Rondreis Malediven

rondreis maledivenDe Malediven hebben een aantrekkingskracht op iedereen die van tropische vakanties houdt. Het is een slinger van eilanden onder India. Het zijn mooie koraaleilanden welke samen de Malediven vormen. Een rondreis Malediven is erg mooi, door haar witte zandstranden en de koraalriffen en droomachtige plekken. Het is geweldig om er een heerlijke vakantie te beleven. Het zal een rondreis zijn vol met luxe. Er zijn veel bubbelende jacuzzi’s, privé eilanden en ook bijzondere tuinen. We weten zeker, dat u hier volop van zult genieten. Graag delen we meer over de rondreizen Malediven.

Er is veel moois te zien op de Malediven. Er zijn de verbluffende stranden en de geweldige restaurants. Het is echter goed om niet de hele dag op het strand te blijven. Er is veel meer te zien. Zo is de hoofdstad Male een ware aanrader. Het is een stad met veel bezienswaardigheden. Daarnaast is het ook goed om lekker te gaan duiken in de Maldiven. Het is een waar paradijs voor duikers. Vervolgens kun je jezelf weer onderdompelen in de luxe van de privé eilanden. Geniet van de lekkerste cocktails in de schaduw van een palmboom.

Bestemmingen en hoogtepunten in Malediven

Male is een zeer mooie stad op de Malediven. Het is de hoofdstad. Het is een volgepakt eiland met volop toeristen. Het is een leuke afwisselingen tussen het relaxen en chillen door. Het is een ware toeristische trekpleister. Op de Malediven draait het natuurlijk voornamelijk over het zonnen en duiken. Het is echter mooi om ook wat van het land te zien. Het is geweldig om te genieten van de activiteiten in de stad. Het is een stadseiland. Iets wat je natuurlijk niet vaak ziet of meemaakt. De Malediven zijn honderdduizend vierkante meter groot. Het is dus niet altijd zo, dat je in de buurt van de hoofdstad zult zitten. Wanneer je echter de kans hebt is het goed om er naartoe te gaan. Het is een zeer dichtbevolkte stad. Er wonen honderdduizend mensen op het eiland van twee vierkante kilometer. De mensen stapelen zich boven elkaar op! Letterlijk en figuurlijk.

De vismarkt is een aanrader. Het is heerlijk om ernaartoe te gaan. Bezoek daarnaast ook het Islamitische centrum. ‘S middags is het erg druk op de vismarkt. De tonijnvissers brengen dan namelijk hun vangst binnen. De vele loodzware tonijnen zijn geweldig om te zien.

Het Islamitische centrum

Het centrum is niet te missen. Het is een moskee welke een onderdeel is van het centrum. Er is ook een Islamitische bibliotheek. De moskee is zeer opvallend met haar veertig meter hoge gouden koepel. Je kunt het vanaf iedere plek van het eiland zien.

Het land heeft een rijke geschiedenis en is een perfecte locatie voor je honeymoon. We weten zeker, dat het onvergetelijk zal worden en zijn. Het is mooi om te genieten van de vele mooie eilanden, het weer, de golven en elkaar. Het is trouwens niet nodig om te wachten tot je getrouwd bent om deze mooie eilandengroep te bezoeken. Er zijn vele redenen om volop te genieten van dit mooie land. Zelfs een singles rondreis behoort tot de mogelijkheden. Het is dan nog mooier om er later je honeymoon te vieren.

Soorten rondreizen in Malediven

Er zijn veel verschillende soorten rondreizen op de Malediven te boeken. Het ligt natuurlijk voor de hand, dat je meerdere eilanden bezoekt. Het is mogelijk om een individuele rondreis te maken, maar ook een rondreis als groep. Op de Malediven zijn de groep rondreizen wat minder in trek. De duik rondreizen Malediven zijn wel gewild. Het is mooi om zo volop te genieten van de eilanden.

Accommodaties in Malediven

In de meeste gevallen zul je overnachten in een resort. Er zijn eigenlijk zo goed als geen andere soorten accommodatie op de Malediven te vinden. Er zijn wel verschillen in de luxe. Zo kun je zelfs een compleet privé eiland gaan boeken. Het is natuurlijk geweldig om hier van te genieten. Sommige hutten staan op palen in water. Ook staan ze natuurlijk gewoon op het strand. Ze hebben niet allemaal een televisie, wat ervoor zorgt dat je optimaal van je rust kunt genieten. Het is goed om meerdere resorts met elkaar te vergelijken. Kijk hoe de kamers eruit zien, zodat je precies weet waar je naartoe moet gaan. Het is ook belangrijk om niet bij een dieselgenerator te gaan slapen of dicht bij de golfbrekers.

Vervoer in Malediven

De Malediven telt duizend eilanden. De beste manier van vervoer zijn dan ook de boot en het vliegtuig. De meeste eilanden zijn onbewoond. Wanneer je trouwens op een eiland bent dan heb je geen vervoer meer nodig.

Het beste is het om met een watervliegtuig van Male naar een van de eilanden te gaan. Het is een goede manier om zo overall te komen. De watervliegtuigen heten trouwens Air Taxi’s. Trans Maldivian Airways en Maldivian Air Taxi zorgen voor de vluchten. Ze vliegen trouwens niet in het donker.

De boot is daarnaast een goede manier van transport. De boten zijn de taxi’s om de toeristen naar hun resorts te brengen. Het is mogelijk om met een taxi-boot te gaan, luxe jacht of een kleine houten vissersboot.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Malediven

De beste tijd om te gaan is afhankelijk van het doel van je reis. Wanneer je voor de witte stranden gaat en lekker wilt luieren dan is het goed om van december tot aan april te gaan. Het is dan heerlijk weer en je zal er volop van genieten. Het is ook een wat drukke periode met meer toeristen in de hotels resorts en op de stranden.

Wanneer je van surfen houdt is het goed om van mei tot oktober te gaan. De golven zijn dan geweldig. De duikers kunnen dan ook komen. Voor duikers is het eigenlijk het hele jaar door een feest. Wel willen we opmerken, dat van mei tot en met november de atol op haar mooist is aan het westelijke deel van de archipel. Van december tot en met mei is het mooi aan het oostelijke deel bij de koraalriffen.