Een rondreis over Grenada maken

rondreis GrenadaEen rondreis door Grenada laat u één van de mooiste en veiligste landen van het Caribisch gebied zien. Grenada is een land en een eilandengroep in de Caribische zee. Het bevindt zich voor de kust van Zuid-Amerika en is een van de allerkleinste landen ter wereld. Op een rondreis door het Caribisch gebied zijn er op Grenada erg veel interessante bezienswaardigheden te vinden. Overweeg dus zeker om deze markante eilanden als bestemming in uw reisplan op te nemen.

Oorspronkelijk werden deze eilanden bewoond door de woeste Cariben, een inheemse stam. Zij kwamen bijna allemaal om in gevechten met Europese veroveraars. Daarna viel het eiland onder het bewind van Frankrijk en later van Engeland. De huidige bevolking stamt voor het grootste deel af van de slaven die de Europeanen mee brachten. De twee grootste eilanden van het land zijn Grenada en Carriacou. Samen beslaan alle eilanden een oppervlakte van 340 km en tellen een bevolking van 100000 mensen.

Bezienswaardigheden bij uw rondreis over Grenada

Deze eilanden zijn sterk gericht op toerisme, waardoor ze een erg interessante reisbestemming zijn voor bezoekers van het Caribisch gebied. De gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking is bovendien bijna legendarisch. U kunt hier kijken hoe verschillende tropische gewassen en specerijen geteeld worden, rum proeven, duiken, snorkelen en zeilen, en uiteraard genieten van de prachtige Caribische natuur. Dit zijn een aantal aanraders voor uw rondreis over Grenada.

  • Saint Georges. De hoofdstad van het eiland is het sterkst afgestemd op het toerisme naar Granada. U vindt hier prachtige tropische stranden begrensd door palmbomen, ruime mogelijkheden om op de lokale markten specerijen en handwerk te kopen, en een wandeling door de pittoreske straatjes te maken. Saint Georges is vaak de uitvalsbasis om de rest van het hoofdeiland te verkennen, en wordt regelmatig aangedaan door cruiseschepen.
  • Grenada Chocolate Company. Op Grenada wordt cacao geteeld. Als u een chocoladeliefhebber bent, kunt u op deze boerderij en fabriek inéén het hele productieproces van deze lekkernij van begin tot einde bekijken. Er vinden rondleidingen plaats, waarbij het uiteraard mogelijk is om het product van de cacaoboerderij uit te testen.
  • Grand Etang Forest Reserve. Dit is een van de mooiste natuurreservaten van het eiland. U vindt hier weelderige bossen die doorsneden worden door tropische rivertjes en watervallen. Midden in het reservaat treft u een meer aan, dat zich heeft gevormd in de krater van een slapende vulkaan. Bezoek dit reservaat op eigen gelegenheid of onder leiding van een gids, die u de mooiste plekjes kan aanwijzen.
  • Aan de westkust van het hoofdeiland ligt het pittoreske vissersdorpje Victoria. Er zijn hier, als u op het juiste moment uw rondreis over Grenada maakt, verschillende festivals waar u aan kan deelnemen. Deze festivals geven u de gelegenheid om te genieten van livemuziek, prachtig uitgedoste inwoners en heerlijk voedsel. Bij Victoria bevindt zich de slapende vulkaan Mount St. Catherine die u kunt beklimmen.

Sportieve activiteiten tijdens een rondreis over Grenada

Sport is een belangrijk onderdeel van de eilandcultuur. Behalve de wandelingen door de verschillende steden en natuurgebieden kunt u op verschillende plekken, maar vooral op het hoofdeiland en op Carriacou, verschillende soorten watersport beoefenen. Maak een duik naar de prachtige koraalriffen van het eiland of bekijk bij Saint Georges een onderwater-beeldentuin. In de hoofdstad kunt u ook een zeiltocht boeken en leren duiken of snorkelen. Of huur een quad om het interieur van het eiland op eigen houtje te verkennen. Behalve een zeil of motorboot kunt u ook kano’s en kayaks huren, en daarmee de tropische lagunes bevaren.

