Rondreis Kenia

Rondreis KeniaKenia heeft wat magisch. Het is een land vol met wilde dieren en een wonderbaarlijke natuur. De flamingo’s, leeuwen, olifanten en zebra’s zijn geweldig om te zien. Helemaal wanneer u onderweg bent naar een nationaal park en ze al langs de weg ziet. Vaak zijn het zebra’s en giraffen welke u ziet. Ook zijn er apen welke langs de weg zitten om zo hun eten te krijgen. Het is een land van uitersten. Er is volop luxe en daarnaast ook grote armoede. Het is bij een rondreis mooi om alle kanten van het land te zien. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam, wat het erg prettig maakt om door het land te reizen. Natuurlijk zijn er delen waar u beter niet alleen naartoe kunt gaan. In het algemeen is het echter een veilig land.

Kenia kent verschillende natuurparken. Het land is zeer groot en is daardoor ook zeer divers van de kust bij Mombasa en Diani Beach tot aan de droge vlakten in het NoordOosten en vervolgens Nairobi, Nakuru en de stad Kisumu. In Kisumu kunt u het grootste zoetmaterweer van de wereld zien: Lake Victoria. Het is heerlijk om hier van de Tilapiafilet te genieten. Het wordt samen met Ugali en spinazie geserveerd. Pas op voor de grote graten en geniet van de heerlijke smaken van de Keniaanse keuken. In het Noorden grenst het land aan Oeganda, Zuid Soedan en Ethiopië en Somalië. In het zuiden grenst het land aan Tanzania. Het wereldwijd bekende Masai Mara grenst aan het Serengeti park in Tanzania. De trek van de dieren tussen de twee parken is een wereldwonder volgens velen.

Bestemmingen en hoogtepunten in Kenia

Er zijn veel mooie bestemmingen in Kenia. Nairobi is de hoofdstad, Mombasa is de havenstad aan de Indische Oceaan en dan is er nog Nakuru met haar nationale parken. Ook Kisumu is een geweldige stad met heerlijke vis en veel rijstvelden. Daarnaast wordt er ook veel suikerriet verbouwd. Daarnaast zijn er vele nationale parken waar u naartoe kunt gaan. In Naivasha is er bijvoorbeeld Hell’s gate waar de film met Angelina Jolie is opgenomen. We hebben het over Tomb Raider twee. Het is een mooi park om mee te starten. Wanneer u Kenia gaat bezoeken raden we u aan om de climax langzaam op te bouwen en om te eindigen in Mombasa of een andere plek bij de kust.

In het hele land zijn er nationale parken. Er zijn parken waar u zich dagen kunt vermaken, zoals de Masai Mara. Ook zijn er kleinere parken en is het volop genieten. Door de combinatie te zoeken van de verschillende parken zult u veel indrukken krijgen en een geweldige tijd in Kenia.

Een bezoek aan Nairobi is zeker aan te raden. De stad is in te delen in twee delen. Zo is er het Oosten en het Westen. In het Oosten is het allemaal iets armoediger dan in het Westen. Het Westen van de stad is uitgerust met Westers ingericht winkelcentrum met geweldige foodcourts. Het grootste winkelcentrum van Oost Afrika staat ook in Nairobi. Het heet Two Rivers. Hier kunt u zich een hele dag vermaken. Er zijn mooie winkels en daarnaast is er een bruisend nachtleven. Wanneer u kinderen heeft kunt u ook naar het pretpark gaan bij het winkelcentrum.

Mombasa laat u een compleet ander beeld zien. De bevolking is zeer vriendelijk en wat relaxter dan in Nairobi. Nairobi en Mombasa kennen beide een chaotisch verkeer. Het is daarom goed om gebruik te maken van de lokale taxichauffeurs of van Uber. In Mombasa kunt u aan de kust genieten van de verschillende resorts en het strand. Het is geweldig om hier een mooie tijd te hebben en om volop te genieten van het heerlijke weer. Strand, tropen en cocktails is het motto om bij te komen van de actieve rondreis Kenia.

Soorten rondreizen in Kenia

Het is mogelijk om een individuele rondreis te boeken door Kenia, maar ook een groepsreis Kenia. De reizen Kenia zijn zeer divers en er zijn volop mogelijkheden. Wat we veel zien is dat men naar Nairobi gaat, twee tot drie nationale parken bezoekt om vervolgens af te ronden in Mombasa. Van Mombasa vliegt men terug naar Nairobi om daarna weer naar huis te gaan.

