Rondreis Filipijnen

rondreis FilipijnenEr zijn meer dan zevenduizend eilanden op de Filipijnen. Het is erg mooi en de landschappen zijn zeer divers. Er zijn oerwouden, ongerepte natuur, mooie zandstranden en een geweldige onderwaterwereld. Het is mooi om er ook te duiken. Er zijn kleurrijke koraalriffen met walvishaaien en reuzenmanta’s. Het is een land waar je veel kunt beleven. Het is ook een land welke een compleet andere cultuur heeft dan wij kennen. Het maakt de rondreis Filipijnen alleen nog maar leuker en mooier. Het eiland Bohol is een aanrader om te bezoeken. Er zijn veel mogelijkheden om hier een leuke reis te maken. Het is een ware ontdekkingsreis wanneer je een rondreis door de Filipijnen maakt.

Bestemmingen en hoogtepunten in Filipijnen

Het land heeft veel te bieden. De rijstterrassen moet je zeker een keer bezoeken. Op Luzon liggen tweeduizend jaar oude rijstterrassen over bijna 7000 vierkante kilometer. Het is een van de wonderen van de wereld. De hoofdstad Manilla moet je natuurlijk ook bezoeken. Het wordt ook wel het Parijs van Azië genoemd. In de Tweede WereldOorlog is het gebombardeerd. Het is jammer. Veel cultuur is verloren gegaan en vervangen voor moderne gebouwen. Het land heeft een rijke Spaanse historie, wat je ook ziet in de architectuur.

De natuur is geweldig en er is veel te zien in het hele land. Het is geweldig om van de schildpadden te genieten, de regenbogen, de koralen, de diepe zee met geweldige duikplekken en ook de geweldige zeewereld. Er is zoveel te zien en te beleven in het land. Graag geven we je nog meer tips voor jouw rondreis Filipijnen.

De ondergrondse rivier. Bij Puerto Princesa is er de 8 kilometer lange ondergrondse rivier. Het is een rivier in een nationaal park. Het is een Unesco World Heritage Site. Het is een ware topattractie. Je kunt er ook snorkelen en duiken en genieten van de vuurvliegjes. Doe er een river cruise.

Het eiland Boracay is geweldig om van te genieten. Het is een ware strandbestemming. Je kunt er genieten van het strand en de mooie resorts. Er zijn zeer goedkope opties en ook super de luxe opties. Het is mooi om vanaf het vliegveld door te vliegen om zo op je resort aan te komen. Het is een zeer toeristisch land en biedt je veel mogelijkheden.

Vigan is een geweldig dorp. Het is een historisch dorp uit de zestiende eeuw welke vol zit met Spaanse koloniale trekjes. De huizen zijn authentiek en gemaakt in de Spaanse stijl. De straatjes zijn smal en bieden een kijkje in hoe het vele jaren geleden was. Het is mooi om het mee te pakken op je rondreis Filipijnen.

Manila is de hoofdstad van het land en het is een plek waar je veel toeristen ziet en lokale mensen. Er zijn grote shopping malls, boulevards en een geweldig centrum. Het is een zeer mooie en ook typische drukke Aziatische stad. Het is het bezoeken zeker waard.

Soorten rondreizen in Filipijnen

Er zijn veel verschillende soorten rondreizen waar je van kunt genieten op de Filipijnen. Je kunt een individuele rondreis nemen, maar ook als groep gaan rondreizen. Er zijn speciaal op families afgestemde rondreizen en daarnaast ook rondreizen rondom een specifiek thema. Wanneer je bijvoorbeeld meer van de natuur houdt dan is het mooi om hier meer aandacht aan te besteden. Ook zijn er reizen welke meer afgestemd zijn op het uitgaansleven, de stranden en het feesten. Er zijn veel mogelijkheden. Het land is zeer toeristisch en de mensen zeer vriendelijk. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden op de Filipijnen.

Accommodaties in Filipijnen

De accommodaties op de Filipijnen zijn zeer betaalbaar. Er zijn veel mogelijkheden van goedkope hostels, campings, eco lodges, bed en breakfasts, pensions en de duurdere hotels en resorts. Het is geweldig om hier van te genieten. Laten we de verschillende mogelijkheden nader met je doornemen.

De meeste hotels zijn zeer klein en goedkoop. Ook de vier- en vijfsterrenhotels zijn verrassend betaalbaar. Je moet echter niet teveel verwachten. Er zijn geen bijzondere services of faciliteiten. Het is vaak een familiehotel wat welk als voordeel heeft, dat men gastvrij is. Daarnaast zijn er ook de grote internationale hotelketens welke veel luxe kennen en ook wat duurder zijn.

Het is ook mogelijk om zelf een gemeubileerde kamer of appartement te huren. Het is ideaal wanneer je niet wilt rondreizen voor een paar dagen.

Vervoer in Filipijnen

Er zijn veel mogelijkheden om je te verplaatsen op de Filipijnen. Je kunt met een bus gaan, veerboot en ook gaan vliegen. Wanneer je tussen de grote steden reist is het goed om een binnenlandse vlucht te nemen. Je kunt zo snel en comfortabel op je bestemming komen. Daarnaast is er ook de trein. Wanneer je een treinreis rondreis Filipijnen boekt dan zal je hier natuurlijk volop mee te maken krijgen. Je ziet veel van het land, maar de wagons zijn niet erg comfortabel.  De bus is wat comfortabeler dan de trein. Het netwerk is ook erg goed. De grotere bussen hebben ook een airco. De trein is wat goedkoper dan de bus, maar wel tijd rovender.

Een unieke manier van reizen is reizen met de jeepney. Het is een overblijfsel van de Tweede Wereldoorlog en van de Amerikanen. Hij is vaak full! Full vertaald zich vaak naar veel mensen op de jeep.

De boot biedt ook veel mogelijkheden. Zeker met de meer dan 9000 eilanden. Het is logisch dat er veel boten zijn. Het is goed om niet bang te zijn voor de volle veerboten.

In de steden kun je ook met een tricycle gaan (een motorfiets met zijspan) of met een taxi. Daarnaast zijn er ook de opties om een huurauto te nemen. Het is echter beter om dit niet te doen. Het is niet prettig om zo te reizen.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Filipijnen

Het beste is het om te reizen in het koele seizoen. Van december tot aan maart kun je het beste reizen. Het is dan nog steeds dertig graden overdag. Het is tijdens het hoogseizoen een stuk drukker en het is dus belangrijk om het hotel goed te boeken. Er zijn door het jaar heen veel feestdagen. Het is goed om hier rekening mee te houden.