Rondreis Honduras

Rondreis HondurasHet Midden-Amerikaanse Honduras is een verrassend en afwisselend land. Met een rondreis Honduras is het mogelijk om zowel natuurgebieden, cultureel-historische overblijfselen en hagelwitte zandstranden te bezoeken. Honduras staat bekend om de Mayacultuur én om de stranden die niet onderdoen voor die van Caribische eilanden. Wilt u in Honduras rondreizen en bent u een echte strandliefhebber? Dan combineert u activiteit met zonnebaden. Honduras ligt in het noorden aan de Caribische Zee. In het zuiden wordt het land begrensd door de Grote Oceaan. De Bay Islands en enkele andere kleine eilandjes voor de kust horen ook bij het land.

Dichtbij de kust zijn de gebieden vlak, terwijl het binnenland voornamelijk wordt gekenmerkt door zijn bergachtige uiterlijk. Alhoewel er in principe een positief reisadvies geldt, is tijdens uw rondreis Honduras een gezonde dosis waakzaamheid vereist. In het land heerst politieke en economische onrust. Het beste kunt u demonstraties van de lokale bevolking vermijden. Deze vinden meestal plaats in hoofdstad Tegucigalpa. Ook behoren wegblokkades tot de mogelijkheden. Houdt u hiermee rekening, dan kunt u met reizen naar Honduras optimaal genieten van de natuur, cultuur en vriendelijkheid van de bevolking.

Bestemmingen en hoogtepunten in Honduras

Met het kiezen van een van de rondreizen Honduras gaat u een originele vakantie tegemoet. Het land is namelijk -onterecht- het minst bezocht van heel Midden-Amerika. Wat zeker niet aan uw must-see lijstje mag ontbreken wanneer u een Honduras rondreis maakt, zijn de beroemde Mayaruïnes. Deze bevinden zich naast het charmante stadje Copán, vlakbij de grens met Guatemala. De goed bewaarde ruïnes liggen in een prachtig bos. Zelfs hiërogliefen zijn goed bewaard gebleven. Het meeste haalt u uit uw bezoek wanneer u een gids in de arm neemt die u alles over de fascinerende Mayageschiedenis weet te vertellen.

Naast cultuur komt u tijdens een van de Honduras rondreizen waaruit u kunt kiezen ook volop in aanraking met natuur. Het land telt rond de honderd natuurparken, elk met hun eigen karakter. Bergen, dichtbegroeide jungle, imposante watervallen en volop wildlife komt u tegen in de Hondurese binnenlanden. Bezoekt u La Mosquitia in het oosten van het land, dan treft u de ongerepte wildernis op zijn best. Regenwoud, mangrovebos en savanne zijn elk vertegenwoordigd in dit park. In Río Plátano duikt u eveneens een regenwoud in. Niet zomaar een, maar een beschermde waar veel verschillende diersoorten voorkomen. Vooral vogels zijn er goed vertegenwoordigd.

Ook Nationaal Park La Tigra, vlakbij hoofdstad Tegucigalpa, is de moeite van het bezoeken waard. In het nevelwoud zijn verschillende wandelpaden tussen de torenhoge bomen uitgezet. In Nationaal Park Cusuco heeft u de kans om de kers op de taart van uw reis Honduras te vinden: de bijzonder mooie en met uitsterven bedreigde quetzal. Op de Bay Islands geniet u van hagelwitte zandstranden, een turquoise zee en zachtjes in de wind wuivende palmbomen. Roatán is het meest ontwikkeld van de Bay Islands en dé plek om te snorkelen en duiken. Met dit tropische sprookje sluiten veel reizigers hun reizen naar Honduras af.

Soorten rondreizen in Honduras

Met een rondreis Honduras maakt u het uzelf mogelijk om meerdere bestemmingen binnen het land te combineren en zo elk aspect van zijn schoonheid te ervaren. Het is namelijk zonde om alleen aan de prachtige stranden van dit Midden-Amerikaanse land te vertoeven. U kunt ervoor kiezen om een groepsrondreis Honduras te maken. Hierbij volgt u een vooraf vastgelegd programma, waarbij u met de begeleidende gids van hoogtepunt naar hoogtepunt reist. Zelf hoeft u nergens over na te denken.

