Rondreis Japan: een unieke manier om het land van de Rijzende Zon te ontdekken

rondreis japanEen rondreis door Japan mag eigenlijk niet van uw verlanglijstje ontbreken. Dit schitterende land wordt gekenmerkt door contrasten en een reis naar Japan is verre van saai. U kunt er moderne steden bezoeken, dwalen door eeuwenoude tempels, een watervakantie houden en de schitterende natuur bewonderen. Japan heeft dus voor iedereen iets interessants te bieden, van cultuur tot geschiedenis en van natuur tot stadsleven. Japan is gelegen aan de oost kant van Azië, naast Zuid-Korea, Noord-Korea en Rusland. Het bestaat uit vier grote eilanden, namelijk Hokkaido, Kyushu, Honshu en Shikoku en dit is dan ook waar de grote steden zich bevinden. Behalve de vier grootste eilanden zijn er in totaal nog bijna 7000 kleinere eilandjes die onder Japan vallen. Rondom Japan vindt u de Oost-Chinese zee, de Japanse Zee, de Filipijnse Zee en de Stille Oceaan. Ook al is Japan erg langwerpig, het is toch bijna 10 keer groter dan Nederland. Van noord naar zuid is de afstand 3000 kilometer, maar het land is nergens meer dan 270 kilometer breed.

Bestemmingen en hoogtepunten tijdens uw rondreis door Japan

Japan is dus een veelzijdig land en door uw rondreis in Japan goed te plannen kunt u van het van alle kanten bekijken. Uiteraard zijn er de grote steden te bezoeken, zoals Tokio, Kioto, Osaka, Sapporo en Hiroshima. Daarnaast zijn er duidelijke klimaatverschillen tussen de verschillende delen van het land en daardoor is de natuur van Japan erg bijzonder. Ook de verschillen tussen de seizoenen zijn groot en steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Japan ook in de winter. Japan heeft een verscheidenheid aan vulkanen, zoals Mount Fuji, Sakurajima of Mount Aso. Van de ruim 240 vulkanen die Japan rijk is, zijn er nog 50 actief. Houdt u meer van geschiedenis en cultuur, dan kunt u het kasteel van Matsumoto bezichtigen, de Todaj-Ji Tempel bezoeken of het Gion-district in Kioto doorwandelen om een Geisha tegen te komen. Er zijn ook andere bezienswaardigheden zoals de sneeuwaapjes van Jigokudani, de vismarkt in Tokio en een sake-proeverij in één van de vele brouwerijen. Een bezoekje aan het Sumo worsteltoernooi kan dan eigenlijk ook niet uitblijven. Wilt u uw vakantie nooit meer vergeten, dan laat u een traditionele bamboe tatoeage zetten. Doe dit wel aan het einde van uw vakantie, want in Japan moeten tatoeages in veel openbare plaatsen volledig worden afgedekt.

Soorten rondreizen Japan

Als u op zoek gaat naar een geschikte rondreis door Japan, dan zal u zien dat er voldoende opties tot uw beschikking staan. Allereerst kunt u natuurlijk kiezen voor een individuele rondreis door Japan, maar u kunt ook een groepsrondreis kiezen. Eén van de meest bijzondere manieren om het land te leren kennen is rondreizen door Japan per trein. U kunt dan via de Transsiberië Expresss naar Vladivostok gaan en vervolgens de boot naar Japan nemen. Het land is vanuit de trein bijzonder goed te bezichtigen. U kunt Japan rondreizen vinden die specifiek de grote steden bezoeken, of u kunt een reis door Japan kiezen die vooral naar culturele bestemmingen gaat. Aangezien Japan het meest sneeuwrijke land ter wereld is kunt u ook Japan rondreizen in de winter en zo het sprookjesachtige uiterlijk van het land bewonderen. Is dit uw eerste keer naar het land, dan kunt u een rondreis door Japan kiezen waarmee u de belangrijkste en meest bekende bezienswaardigheden allemaal in één keer meepakt. Heeft u een bijzondere interesse, bijvoorbeeld in vulkanen, cultuur, Boeddhistische tempels of de geschiedenis van het land, dan kunt u ongetwijfeld een rondreis door Japan vinden die daarbij aansluit. En voor de waterliefhebbers is Japan met de 6800 eilanden natuurlijk een land dat kan blijven boeien en inspireren.

