Rondreis IJsland

Rondreis IJsland

IJsland is een land vol met ruige natuur en uitgestrekte landschappen vol met mooie bestemmingen. Het is een geweldige bestemming voor rondreizen. Een rondreis IJsland heeft veel te bieden voor u. Er is enorme verscheidenheid aan mogelijkheden tijdens uw IJsland rondreis. De reisafstanden zijn groot in het  land. Het land is ook rijk aan bijzondere natuurverschijnselen en de mooiste landschappen. U zult de warme bronnen zien in het land en ook de ijskoude gletsjerrivieren met mooie watervallen. IJsland is de bestemming voor een rondreis waar iedereen naartoe kan gaan om van de rust en de ruimte te houden. Er is veel ongerepte natuur waar u volop van kunt genieten. Het is een land vol schoonheid. Het hele jaar door kunt u naar IJsland reizen. Het mooiste is het in juni tot en met augustus, wanneer de bloemen bloeien. Vanaf mei tot en met augustus kunt u ook veel genieten van de zeevogels op het eiland. Er wordt trouwens geen winterslaap gehouden op IJsland. Er is ook in de winter veel te zien. De dagen zijn korter. Er is echter een kans om het Noorderlicht te zien tijdens een rondreis IJsland. Reizen in de winter is dan ook goed mogelijk.

Ontdek de prachtige gebieden van IJsland

Jökulsárlón is een mooi gletsjermeer. Het is het decor geweest van maar liefst twee James Bond films. Het is er zeer mooi en het is mogelijk om er een geweldige boottocht te maken. Het is ook mogelijk om er over het zwarte strand te wandelen. Vaak wordt het als het hoogtepunt gezien van de rondreis IJsland.

Het Noorderlicht is ook geweldig te zien. Het is mogelijk om het Noorderlicht te zien bij koude en heldere dagen tijdens IJsland noorderlicht reizen. De maanden maart, april en september, oktober zijn zeer goede maanden om het Noorderlicht te zien. Er zijn speciale IJsland reizen welke al het mooie van het land laten zien. Het is mooi om de tours te kiezen waar u alles kunt zien van dit wonderbaarlijke natuurverschijnsel. Vaak is er een garantie om het Noorderlicht te zien bij een tour. Wanneer u de eerste dag het Noorderlicht niet ziet dan kunt u de volgende dag nog een keer kosteloos meegaan voor een herkansing. Het is een prachtig fenomeen: Het Noorderlicht. We kunnen ons voorstellen, dat u het graag wilt zien tijdens uw IJsland rondreis. Door de ligging van IJsland is het mogelijk om het allemaal te bewonderen. Het prachtige Noorderlicht kunt u ook bezichtigen tijdens een rondreis Noorwegen.

Myvatn is een zeer mooi gebied in het Noordoosten van het land om te bezoeken als u gaat reizen naar IJsland. Er zijn vele bezienswaardigheden waar u naartoe kunt gaan. Er is volop te doen. De mooiste plek is de waterval Dettifoss. Het is een geothermisch gebied met een thermaal bad en nog veel meer. Het is geweldig om het allemaal te bewonderen en om er van te genieten. Het is goed om het in uw rondreis IJsland op te nemen.

Het is goed om ook de bekende geiser van het land te bezoeken. Het is zeker een bezoek waard. Het is mooi om naar Geysir te gaan. Het stamt af van het woord geiser. Het is mooi om het te zien. De geiser is niet meer zo actief. Het is echter mogelijk om ook nog naar een andere geiser in de buurt te gaan. U kunt hier de geister het water regelmatig zien spuwen. Het spuwt regelmatig tot dertig meter hoogte het water de lucht in. Het is een waar spektakel wat u niet mag missen tijdens uw IJsland rondreis.

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland. Het is een trendy en kleine stad waar het hele jaar door veel valt te zien en van te genieten. Tijdens uw reis IJsland moet u deze stad echt bezichtigen. Het oude stadscentrum is erg mooi. Er zijn kerken en oude huizen om van te genieten. Er is een breed winkelaanbod waar u kunt shoppen. Bij de haven zijn er volop tour bureaus om een boottocht te nemen. Het gaat om de walvis- en puffin tours. Het is ook mogelijk om in de vele restaurants te genieten van de heerlijke visgerechten. Het land kent een uitbundig nachtleven. Het is heerlijk om er te gaan feesten.

