Rondreis Jordanië

rondreis jordanieIn een streek waar het al enkele jaren onrustig is, valt ook voldoende moois te vonden. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het prachtige land Jordanië. Dit land gaat enigszins gebukt onder de onrust in de buurtlanden. Gelukkig is het in dit land wél absoluut veilig voor u en voor andere toeristen. Bent u nog op zoek naar een unieke bestemming voor een prettige rondreis? Het is in Jordanië mogelijk om een groepsrondreis te volgen, maar ook een individuele rondreis behoort tot de mogelijkheden.

Hasjemitisch Koninklijk Jordanië is de officiële benaming van dit land gelegen in het Midden-Oosten. Bij het Midden-Oosten denkt u wellicht direct aan woestijn, woestijn en nog eens woestijn. Dat is gedeeltelijk waar voor Jordanië. Het klopt dat je in dit land ongelooflijk veel woestijnen vindt, maar er valt nog véél meer te zien. Voor een unieke rondreis is Jordanië absoluut een perfecte optie.

Ten oosten van Jordanië ligt Israël, in het zuidoosten ligt Saoedi-Arabië en in het noorden grenst het land aan Syrië. Dit zijn wellicht niet de landen waarbij je direct aan een rondreis moet denken. We kunnen echter wel stellen dat Jordanië wél veilig is het voor het maken van een indrukwekkende rondreis. Net zoals in alle andere landen is het wel verstandig om niet alleen op pad te gaan. Het is het beste om onder begeleiding van een gids naar bepaalde plekken in Jordanië te gaan.

Bestemmingen en hoogtepunten in Jordanië

Als eerste hoogtepunt van dit land kunnen we absoluut de hoofdstad benoemen. Amman is een stad waar steeds meer Europese toeristen naar toe gaan. Het is niet alleen een prachtige stad, maar is ook nog eens fraai gelegen. Daarnaast begint in deze stad het merendeel van de rondreizen. Voor een individuele rondreis is dit ook vaak het beginpunt, aangezien de vlucht vanaf Schiphol naar Amman gaat.

Daarnaast is er ongelooflijk veel historie in Jordanië te vinden. Een bekend voorbeeld hiervan is de eeuwenoude stad Petra. De verhalen gaan rond dat Petra in het verleden een belangrijke rol in de Bijbel gespeeld heeft. Dergelijke historie is dan ook vol op in deze stad te vinden. Al met al een zeer bijzondere en indrukwekkende stad. Een bezoek absoluut waard.

Ook kunt u in Jordanië meerdere natuurreservaten vinden. Onder andere het Dana Natuurreservaat is prachtig. In dit natuurgebied kunt u kliffen, rotspartijen en groene heuvels vinden. Vlak bij dit reservaat is tevens een hotel te vinden, waardoor het ideaal is om hier te overnachten gedurende uw rondreis.

Zoals we al zeiden, valt er in Jordanië voldoende historie te vinden. Het is dan ook absoluut een aanrader om naar de vele kastelen en moskeeën te kijken. De bekende moskee is wellicht de King Abdullah I Moskee. Dit is een moskee zoals wij deze niet in Nederland kennen. Dat geldt eveneens voor de prachtige kastelen, waarbij Quseir Amra een volledig woestijnkasteel is. Absoluut de moeite waard om eens naar te kijken.

Soorten rondreizen in Jordanië

Voor een rondreis in Jordanië kunnen wij een groepsrondreis het beste aanbevelen. Het is mogelijk om een individuele rondreis te maken, maar daar zitten wel enkele haken en ogen aan. Zo is het van belang om in dit land te weten wat je doet. Als je in het verkeerde gebied komt, kom je wellicht angstvallig dichtbij de aangrenzende landen Syrië en Israël. In deze landen is het de laatste jaren zeer onrustig, waardoor hier enige voorzichtigheid benodigd is.

Daarnaast is het zo dat men in Jordanië niet overal even goed Engels spreekt. Voor de communicatie is een groepsrondreis in Jordanië dan ook een stuk handiger, aangezien de gids ook de taak van een tolk kan vervullen.

