Rondreis Finland

rondreis finlandAls u een unieke en prachtige rondreis wilt maken, hoeft u niet per sé ver van huis te gaan. Ook in Europa kunt u geweldige bestemmingen vinden. Dat is dan ook één van de leuke kenmerken aan Europa; de landen zijn behoorlijk veelzijdig. Dat geldt onder andere voor het fenomenale Finland. Wellicht is dit land nog niet al te bekend onder vakantiegangers. Dat doet echter niks af aan de potentie van dit land. Als u een mooie rondreis wilt maken, kunnen wij u absoluut Finland aanraden.

Bij een rondreis in Finland kunt u meerdere prachtige bestemmingen aan doen. U kunt genieten van fraaie steden, van pittoreske dorpjes en van de prachtige natuur. Met name in de koude wintermaanden is de natuur prachtig, onder andere vanwege de hoeveelheid sneeuw.

De Republiek Finland is een land gelegen in het Noorden van Europa. Het grenst aan onder andere Rusland, Zweden, Noorwegen, de Finse Golf, de Botnische Golf en aan de Oostzee. Door de ligging van dit land kan je hier ongelooflijk veel beleven. De verschillende zeeën rondom dit land bieden daarnaast ook nog een hoop vertier. Heeft u interesse om een rondreis in Finland te maken? Wij vertellen u graag alle belangrijke informatie.

Bestemmingen en hoogtepunten in Finland

Allereerst kunnen we een bezoekje aan de hoofdstad absoluut aan raden. Helsinki is een authentieke, traditionele en interessante stad. In de hoofdstad kunt u vele winkels, architectuur en gezellige terrasjes vinden. Al met al is Helsinki perfect geschikt voor een citytrip, maar het kan ook dienen als een eerste stap voor een rondreis door Finland.

Een ander leuke bezienswaardigheid is Kemi; dit stadje is met name in de winter behoorlijk populair. Dat is onder andere te danken aan het Kemi SnowCastle; een kasteel volledig van sneeuw en ijs gemaakt. Als laatste stad willen we graag Oulu aanstippen. Deze stad is met een flinke groei bezig. Dat is enigszins ook noodzakelijk, omdat dit de enige grote stad in het noorden van Finland is.

Voor natuurliefhebbers valt er ook ongelooflijk veel in Finland te zien. Lapland is één van de mooiste stukken op de wereldbol. Wist u dat ongeveer de helft van Finland door Lapland in beslag genomen wordt? In deze regio kunt u van de natuur gebieden, ski tochten houden of met een hondenslee de regio verkennen. Ook is dit nationale natuurpark uiterst geschikt om het noorderlicht te kunnen zien.

Het Saimaameer is ook een absolute aanrader voor elke natuurliefhebber. Dit meer is één van de grootste inlandse meren van Europa. Het leuke aan dit gebied is dat u hier ongeveer 30.000 eilandjes kunt vinden. Op deze eilandjes is het heerlijk vertoeven, waarbij sommige eilandjes wel ietwat lastig te bereiken zijn. In deze regio komen zomers vele toeristen om te genieten van het weer en om te zwemmen. In de winter is deze regio ook populair omdat het dan mogelijk is om te schaatsen en langlaufen.

Soorten rondreizen in Finland

Als u graag naar Finland af wilt reizen, is het maken van een rondreis aan te raden. Bij een rondreis door Finland komt u namelijk met alle facetten van dit land in aanmerkingen. We hebben het hierbij onder andere over de steden én over de prachtige natuur. Deze twee componenten samen vormen de perfecte basis voor een interessante rondreis.

In Finland worden vele groepsrondreizen georganiseerd. Dit zijn rondreizen waarbij de belangrijkste bezienswaardigheden aangedaan worden. Bij deze rondreizen kunt u op een simpele en leuke manier genieten van Finland. De meeste georganiseerde rondreizen in Finland vinden plaats middels een touringcar. Het is uiteraard wel noodzakelijk om eerst naar Finland te reizen. U kunt echter gemakkelijk vanaf Schiphol het vliegtuig naar Helsinki pakken.

