Rondreis Maleisië

rondreis maleisieHet lijkt wel een heel wereld in een land wanneer u een rondreis Maleisië maakt. Er zijn een aantal verschillende delen in het land te onderscheiden. Het gaat vooral om het Westen en het Oosten. In het Westen grenst het land aan Thailand. Het is mooi om hier een individuele rondreis te doen. U kunt er zelfs met een huurauto zelf een rit maken. Daarnaast is het ook mogelijk om een auto met chauffeur te huren. Er is nog veel historie terug te vinden uit de Engelse tijd. De grote metropool Kuala Lumpur is geweldig om te zien. Aan de Oostkant treft u vele mooie stranden aan en volop bounty eilanden.

Het land grenst ook aan Indonesië. Het is mooi om ook een uitstapje te maken met de rondreis Maleisië naar Indonesië. Sumatra ligt slechts op een uurtje vliegen van west-Maleisië. Veel individuele rondreizen Maleisië kiezen hiervoor. Het is mooi om zo de rondreis nog mooier te maken. Het is dan mooi om in Maleisië te starten in Singapore om zo een mooie reis te maken naar bounty eilanden en andere geweldige plekken.

Bestemmingen en hoogtepunten in Maleisië

Maleisië kunt u heel goed zelf verkennen met een huurauto. De wegen zijn goed en het is duidelijk te zien waar u naartoe gaat. U kunt ook overall stoppen om de omgeving te verkennen. Maleisië is een groot land. Het zal niet mogelijk zijn om alles in een keer te zien. Het is dus goed om keuze te maken. Het is mooi om een aantal bestemmingen te combineren in de rondreis Maleisië. Combineer het ook met verschillende accommodaties. Het is mooi om in een simpele lodge te slapen, te overnachten in een stadshotel of een lekker hotel met familiekamer. Er zijn veel mogelijkheden.

Het is goed om naar het westen van Maleisië te gaan met de rondreis en vervolgens ook naar BOrneo. Er is veel cultuur waar u van kunt genieten. Het is ook een mooi jungle gebied om te zien. Men zegt, dat het het mooiste Jungle gebied van heel Azië is. U mag zelf beoordelen of dit zo is. Op Borneo kunt u ook de Orang Oetans zien en de neusapen.

Een rondreis Maleisië is uitermate geschikt met (jonge) kinderen. Veel hotels spelen hierop in door familiekamers met meerdere slaapkamers aan te bieden.

Ga naar West-Maleisië én naar Borneo. In West-Maleisië vindt u veel culturele bezienswaardigheden, maar de jungle-gebieden van Borneo zijn naar zeggen de mooiste van Azië. Een prachtige combinatie.

Voor de water-liefhebbers van duiken en snorkelen is het mooi om naar de Oostkust te gaan. De beste tijd om te gaan is van April tot en met Oktober. Hier kunt u dan volop van het water genieten en de mooie bounty eilanden.

Er is een zeer mooie planten- en dierenleven in Maleisië. Bij de rondreis Maleisië is het goed om naar het tropische regenwoud te gaan bij Taman Negara. Het is een nationaal park. Het is mogelijk om hier mooie tochten te maken door de jungle. Het kan te voet en ook per boot. Het is mogelijk om neushoorns, olifanten, luipaarden en tijgers te zien. Ook zijn er veel apen en vogels. De neushoornvogel is geweldig om te zien, net als de boomspecht. In het Noorden van Borneo zijn er de roodharige mensapen: de Orang Oetans.

Naast de oerwouden zijn er ook nog uitgestrekte landen en een geweldige onderwaterwereld. Een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Bezoek trouwens ook de mooie theeplantages in het land.

Uiteraard mag Kuala Lumpur ook niet ontbreken aan de rondreis Maleisië. De Maleisië rondreizen starten vaak in deze geweldige stad. Het is goed om skyscrapers te bezoeken welke hoog in de lucht gekoppeld zijn aan elkaar met een brug. Het is zelfs een keer in een film geweest. Daarnaast is het een ware wereldstad. Probeer er het heerlijke streetfood uit, maar pas wel op dat het goed schoon is. Het is niet de bedoeling, dat u ziek wordt op uw rondreis Maleisië. In Maleisië reizen is bijzonder mooi, door de grote diversiteit van de grote steden, de stranden en mooie natuurparken.

Soorten rondreizen in Maleisië

Er zijn verschillende soorten rondreizen te boeken in Maleisië. Het is zelfs mogelijk om een op maat rondreis Maleisië te boeken welke helemaal is afgestemd op uw wensen. Zo kunt u  naar Maleisië gaan en ook naar Sumatra (Indonesië). Het is mogelijk om een strand, zee en duik rondreis Maleisië te boeken. Ook zijn er verschillende familie groepsrondreizen en groep rondreizen Maleisië. Het is geweldig om de mogelijkheden te bekijken en om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Er zijn volop opties om een mooie rondreis te boeken. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om in Singapore te starten en van daaruit rond te reizen. Er zijn ook veel individuele rondreizen Maleisië om te kiezen.

Accommodaties in Maleisië

Er is een ruime keuze aan accommodaties in verschillende prijsklassen. Er zijn budget hostels en hotels voor de backpackers en ook luxere opties. Wanneer u met uw familie reist is het mogelijk om in de hotels een kamer te boeken met een extra kamer voor de kinderen. Het is een leuk avontuur om in een jungle tent in het oerwoud te overnachten. Er zijn volop mogelijkheden. Het is fijn om te weten, dat de mensen erg vriendelijk en behulpzaam zijn. Het maakt het verblijf compleet anders in Maleisië.

Vervoer in Maleisië

Het mooie van Maleisië is, dat u zelf ook zelf kunt gaan rondrijden in het land. De bewegwijzering is zeer goed en daarnaast zijn de wegen zeer goed. