Rondreis Israël

Rondreis IsraëlIsraël is een land met een belangrijke rol in het verleden van de wereld. Ook hedendaags komt Israël nog veelvuldig in het nieuws naar voren. Helaas gaat dit niet altijd gepaard met positieve berichtgeving. Nee, de afgelopen jaren is het behoorlijk onrustig in Israël geweest. Toch is het een prachtig land om naar toe te gaan. Het is mogelijk om een gevarieerde en prachtige rondreis in Israël te maken. Het is daarbij uiteraard wel van belang om te weten waar je moet komen. Mede daarom is een groepsrondreis aan te raden. Een individuele rondreis is ook mogelijk, maar dat levert wellicht gevaarlijke situaties op.

Israël, officieel de Staat Israël, is een land in het Midden-Oosten en in Azië. Aan allerlei kanten grenst Israël aan meerdere landen, waaronder aan Jordanië, Egypte, Palestina en Libanon. Met name de grens met Palestina is de afgelopen jaren onrustig geweest. Bij het bedenken van een rondreis door Israël is het dan ook aan te raden om dat gebied te vermijden.

Gelukkig is er in de overige delen van Israël ongelooflijk veel interessants te vinden. Israël is een land met een ongelooflijke rijke historie en cultuur. Het is mogelijk om daarvan te proeven gedurende een rondreis. Ben jij benieuwd naar de gehele geschiedenis van Israël? Je kunt de belangrijkste bezienswaardigheden zien gedurende een rondreis door Israël. Geniet van de prachtige natuur, geniet van het heerlijke weer en geniet van de vriendelijke mensen. Wat wens je nog meer?

Bestemmingen en hoogtepunten in Israël

Vanuit Nederland is het mogelijk om vanaf Schiphol naar Tel Aviv te vliegen. Vanaf die stad beginnen dan ook de meeste rondreizen. De stad zelf is ook absoluut de moeite waard. Het is een stad vol met historie en cultuur. Als je door deze stad loopt, ervaar je het échte gevoel van Israël. Geniet van de drukte op de straat en ook de architectuur is adembenemend te noemen.

Een andere uitermate interessante stad is Jeruzalem. Het oude gedeelte van deze stad is wellicht één van de mooiste plekken op de wereld. Dit gedeelte is overigens ook erg bekend. Dit heeft te maken met het feit dat veel verhalen uit de Bijbel zich hier afgespeeld hebben. Zo speelt onder andere de Tempelberg een belangrijke rol in de bijbel. Maar, ook voor andere religies is Jeruzalem een ongelooflijke belangrijke plek, bijvoorbeeld voor de joden. Een bezoek aan Jeruzalem is aan te raden; het is niet alleen prachtig, maar is ook nog eens de bakenmat van verschillende religies en van belangrijke verhalen uit het verleden.

Ook qua natuur zit je in Israël absoluut goed. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de Dode Zee. Dit is in feite een zee die je met geen enkele andere zee kunt vergelijken. Op deze zee is het namelijk mogelijk om te blijven drijven, zonder dat je daar zelf enige moeite voor hoeft te doen. Dit heeft te maken met de aanwezigheid van bepaalde mineralen.

Naast de grote steden, Tel Aviv en Jeruzalem, zijn er nog meerdere interessante steden/dorpjes/bezienswaardigheden te vinden. Onder andere Kafarnaüm, City of David, Ein Gedi, Massada en Yad Vashem zijn bijzonder interessant. Veel van deze steden worden op bepaalde manieren aan verschillende religies gelieerd.

Soorten rondreizen in Israël

Het is niet altijd even rustig in dit prachtige land. Mede daarom is het verstandig om voor een groepsrondreis te kiezen. De touroperators in Israël weten exact waar u wel en waar u niet moet komen. Een rondreis door Israël gaat in ieder geval gepaard met ongelooflijk veel verschillende aspecten. U kunt genieten van het heerlijke weer, u kunt genieten van de prachtige steden en u kunt genieten van alle interessante (geloof)verhalen. Een groepsrondreis door Israël is dan ook een rondreis die u nooit meer gaat vergeten.

