Rondreis Indonesië

Rondreis Indonesië

Indonesië is een land dat uit 14.572 eilanden bestaat. Ieder eiland met haar eigen charme. De hoofdstad van Indonesië is Jakarta en ligt op het eiland Java. Deze stad mag u niet missen tijdens uw rondreis Indonesië, want in deze stad alleen bent u al een hele week zoet. De beste manier om Indonesië en haar bewoners beter te leren kennen is door naar het Nationaal Museum te gaan dat in Jakarta ligt. Het is één van de musea die de rijkelijke historie op een prachtige manier weet te verwoorden tijdens een Indonesië rondreis.

Wilt u liever genieten van de omgeving als u gaat reizen door Indonesië? Trek dan een dag uit om naar de Duizenden Eilanden te gaan. De dromerige stranden die u zult zien halen u uit de massale drukte en laten u tot rust komen binnen enkele uren. U kunt ervoor kiezen om een tour te nemen om zo het beste van meerdere eilanden in een dag te zien, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het bij een eiland te laten en te genieten van de azuurblauwe zee gedurende een reis Indonesië. Om vervolgens de volgende dag weer een ander strand te zoeken. Voor de actieve jongelingen onder u zijn wellicht de Ragunan dierentuin en het Atlantis Water Adventure park de bezienswaardigheden die op uw rondreis Indonesië lijst kunt bijschrijven als u Jakarta bezoekt.

Schitterende plekjes in Indonesië

In verband met de vliegvelden in Indonesië is Jakarta de beste plek om uw rondreis Indonesië te beginnen. Vanuit daar kunt u uw reis vervolgen door de rest van het eiland te verkennen, of andere eilanden te bezoeken. Het meest bekende en veelvuldig bezochte eiland van Indonesië is Bali. Dit eiland is erg geliefd om verschillende redenen. Vanzelfsprekend om haar prachtige natuur, zoals het Taman Nasional Bali Barat, en haar witte stranden, maar ook vanwege de gastvrije bevolking en overheerlijk eten. Daar komt bij dat Bali goedkoop is en daarom erg in trek bij veel jongeren. Een ander voordeel is dat dit eiland vlakbij de Gili eilanden ligt. Zowel Bali als de Gili eilanden zijn een echte aanrader om te bezoeken tijdens het reizen in Indonesië.

De Gili eilanden staan bekend om hun perfecte schoonheid. In totaal zijn het drie eilanden en hebben ze elk hun eigen kenmerken. Gili Trawangan is het meest bezocht van de drie, en daarom ook het beste ingesteld om het toerisme. Gili Air en Gili Meno zijn juist het tegenovergestelde en nog zeer rustig in vergelijking met Gili Trawangan.

Andere eilanden die het bezoeken waard zijn tijdens een Indonesië rondreis, zijn Karimunjawa, Togean eilanden, Sumbawa en Raja Ampat. Allen hebben hun eigen schoonheid en zijn voor elke natuurgenieter of eenieder die wil ontspannen een echte aanrader.

Verschillende soorten rondreizen

Er zijn verschillende redenen waarom u een rondreis naar Indonesië zou moeten maken, maar de twee voornaamste zijn vanwege haar prachtige schoonheid en haar rijke cultuur. Voor iedere natuurliefhebber is Indonesië een to do die op elke lijst moet staan, want haar prachtige jungles en woeste gebergtes mogen niet ongezien blijven. Daar komt bij dat Indonesië, omdat het uit zoveel eilanden bestaat, ontelbaar veel witte stranden heeft die worden aangevuld door blauwe zeeën. Een reis Indonesië waarbij verschillende eilanden worden bezocht dat gepaard gaat met een wandelende verkenningstocht op het eiland is dan voor elke natuurliefhebber de droom. U kunt dit eiland goed ontdekken tijdens een individuele rondreis Indonesië, zodat u zelf kunt bepalen wat u gaat bezichtigen en hoe lang u rondreist. Tijdens een rondreis Indonesië 2 weken of een rondreis Indonesië 3 weken kunt u al het moois van Indonesië ontdekken. Heeft u na 2 of 3 weken nog niet alles ontdekt? Dan kunt u natuurlijk ook een rondreis Indonesië 4 weken of langer maken. Gaat u liever niet alleen op pad? Dan is het ook mogelijk om een groepsreis Indonesië te maken.

