Rondreis Griekenland

rondreis griekenlandGriekenland heeft veel te bieden. Er zijn duizenden eilanden, volop oude tempels, mooie zandstranden en een schitterende natuur. Je komt het allemaal tegen als je door Griekenland reist. Het is mooi om met een rondreis Griekenland te ontdekken. Athene en Olympia mag je dan natuurlijk niet missen. Ook kun je gaan eilandhoppen. Er zijn veel mooie eilanden om van te genieten. De havens, mediterrane sfeer en de bezienswaardigheden hebben veel te bieden. Het is mogelijk om er compleet tot rust te komen, lekker te gaan feesten, te genieten van het heerlijke eten en de mediterrane cultuur. Het is goed om de verschillende mogelijkheden te ontdekken om zo een geweldige tijd te hebben in Griekenland. Een rondreis boeken is een slim idee om veel van het land te zien en niets te missen.

Bestemmingen en hoogtepunten in Griekenland

Griekenland bezoeken met een rondreis is een slimme set. Het is mogelijk om een dikke week lang veel van al het moois in het land te zien. In een paar dagen zie je echt alles en is er nog voldoende te doen voor een volgende keer. Wat kun je allemaal gaan doen?

Lekker eilandhoppen langs de Cycladen

Door te gaan eilandhoppen zul je veel van de eilanden zien in Griekenland. Er zijn veel bootovertochten welke het mooi maken om van Griekenland te genieten. Je kunt naar Naxos, Paros, Santorini en Mykonos gaan bijvoorbeeld. Het is heerlijk om de zonsondergang op Portara of op Naxos te zien. Op Santorini is er een vulkaan waar je je aan kunt vergapen.

Lekker fietsen op Corfu

Een ander bekend eiland is Corfu. Je kunt er heerlijk fietsen. Je kunt naar de kust fietsen, de stad doorgaan en ook kun je naar de bergachtige plekken gaan vol met olijfbomen. Het is lekker om de cultuur op te snuiven en om zo alles te zien. Je kunt ook naar het paleis gaan van de Keizerin Sissi in Achilleion.

Wil je wat meer rust?

Dan raden we je aan om in Griekenland naar Agios Nikitas te gaan op Lefkas. Het is een heerlijk rustig dorp. Het is idyllisch en zeer knus vol met mooie zandstranden en veel groen plus rotsen. Het is er erg mooi.

Navagio beach

Het is een zeer bekend strand in heel Griekenland. Er is een scheepswrak, waar je mooie foto’s kunt maken. Het strand wordt ook wel Shipwreck beach genoemd. Het is heerlijk om de foto’s te delen op je social media.

Nafplio

Het uitzicht is geweldig. Je moet wel 999 treden beklimmen. Het uitzicht is echter geweldig en je zal er volop van genieten. Er zijn kleine en smalle straatjes, leuke huisjes en ook zijn er zeer gezellige cafés en bars. Het is mooi om te genieten van deze romantische omgeving.

Paleokastritsa (Corfu)

Het is een badplaats waar je lekker kunt zonnebaden op de zandstranden. Het is mooi om ook van de groene bergen te genieten. Het is een zeer populaire plek en je kunt er zwemmen, snorkelen en ook met een boot naar de grotten gaan. Het is een leuke mix tussen ontspannen en actief bezig zijn.

Kos-stad (Kos)

Op kos kun je heerlijk fietsen. Er zijn veel goede fietspaden en je kunt heel erg goed de haven bezoeken en ook de boom van Hippocrates. Het is een zeer mooie plek om te bezoeken en zeker een must voor je rondreis Griekenland.

Soorten rondreizen in Griekenland

Er zijn veel soorten rondreizen in Griekenland. De meeste rondreizen zijn de individuele rondreizen Griekenland en de rondreizen in een groep door Griekenland. Er zijn vakanties om de oudheden te bezoeken in Athene om aansluitend naar de meest mooie eilanden van het land te gaan. Het is heerlijk om er veel eilanden te bezoeken, te zonnen en de oude cultuur te zien. Het is geweldig. Er zijn daarnaast ook fietsrondreizen Griekenland. Je kunt dan met een fiets alle eilanden bezoeken en er van genieten. Het is geweldig om de mogelijkheden te zien van deze verschillende rondreizen in dit mooie land. De culturele rondreizen hebben ook veel te bieden. Er zijn veel mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook de eilandhopper rondreizen om lekker bij te kleuren en te ontspannen. Iets voor jou?

Accommodaties in Griekenland

In Griekenland zijn er vele verschillende accommodaties. Je kunt er slapen bij de bekende hotelketens, de lokale hotels en ook in de pensiones. Daarnaast zijn er complete resorts als je hiervan houdt. Het is echter ook mogelijk om bij een bed en breakfast te overnachten. Het is maar net wat je voorkeur heeft.

Vervoer in Griekenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om je te vervoeren in Griekenland. De bussen en treinen liggen voor de hand. Er is een uitgebreid netwerk van buslijnen. Het is de manier van vervoer in het land. Er is een grote busmaatschappij wat nog een overheidsbedrijf is. Er zijn ook mogelijkheden om met de trein te gaan.  De mogelijkheden hiervan zijn toch net wat beperkter. Men werkt aan het verbeteren van het spoornetwerk.

Men maakt ook veel gebruik van de veerboten in het land om van eiland naar eiland te hoppen. Het is een zeer betrouwbare manier van reizen. De tarieven zijn ook zeer goed. Vanuit de grotere havens zijn er verbindingen naar alle plekken in Griekenland. In de zomer gaan er vaak meerdere boten per dag. Het is mogelijk om ter plekke een kaartje te kopen. In de winter gaan niet alle veerboten door het weer.

Het is ook mogelijk om met de auto Griekenland te verkennen. Het is heel eenvoudig om een huurauto te huren. Je kunt dan in je eigen tempo de eilanden verkennen. Houdt er rekening mee, dat de Grieken erg roekeloos rijden. Je moet dus wel goed oppassen. Helemaal op de drukke wegen.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Griekenland

De maanden mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Griekenland te gaan. De Griekse zomers zijn zeer heet en de winters wat milder en nat. De mensen zijn buiten het hoogseizoen een stuk vriendelijker. Het is ook niet zo moeilijk om een plekje te vinden om te overnachten. In het voorjaar en het najaar is de temperatuur een stuk beter. In de herfst is het wat milder en de lucht zachter. Het het zeewater is al wel lekker warm.