Als u een groepsrondreis door Jordanië wenst te maken, heeft u voldoende keus. Er zijn meerdere reisaanbieders die volledige reizen aanbieden. Bij deze reizen gaat u langs alle bezienswaardigheden van dit indrukwekkende land. In de meeste gevallen begint deze rondreis in de hoofdstad van het land; Amman. Vanaf Schiphol is het mogelijk om rechtstreeks naar deze stad te komen. Als u eenmaal daar geland bent, weet u één ding zeker: u bent in een volledig andere wereld terecht gekomen. Het is echter wel een wereld waarbij u ongelooflijk veel indrukwekkende dingen kunt zien. Na afloop van de rondreis heeft u ongetwijfeld een voldaan gevoel.

Accommodaties in Jordanië

Jordanië richt zich steeds meer op het toerisme. Dat is enigszins ook logisch, omdat steeds meer toeristen die kant op trekken. Voor het land is het dan ook te hopen dat het in aangrenzende landen op korte termijn rustiger gaat worden. Voor veel toeristen is dat namelijk een obstakel. Vanwege het gevaar durft niet elke toerist naar dit land te reizen. Dat is erg spijtig, aangezien u optimaal van uw vakantie kunt genieten in dit land.

Bij een rondreis in Jordanië kunt u meerdere accommodaties aan doen. In het land zijn namelijk meerdere prachtige resorts te vinden. In deze resorts kunt u genieten van de rust. Dat is wel zo prettig, aangezien de meeste rondreizen in een behoorlijk hoog tempo zijn. Het is dan altijd prettig als u in een luxe hotel even bij kunt komen.

Maar, het is ook mogelijk om in traditionele accommodaties te verblijven. Dit zijn accommodaties waarbij u het gevoel heeft dat u vele jaren terug in de tijd geworpen wordt. Dit is ook absoluut een ware aanvulling op uw rondreis. Tot slot kunnen we nog aanstippen dat het ook mogelijk is om in de woestijn te slapen. Heeft u wel eens in een woestijn geslapen? Nee, het is een nacht die u nooit meer zult vergeten. Het kan daarom aan te raden zijn om naar een dergelijke overnachting te kijken bij het boeken van uw groepsrondreis in Jordanië.

Vervoer in Jordanië

In Jordanië is het gebruik om met een bus te reizen. Als u van het openbaar vervoer gebruik wenst te maken, is de kans dus ook groot dat dit een bus betreft. Als u met een groepsrondreis door Jordanië reist, is de kans ook zeer groot dat dit middels een touringcar gaat. Dergelijke bussen zijn speciaal op het warme weer in Jordanië afgesteld.

Ook is het mogelijk om een auto te huren, maar daarvoor heeft u wel een internationaal rijbewijs nodig. Voorderest is het geen hogere wiskunde om in Jordanië met de auto te reizen.

In de grotere steden kan het ook erg handig zijn om met een taxi te reizen. De taxichauffeurs weten tenslotte de weg, waardoor u relatief snel van bestemming naar bestemming kunt komen.

Om in Jordanië te komen, kunt u overigens het beste gebruik maken van een vlucht vanaf Schiphol. Vanaf Schiphol gaat er namelijk een vlucht rechtstreeks naar de hoofdstad, Amman.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Jordanië

De beste reistijd voor naar Jordanië is verdeeld over enkele maanden. Zo is het vanaf maart tot en met mei een perfecte periode om naar Jordanië af te reizen. In die maanden valt er nog enige neerslag, terwijl de gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 28 graden ligt. In de maanden na mei stijgt de gemiddelde temperatuur naar ruim 30 graden.

Maar, ook in de maanden oktober en november kunt u prima een rondreis door Jordanië maken. In deze periode is de gemiddelde temperatuur ongeveer 20 tot en met 25 graden. Tevens valt er in deze maanden ook de juiste hoeveelheid regen.

Deze temperaturen zijn te danken aan het mediterrane, steppe- en woestijnklimaat. In het land zijn meerdere klimaten, onder andere dankzij de aanwezigheid van de steppe en de woestijn. Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat het in de zomermaanden behoorlijk warm kan worden. Houd daar dan ook rekening mee bij het boeken van een rondreis door Jordanië.