Verschillende soorten IJsland reizen

Er zijn verschillende rondreizen IJsland waar u volop van kunt genieten. Er zijn verschillende individuele rondreizen IJsland en ook groepsrondreizen. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden. Het is mogelijk om een rondreis IJsland te boeken welke dwars door IJsland gaat met een vierwiel drive. Het is een indrukwekkende rondreis waar u naar het binnenland gaat en de Strokkur geiser bewonderd. Het is geweldig om er van te genieten. U kunt er verblijven in een hotel, gasthuis of een appartement. Er zijn volop mogelijkheden.

Het is ook mogelijk om voor de groepsreis IJsland te kiezen met de bus. U kunt dan samen met een Nederlandse reisleider het land verkennen en ontdekken. Het spreekt voor zich dat u tijdens een groepsreis IJsland betere plekjes te zien krijgt. Een rondreis IJsland kunt u gemakkelijk combineren met een rondreis Groenland.

Accommodaties in IJsland

Er zijn verschillende accommodatie mogelijkheden als u een rondreis door IJsland maakt. Het meeste ligt het voor de hand dat u naar een hotel gaat. In de grotere plaatsen en ook op het platteland zijn deze te vinden. De hotels zijn niet goedkoop trouwens in IJsland. Wanneer u een slaapzak heeft kunt u ook om een slaapzakaccommodatie vragen. U kunt hier vaak niet zelf koken. De hotels zijn er wel in meerdere prijsklassen. Het is ook mogelijk om naar een gasthuis te gaan tijdens uw reis IJsland. Ze zijn wat kleiner en goedkoper dan een hotel. Ook zijn er hostels en jeugdherbergen. De jeugdherbergen hebben vaak ook familiekamers, wat wel prettig is. Daarnaast zijn er nog de bed en breakfasts om in een huiselijke sfeer te verblijven. De vakantiehuisjes bieden vervolgens een goed alternatief aan mensen welke van rust houden. Wat ook leuk is, is om voor een boerderij overnachting te kiezen. Hiermee kunt u het boerenleven ontdekken. Ook zijn er speciale hutten in IJsland om te overnachten tijdens uw IJsland vakantie rondreis. De hutten zijn in de zomer vaak vol. Als laatste is het ook nog mogelijk om te gaan kamperen in een camping. U mag trouwens niet overal in het land kamperen. Let hier wel op. Bij kunt u alle rondreizen vergelijken en een rondreis IJsland aanbieding vinden die bij u past.

Vervoer in IJsland

Het vervoer op IJsland is het beste te doen met een auto. U kunt een auto huren en een autorondrijs IJsland of een roadtrip IJsland maken. Het Nederlandse rijbewijs is voldoende. U kunt ook met een camper IJsland bezoeken. Het maakt de rondreis IJsland nog specialer. Daarnaast kunt u voor een Fly Drive IJsland kiezen. Dan vliegt u naar IJsland en haalt u daar uw huurauto op.

Bent u van plan een korte rondreis te maken? Tijdens een rondreis IJsland 5 dagen kunt u al het moois van dit land al bezichtigen. Als u wat langer wilt rondreizen, kunt u een rondreis IJsland 8 dagen of een rondreis IJsland 10 dagen maken. Op onze websites kunt u de mooiste reizen door IJsland vergelijken.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar IJsland

Wat is de beste tijd om naar IJsland te gaan? Eigenlijk het hele jaar rond kunt u een prachtige IJsland rondreis maken. Wel is het in juni tot en met augustus wat mooier, doordat er meer bloemen bloeien. Het is ook wat langer licht wat wel prettig is. In het najaar kunt u van de wonderlijke herfstkleuren genieten. In de winter zijn de dagen wat korter. Toch is het dan nog steeds een zeer geschikte tijd om te rondreizen in IJsland.

IJsland heeft veel te bieden!