Accommodaties in Japan

Wat betreft onderdak heeft u in Japan voldoende keuze. Er zijn namelijk hostels, simpele hotels, luxe hotels en natuurlijk ook appartementen die u kunt boeken. Wilt u echter iets volledig anders uitproberen, dan kunt u een capsulehotel proberen. In deze van origine Japanse uitvinding slaapt u in een ruimte van 2m x 1m x 1m met een matras en verder weinig anders. Deze hotels zijn goedkoop, comfortabel en echt Japans. Om meer over de Japanse cultuur te leren kunt u ook in een Shukubo slapen. U overnacht dan in een tempel met papieren schuifwanden en futonbedden. Voor cultuurliefhebbers mag deze optie dus eigenlijk niet ontbreken. Hetzelfde geldt voor de Ryokan, oftewel een typisch Japans familiehotel. Deze zijn volgens Japanse stijl ingericht, wederom met futonbedden en lage tafeltjes, een gemeenschappelijk bad genaamd de onsen en u krijgt dan traditionele kleding zoals de kimono of de yukata aangeboden. Op die manier leert u de echte Japanse cultuur en gastvrijheid kennen en beleeft u dus een unieke en volledig Japanse ervaring.

Vervoer als u Japan gaat rondreizen

In Japan is het vervoer uitstekend geregeld. Vertraging bestaat daar eigenlijk niet (36 seconden op jaarbasis voor de trein) dus het openbaar vervoer is een ideale manier om het land te verkennen. Gaat u naar Japan op rondreis, dan kunt u de trein nemen, de bus, de boot, de auto, de taxi of u kunt in de stad met metro. Een goede manier om uw rondreis door Japan te beginnen is door de Transsiberië Expresss te nemen, maar als u liever op een snellere manier het land bereikt, dan neemt u uiteraard het vliegtuig. De meeste grote steden hebben een luchthaven en in totaal zijn er in Japan meer dan 90 commerciële vliegvelden.

  • Trein: eenmaal in het land aangekomen zal u snel merken dat de trein het meest gebruikte vervoersmiddel is. De bekendste trein is de Bullet Train, oftewel de Shinkansen. Deze snelste trein ter wereld kan wel 300 kilometer per uur halen.
  • Bus: zoekt u een goedkoper vervoersmiddel, dan is de bus een goede optie. De infrastructuur van Japan is goed, maar de beenruimte is voor Nederlandse begrippen soms wat krap. Heeft u een georganiseerde reis geboekt, dan zal u zien dat het wegennetwerk van Japan van bijzonder hoge kwaliteit is.
  • Boot: met meer dan 6800 eilanden is de boot in Japan natuurlijk ook een belangrijke vorm van transport. Rondreizen in Japan is met de boot een onvergetelijke ervaring en geeft u de kans het land van een volledig andere kant te zien.
  • Auto: Japan staat bekend om de uitmuntende snelwegen en de borden zijn eigenlijk altijd ook in het Engels. U kunt een auto huren, maar vergeet niet dat voor sommige snelwegen tol wordt gevraagd.

Wanneer kunt u het beste naar Japan reizen?

Omdat Japan een eiland is, treft u daar een zeeklimaat aan. Dat is hetzelfde als in Nederland, dus milde winters en warme zomers. Toch zijn er grote verschillen tussen het noorden en het zuiden van Japan. Op de meest zuidelijke Ryukyu-eilanden heerst een subtropisch klimaat en komen de temperaturen tijdens de wintermaanden niet onder de 20 graden. In het westen zal u merken dat het klimaat koeler is. Dit is een gevolg van de bergen daar en de invloed van het zeewater. De winter in Japan duurt van december tot en met maart en de lente tot half mei. De zomers zijn lang en kunnen wel tot eind september duren. Echt herfst is het in oktober en november. De bergen van Japan hebben direct invloed op het weer en dat betekent dat de ene plaats meer neerslag heeft dan de andere.  Een goede tijd voor een rondreis door Japan is de lente, want dan kunt u de bekende s

Sakura kersenbloesems bewonderen. Ook de zomers zijn goed en vooral als u vóór juli afreist zal u weinig regen meemaken. Gaat u naar Japan in de winter, dan zal u in het westen aanzienlijk meer sneeuw aantreffen en vooral in de bergen is het dan ideaal voor skiërs en snowboarders. Het beste moment om te reizen Japan is dus erg afhankelijk van uw eigen voorkeur, van het soort vakantie dat u gaat houden en van waar in Japan u naartoe gaat. Maar wat u ook kiest, u gaat een onvergetelijke tijd tegemoet.