheden en kunt u de steden, de Nijl en de woestijn in één rondreis Egypte meepakken. Op die manier kunt u alle kanten van het land zien en mogelijk een bepaalde interesse ontdekken die u in de toekomst nader zou willen onderzoeken. Een ritje op een kameel mag dan natuurlijk niet uitblijven en een nacht in een traditionele feloek ook niet.

Accommodaties voor uw Egypte rondreis

In Egypte heeft u wat betreft accommodaties eigenlijk alles. U kunt een luxe resort boeken waar u in principe niet de deur uit hoeft en waar u van werkelijk alle gemakken wordt voorzien. Natuurlijk zijn er hotels in de steden, appartementen die u kunt huren en hostels waar u kunt slapen als u een budget oplossing zoekt. Vaak treft u dan ook een zwembad, een restaurant en een airconditioner aan, maar de kwaliteit van de hotels en hostels varieert. Het is ook verstandig om een lakenzak mee te nemen, vooral als u in goedkopere hotels wilt gaan overnachten. Helaas is Egypte niet echt een kampeerland. Hiervoor is het vaak te warm en het is lastig om een plek in de schaduw te vinden. Wilt u toch kamperen, dan kunt u dit bij Giza en Dendera het beste proberen. Ook laten sommige hotels u de tent opzetten als u daarnaar vraagt. De traditionele manier om in Egypte te overnachten is de feloek en tijdens uw rondreis door Egypte zou u deze ervaring eigenlijk niet moeten missen. Een feloek is een traditionele lange en slanke zeilboot, met één of twee masten en zonder dek. Ze worden nog veel gebruikt voor vervoer over de Nijl en zullen u een onvergetelijke overnachting bezorgen tijdens uw rondreis door Egypte.

Vervoer in Egypte

U zal Egypte waarschijnlijk bereiken met het vliegtuig en vanuit Nederland heeft u de keuze uit 11 verschillende luchthavens. Als u een georganiseerde rondreis door Egypte heeft geboekt, dan wordt het vervoer uiteraard voor u geregeld. En dat is maar goed ook, wat het is misschien lastig om de Arabische borden te kunnen ontcijferen. Reizen met de bus is in Egypte prima te doen en het openbaar vervoer is goed geregeld. De trein is een wat minder snel vervoermiddel, omdat de kwaliteit van de treinen en de rails nog te wensen overlaat. Uiteraard kunt u ook een auto huren en zelf op pad gaan, maar wederom zal het dan wat lastig zijn om te begrijpen welke kant u op moet rijden. Een goede navigatie of kaart zijn dan zeker gewenst. Er zijn ook romantischere manieren om het land te zien en de boot is hier natuurlijk één van. Dit schitterende vervoersmiddel gaat rustig de Nijl over en de wereld gaat langzaam aan u voorbij. De paardenkoets, of calèche, is ook een optie, maar let dan wel goed op hoe de paarden worden behandeld. Dit is niet altijd even goed en dan is de romantiek snel verdwenen. Hetzelfde advies is geldig als u een ritje wilt gaan maken op een kameel.

Het klimaat van Egypte en de beste reistijd

Het grootste gedeelte van Egypte bestaat uit woestijn en dit ziet u terug in het klimaat. Er zijn wel variaties in neerslag en temperatuur. In het noorden van het land, dat aan de zee grenst, is het wat kouder dan in de rest van Egypte, maar is de hoeveelheid neerslag daar laag. In de rest van Egypte zal u nog minder kans hebben op regen. Eigenlijk is het alleen zomer en winter in Egypte en omdat het nog in het noordelijke halfrond ligt zijn deze wat betreft de tijd van het jaar gelijk aan de onze. De winters zijn mild en de zomers zijn bijzonder warm. De zomer begint in april en loopt tot en met oktober. In april is het mogelijk dat u oog in oog komt te staan met de khamsin. Dit is een erg warme wind die uit de Sahara afkomstig is en die de temperatuur in één keer met 20 graden Celsius kan doen stijgen. Ook is er dan vaak woestijnzand in de lucht en dat betekent dat het erg onaangenaam wordt. Gaat u naar de woestijn, houdt u er dan rekening mee dat de temperatuur ´s nachts sterk zal dalen. De beste periode voor uw rondreis door Egypte is tussen december en februari als u naar het zuiden gaat en geen last wilt hebben van de brandende zon. Gaat u naar het strand, dan zijn juli tot september ideaal. April vermijdt u het beste in verband met de khamsin. Egypte is niet voor niets een zeer populair vakantieland en voor relatief weinig geld kunt u al en rondreis door Egypte boeken die u niet snel zal vergeten.