Toch kiezen ook veel mensen er voor om een individuele rondreis te houden. Bij een individuele rondreis kunt u het programma volledig zelf samenstellen. Indien u een dergelijke individuele rondreis door Finland wilt houden, kunnen wij u enkele dingen aanraden. Allereerst is het mogelijk om naar Helsinki te vliegen en vanaf daar met een huurauto het land te verkennen. Zorg er daarbij wel voor dat u vooraf de hotels geboekt heeft. Het landschap in Finland kan behoorlijk uitgestrekt zijn, waardoor u ook soms voor langere periodes geen hotels of stadjes tegen komt. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk.

Wat echter zeer populair in Finland is, is een individuele rondreis middels een camper. U kunt op vele plekken een camper huren, waarmee u vervolgens door dit interessante land kunt reizen. Het is daarbij niet nodig om hotels te boeken, aangezien u in de camper kunt slapen. Hierdoor is het ook mogelijk om in prachtige natuurgebieden te slapen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is een goede parkeerplek zien te vinden.

Accommodaties in Finland

De accommodaties in Finland zijn niet echt te vergelijken met de situatie in andere Europese landen. Finland is namelijk niet al te dicht gebouwd. Dat wilt zeggen: in sommige gebieden komt u weinig tot geen dorpjes of steden tegen. Hierdoor is het in die gebieden niet mogelijk om ter plekke een hotel te regelen. Dat is dan ook één van de redenen hoezo men met een camper reist. In dat geval heeft u altijd een slaapplek tot uw beschikking.

Als we naar de grotere steden kijken, zien we wel vele hotels. Deze hotels zijn over het algemeen prima, netjes schoon en goed verzorgd. Maar, in Finland zijn ook zogeheten kampeerhutten behoorlijk populair. Dit zijn eigenlijk kleine hutjes waarin u een nacht door kunt brengen. Deze hutjes staan over het algemeen vaak in de natuurgebieden.

Vervoer in Finland

Het vervoer in Finland is wel één van de aandachtspunten. Als u namelijk in de winter een individuele rondreis gaat houden, kunt u voor verrassingen komen te staan. De winters zijn nogal streng in Finland, waardoor de wegen vol met sneeuw kunnen liggen. Ook kan het bijzonder glad op de weg zijn. Mocht u daarom in deze maanden naar Finland afreizen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Maak met beleid gebruik van de huurauto of camper en neem geen onnodige risico’s.

Daarnaast heeft Finland ook de beschikking over een prima bus- en treinnetwerk. Het is hierbij ook belangrijk om naar de gewenste reisperiode te kijken. In de zomermaanden kan het namelijk voorkomen dat sommige bus routes en trein routes een afwijkende dienstverlening hebben. Eigenlijk kunt u in de zomer het beste een huurauto hebben, terwijl u in de winter het beste gebruik kunt maken van het openbaar vervoer.

Wenst u naar afgelegen gebieden te reizen in Finland? Ook dan is een bus aan te raden. De bus is namelijk het meest gebruikte vervoersmiddel in Finland. Hierdoor komt een bus ook in de minder bereikbare gebieden van het land.

Ook is het mogelijk om met de boot te reizen in Finland. Dat is met name het geval als u vanaf omringende landen naar Finland wilt reizen. Er gaan onder andere ferries vanaf Estland, Stockholm, Polen en Duitsland.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Finland

In Finland is er sprake van een landklimaat oftewel een continentaal klimaat. Kenmerken hiervan zijn onder andere strenge winters, in het zuidwesten warme zomers en over het algemeen in elke maand regenbuien. De beste reistijd voor uw reis naar Finland is dan ook afhankelijk van uw wensen. Wilt u gaan wintersporten of genieten van al het moois in Lapland? Dan zijn de koude wintermaanden de beste keuze.

Wilt u echter liever veel tijd in steden zoals Helsinki, Oulu en Turku doorbrengen? Dan kunt u het beste voor de warme(re) zomermaanden kiezen. In deze zomermaanden kan het, qua temperatuur, enigszins prettig zijn om Finland te vertoeven.