Wanneer u wat meer tijd heeft is het ook mogelijk om meerdere landen te bezoeken. U kunt van Kenia naar Tanzania gaan. U kunt de Serengeti bezoeken om daarna naar Dar es Salaam te gaan of zelfs Zanzibar. Ook is het mogelijk om Kenia, Rwanda en Oeganda te bezoeken. Het zijn allemaal landen in Oost Afrika. Er zijn volop opties en mogelijkheden.

In Nairobi adviseren we om ook een bezoek te maken aan Kibera. Het is de grootste sloppenwijk van Afrika. Het is een stad op zichzelf en er wonen veel mensen. Tegenwoordig is er ook stroom. Wanneer u er een excursie gaat is het belangrijk om bij de groep te blijven en op te passen voor de vliegende toiletten. Wanneer iemand naar het toilet gaat voor een grote boodschap wikkelt hij (of zij) het in een krant om het dan weg te gooien. Het is eens wat anders dan de luxere Malls. Vanuit Kibera kunt u trouwens naar The Hub gaan in Karen, wat erg luxe is. U ziet dan direct de grote contrasten in het land. Niet dat de ene persoon meer gelukkig of ongelukkig is dan de ander!

U kunt naar Karen Blixen gaan welke zeer bekend is van de film. Ook kunt u de Ngong Hills bezoeken voor een pittige wandeling. Kies ervoor om een gids mee te nemen. Het levert geweldige foto’s op. Daarnaast zijn er nog veel meer mooie activiteiten mogelijk. Bezoek bijvoorbeeld een theeplantage in Limuru. Hier heeft een priester de Nederlandse Friese koeien gebracht. Ze zijn er nog steeds. Het klimaat hier is redelijk te vergelijken met Nederland.

Buiten Nairobi is het ook mooi om Mount Kenya te bezoeken. Het is een geliefde plek onder de Engelse koninklijke familie.

Accommodaties in Kenia

Er zijn volop mogelijkheden om in Kenia te overnachten. Er zijn zeer goedkope mogelijkheden vanaf 10 euro per nacht. Ook kunt u wat luxer overnachten in een middenklasse (30 tot 50 euro) en luxer hotel (100 euro per nacht). Het is goed om de mogelijkheden te bekijken. Daarnaast zijn er ook gasthuizen, appartementen welke u kunt huren of een kamer via AirBnB. Het is maar net waar u van houdt. Voor iedereen is er binnen iedere prijsklasse volop keuze. Er zijn zeer eenvoudige overnachtingsmogelijkheden en ook mogelijkheden om in de duurste hotels te slapen. Het Kempinski is de plek waar bijvoorbeeld ook voormalig president Obama heeft overnacht.

Vervoer in Kenia

In Kenia is er een goed openbaar vervoer. Het loopt niet perfect op tijd, maar het is wel actief. Het is mogelijk om naar alle grotere steden in het land te reizen met de bus. U kunt vanuit Nairobi naar Mombasa reizen voor nog geen 20 euro. Het is natuurlijk heerlijk om hier van te genieten. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er zijn.

In de steden zelf zijn er de kleinere busjes en cityhoppers. Het worden Matatu genoemd. Tatu betekent drie en het komt terug van de tijd dat het drie cent kostte om er gebruik van te maken. Nu is het vaak nog geen euro om op de bestemming te komen. De kleine busjes kunnen soms wel ongemakkelijk zijn als u wat groter bent. Ze zitten vaak ook zeer vol.

Een taxi boeken is slimmer. Onderhandel altijd vooraf over de prijs. Het is ook mogelijk om de Uber app te downloaden. U weet dan zeker dat u veilig reist en ook dat u een vast tarief betaald. Het tarief valt in ieder geval niet uit de lucht. Het is zeer aantrekkelijk en goedkoop volgens Westerse maatstaven.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Kenia

Kenia kent twee regenseizoen in het najaar en in het voorjaar. In het najaar zijn er de lange regens en in het voorjaar de korte regens. Het beste is om van februari tot april te komen. De temperaturen zijn dan goed en het is er droog.