De natuur bij uw rondreis door Grenada

De natuur van dit eiland is vrij ongerept, hoewel de wouden hebben geleden onder de orkaan die in 2004 over het eiland trok. De meeste wouden hebben zich echter snel weer hersteld. Het eiland biedt prachtige uitzichten en fotomomenten, zowel over de zee als over de tropische bossen en dalen. De watervallen van Grenada zijn erg bekend, en ook onder water vallen er verschillende prachtige stukken natuur te verkennen. Voor zulke kleine eilanden is het landschap redelijk afwisselend: van slapende vulkanen en hoge bergen tot natte bossen en zinderende stranden. Ook zijn er verschillende prachtige botanische tuinen te bezoeken, waar u de lokale diersoorten kunt tegenkomen. Prachtig gekleurde tropische vogelsoorten vliegen door de boomkruinen, kleine hagedisjes ritselen door het struikgewas en ’s avonds kunt u jagende vleermuizen tussen de bomen zien. Aan de kust vindt u verschillende indrukwekkende zeevissen, en zeeschildpadden leggen hun eieren in het zand van de stranden.

Eten en drinken bij een Grenada rondreis

Dit eiland heeft een rijke eetcultuur. Behalve toerisme is de landbouwsector de belangrijkste bron van inkomsten voor de eilandbewoners. De gerechten zijn dus rijk aan gezonde en verse groentes. Er worden broodjes met hartige vulling gemaakt, verschillende rijken stoofpotten geserveerd, en het eiland staat bekend om zijn vele zoete en goed vullende toetjes. Uiteraard valt er op de markten een keur aan verse vis en schaaldieren te kopen. De gerechten zijn vaak rijk gekruid met de specerijen die op de eilanden verbouwd worden.

Welke rondreizen door Grenada zijn er beschikbaar

Ondanks de beperkte oppervlakte van de eilandengroep zijn er veel interessante en toeristische bestemmingen op Grenada. U kunt de eilanden bereiken met het vliegtuig of met een boot. Vaak wordt een rondreis door Grenada gecombineerd met een bezoek aan het nabijgelegen Trinidad en Tobago, ook een onafhankelijk land dat bestaat uit eilanden.

Accommodaties voor Grenada rondreizen

Grenada biedt een rijk assortiment en prachtig hotels en goedkope hostels. Vaak hebben die de vorm van bungalowparken, kijken ze uit over zee en hebben ze een zwembad. Het comfort van deze hotels is uitstekend, hoewel de prijzen niet bijzonder laag zijn. Ook zijn er veel particuliere initiatieven zoals bed & breakfasts. Dit is een goede manier om te genieten van de beroemde gastvrijheid van de bewoners.

Uw vervoer tijdens een rondreis in Granada

Het is hier eenvoudig om een taxi te huren, en omdat de afstanden op het eiland klein zijn, zijn ook de goed georganiseerde busritten een aanrader. Verwacht hierbij minibusjes, niet ons formaat bussen. Het is op Grenada op meerdere plekken mogelijk om een huurauto te regelen. U kunt dan met behulp van uw reguliere rijbewijs een tijdelijk plaatselijk rijbewijs aanschaffen.

De beste tijd voor rondreizen naar Grenada

Grenada mag dan toeristisch, zijn de eilanden worden nog niet overspoeld door vakantiegangers. Er is dus geen toeristisch hoogseizoen. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar lang warm: gemiddeld zo’n 25 graden Celsius. Dat geldt gelukkig ook voor de temperatuur van de zee. In de herfst kunnen er forse stormen over het eiland trekken en neemt de regenval toe. De beste tijd om een Grenada rondreis te maken is in onze lente, van januari tot april.

Praktische tips voor een rondreis door Grenada

  • Voor Grenada rondreizen heeft u een geldig paspoort nodig, en soms ook een visum. Of er een visumplicht voor uw geld tkunt u navragen bij het Consulaat van Grenada.
  • Grenada staat bekend als het veiligste land van de Cariben. Criminaliteit komt hier zelden voor.
  • In onze herfst kunnen de eilanden van Grenada geteisterd worden door tropische stormen en hevige regenval. Reis bij voorkeur niet in deze periode.
  • U wordt aangeraden om u te laten vaccineren tegen de ziektes hepatitis A en DTP. Als u vanuit een gele koorts-land naar de eilanden afreist bent u verplicht om zich tegen deze ziekte te laten vaccineren.
  • Homoseksualiteit is strafbaar in Grenada.