De prachtige stranden zijn niet alleen uitnodigend voor mensen die willen genieten van de schoonheid die Moeder Natuur heet, maar ook de ideale plek om bij te komen en het dagelijkse drukke leven te ontvluchten. De serene sfeer met azuurblauwe zee zijn een gouden combinatie om te ontspannen als u van plan bent te reizen naar Indonesië. Dit is ook de reden waarom er veel resorts te vinden zijn die bijvoorbeeld aanvullende diensten leveren, zoals massages of yogalessen, zodat u helemaal tot rust kunt komen. Als dat het uitgangspunt is dat u wilt hebben voor uw rondreis dan is het wellicht handig om te kijken naar welke resorts u wilt bezoeken.

Diverse accommodaties

Er zijn verschillende soorten accommodaties mogelijk afhankelijk van het soort Indonesië rondreis dat u maakt. Indien u gaat backpacken in Indonesië dan zijn er diverse hostel mogelijkheden. Let wel op dat hostels op de minder toeristische eilanden niet altijd vanzelfsprekend zijn of schaars. In dat geval is het handig om van tevoren te kijken of de reisbestemming tijdens het backpacken Indonesië een hostel heeft en of u hier een reservering kunt plaatsen.

Het is noodzakelijk dat een plaats voor overnachting wordt gevonden, want kamperen in de natuur in Indonesië wordt sterk afgeraden in verband met gevaarlijke dieren en muggen, om nog maar te zwijgen van de regen. Mocht u onverhoopt geen slaapplaats kunnen vinden tijdens uw reis Indonesië dan is de beste manier om de locals te vragen om hun kepala dasa, oftewel dorpshoofd. Indonesiërs staan bekend om hun gastvrijheid en een slaapplaats zal in de meeste gevallen snel zijn geregeld. Vergeet ze niet een kleinigheidje te geven als bedankje voor hun gastvrijheid, en bied altijd aan om te betalen.

Heeft u als doel om te ontspannen tijdens een Indonesië vakantie rondreis, dan kunt u kijken naar diverse hotels die passen binnen uw budget. Indien ontspannen de voornaamste reden is, dan is het wellicht handig om te kijken naar hotels die ook een wellness resort hebben. Op die manier heeft u twee vliegen in één klap.

Vervoersmogelijkheden

Bij het verkennen van een van de grotere eilanden als u gaat reizen in Indonesië is een scooter het meeste aan te raden als vervoersmiddel. Op deze manier kunt u zich niet alleen snel verplaatsen, het is ook nog eens zeer goedkoop. Het vergt wel enige lef en behendigheid, maar door te doen leert u vooral het snelst. Wilt u liever niet zelf rijden tijdens uw rondreis Indonesië? Dan kunt u ook gebruik maken van de bemo, een minibus die veel wordt gebruikt door de locals. Op sommige eilanden zijn er geen scooters te huur, omdat ze vaak te klein zijn. Wel zijn er andere transportmogelijkheden die meer traditioneel zijn, zoals de cimodo, een paard met wagen.

Om andere eilanden te verkennen is de boot het beste vervoersmiddel. Vaak worden er ook boottochten aangeboden waarbij u meerdere eilanden in één keer kunt bezoeken. Dit gaat vaak gepaard met enkele uren vrije tijd. Wilt u liever zelf de baas zijn over de bezienswaardigheden dan is er de mogelijkheid om een boot te huren gedurende een rondreis door Indonesië. Deze optie is voor groepsreizen wellicht makkelijker haalbaar dan individueel, maar zeker geen overbodige luxe. Wilt u uw rondreis combineren? U kunt een Indonesië reis goed combineren met een rondreis naar Singapore.

De beste reistijd voor uw rondreis in Indonesië

Ondanks de vele gebergtes en vulkanen overheerst in Indonesië het tropische klimaat. Dat klimaat gaat altijd gepaard met hevige regenval. Het regenseizoen begint vaak rond september, oktober en loopt minstens door tot en met maart. Vanaf april begint het droger te worden, en ook meer geschikt om een Indonesië rondreis te boeken. De maanden april en september zijn de goedkoopste maanden om een vlucht te boeken, omdat deze maanden net na en net voor het regenseizoen liggen.

De hevige regenval heeft geen enkel effect op de temperaturen. Het hele jaar door kunt u genieten van tropische temperaturen tussen de 29 en 33 graden. In het zuiden kunnen deze soms wel hoger oplopen. Houd er wel rekening mee dat de luchtvochtigheid bij dit soort klimaten hoger ligt dan in Nederland, en daarom ook iets benauwder kan aanvoelen. Voor orkanen en cyclonen hoeft u niet bang te zijn, omdat Indonesië niet op de aanvoerroute ligt. De eilanden die hier wel enige last van kunnen krijgen in de vorm van regen en wind zijn Timor, Roti, Sumba en Papoea. Deze eilanden kunt u dan het beste vermijden tijdens uw rondreis naar Indonesië.