Als u tóch graag een individuele rondreis wenst te maken, kunt u het beste een auto huren. Als u vanaf Schiphol rechtstreeks naar Tel Aviv vliegt, kunt u vanaf daar verder reizen met de auto. Wees hierbij weer zeer scherp op mogelijke gevaren. Het is nou eenmaal een feit dat in sommige delen van Israël een gevaarlijke situatie heerst. Zorg er daarom ook voor dat u het grensgebied van Israël en Palestina vermijdt.

Een rondreis in Israël is in ieder geval een perfecte combinatie van verschillende facetten. Natuur, historie en genieten gaan hand in hand met elkaar. Zo is het ook heerlijk om een duik in de Dode Zee te nemen en te genieten in één van de resorts.

Accommodaties in Israël

Israël is een land waar het relatief veel om toerisme draait. Vanwege de connectie tussen Israël en verschillende religies trekken vele gelovigen jaarlijks naar Israël toe. Hierdoor is het in Israël soms een komen en gaan van toeristen. Uiteraard moeten al deze toeristen ook gehuisvest voor. Daar is gelukkig goed voor gezorgd! Op de belangrijkste plekken in Israël kunt u luxe hotels en resorts vinden. Deze hotels en resorts zijn van het hoogste niveau en bieden u al het gewenste comfort.

In Israël kunt u daarnaast ook meerdere andere accommodaties vinden. Onder andere Bed and Breakfasts en kibboetsen kunt u in Israël vinden. Een kibboets is overigens bijzonder indrukwekkend om te zien. Het is in feite een collectieve leefgemeenschap waar meerdere gezinnen met elkaar samen leven. Als toerist kunt u hier ook logeren. Dat is vaak ook wenselijk, aangezien de kibboetsen veelal in de vrije natuur staan. In die gebieden in Israël zijn over het algemeen niet al te veel hotels te vinden. Het is dan ook erg prettig als u uw nacht in een kibboets door kunt brengen.

Vervoer in Israël

Als u een groepsrondreis door Israël maakt, gaat dit nagenoeg altijd met een touringcar. Deze touringcars zijn afgesteld voor het wegennetwerk van Israël. In bepaalde gebieden zijn de wegen namelijk niet zoals wij deze uit Nederland kennen. Dat brengt avontuur met zich mee, maar gelukkig zijn de touringcars daar op voorbereid.

Daarnaast kunt u ook met de bus in de verschillende grote steden reizen. Ook is het mogelijk om vanuit de grotere steden met een bus naar de afgelegen gebieden reizen. In Israël maken veel mensen gebruik van de bus. Dat komt ook doordat men in Israël maar enkele treinstations kennen. In feite is er één belangrijke spoorlijn die van Tel Aviv naar Jeruzalem loopt. Andere verbindingen zijn behoorlijk lastig met de trein.

In de grotere steden kunt u ook van een sherut gebruik maken. Een sherut is een taxi die u met andere mensen kunt delen. Het leuke van een sherut is dat deze altijd een eindbestemming hebben. U kunt echter tussentijds op aanvraag in- en uitstappen.

Voor een individuele rondreis is het dus aan te raden om een auto te huren. Wees wel goed op uw hoede dat u in de juiste gebieden blijft. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de grote steden behoorlijk druk zijn. Parkeren in Jeruzalem of Tel Aviv kan daarom ook erg lastig zijn.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Israël

In de maanden maart tot en met mei kunt u het beste naar Israël reizen. In deze maanden is het klimaat namelijk op zijn prettigst. In deze maanden ligt de gemiddelde temperatuur zo tussen de 20 en 26 graden. Ideale temperaturen om te genieten van de architectuur, de natuur en de historie in dit indrukwekkende land.

Ook is het aan te raden om in oktober naar Israël af te reizen. In die maand valt er relatief weinig regen, maar is de temperaturen ongeveer 27 graden. In Israël zijn meerdere klimaten terug te vinden: mediterraan klimaat, steppeklimaat en woestijnklimaat. Door de verscheidenheid binnen het land zelf kunnen er dus (grote) temperatuurverschillen zijn tussen de verschillende gebieden. Deze klimaten zorgen er overigens voor dat de gemiddelde maximum temperatuur niet onder de 19 graden komt. Ook valt er regelmatig regen, met uitzondering van de maanden mei tot en met september.