Staat u liever wat meer op eigen benen en reist u graag op eigen tempo? Dan is een individuele rondreis Honduras meer iets voor u. Wederom kunt u een door een reisbureau gesuggereerde route aanhouden, maar het is uiteraard ook mogelijk om zelf de gehele reis uit te stippelen. Het voordeel van een dergelijke individuele rondreis Honduras is, dat u ook het tempo zelf bepaalt, net als de hoeveelheid tijd die u per plaats of bezienswaardigheid nodig denkt te hebben.

In Honduras is massatoerisme een vreemde term. Het land ontdekken doet u dan ook echt in alle rust. Zowel een individuele- als een groepsrondreis Honduras begint en eindigt in hoofdstad Tegucigalpa. De vriendelijke bevolking die u gedurende Honduras reizen tegenkomt, doet er alles aan om u een gevoel van veiligheid en comfort te geven. Honduras is overigens goed te combineren met andere landen die zich in deze regio bevinden. Denkt u bijvoorbeeld aan Guatemala of El Salvador. Maar ook een combinatie met Mexico is mogelijk.

Accommodaties in Honduras

Rondreizen in Honduras is voor de meeste reizigers niet de meest voor de hand liggende optie. Alhoewel de onbekendheid geheel onterecht is, levert hij u tijdens uw reis Honduras diverse voordelen op. Zo kunt u niet alleen in alle rust genieten, maar liggen de prijzen ook nog eens laag. Voor nog geen tien euro per nacht kunt u een basisaccommodatie huren. Alhoewel het zeker voor een beginnende reiziger prettig is om de accommodaties vooraf vast te leggen, snijdt u zich niet in de vingers als u dat voor een Honduras rondreis niet doet.

Eenvoudige hotels zijn in een handomdraai gevonden. In de stedelijke gebieden zijn grote hotels goed vertegenwoordigd. En maakt u een bezoek aan de Bay Islands een onderdeel van uw Honduras rondreis, dan behoren all-inclusive resorts tot de mogelijkheden. Op sommige plekken is het mogelijk om bij oorspronkelijke indianenstammen te overnachten. Dit kan bijvoorbeeld in Río Plátano. Een onvergetelijke ervaring!De traditionele stammen leefden al lang in het gebied voordat de republiek Honduras werd gesticht. Dankzij hun traditionele leefwijze is het gebied goed bewaard gebleven.

Vervoer in Honduras

Sinds de negentiende eeuw bestaat er in het land infrastructuur in de vorm van spoorlijnen. Echter rijden treinen er vandaag de dag nauwelijks. Het openbaar vervoer betreft voornamelijk bussen, die niet zelden overvol zijn. De lokale bevolking gebruikt ze om vanalles mee te vervoeren. Een unieke ervaring, maar geen comfortabele. Er bestaat een verschil tussen gewone bussen en directo bussen. Laatstgenoemden stoppen alleen in de grote steden, de gewone bussen stoppen op elk moment dat iemand aangeeft uit te willen stappen.

Heeft u tijdens het rondreizen in Honduras behoefte aan iets meer luxe? Dan kunt u ook gebruikmaken van een express bus. Dit zijn de meest luxe varianten en rijden uitsluitend tussen de grote steden. Uiteraard is er een prijsverschil met de gewone bussen, maar de prijzen liggen voor Nederlandse begrippen nog steeds erg laag. Het huren van een auto gedurende uw rondreis Honduras is de meest comfortabele oplossing. Houdt u wel rekening met de sportieve rijstijl van de lokale bevolking. In sommige gebieden van Honduras verloopt het vervoer voornamelijk via boten. Dit gaat op voor bijvoorbeeld Río Plátano.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Honduras

In Honduras rondreizen kunt u het beste doen tussen februari en mei. Het is dan redelijk droog en de temperaturen zijn aangenaam, zonder te hoog op te lopen. Het tropische klimaat dat in het land heerst, zorgt het hele jaar door voor een relatief stabiele temperatuur. In de hogere gebieden ligt deze rond de achttien graden. In het stedelijk gebied van Tegucigalpa telt u daar tien graden bij op.

De kust doet daar nóg eens een klein schepje bovenop. Behalve warm is het daar ook vochtig. Meestal kunt u echter op een verfrissend briesje rekenen. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober. In deze periode, vooral in augustus en september, kunnen daarbij ook orkanen voorkomen. De regen valt echter in heftige, redelijk korte buien. Zeer zelden regent het gedurende een lange, aaneengesloten tijd. In de hoogste berggebieden van Honduras heersen temperaturen die tussen de 15 en 20 graden liggen.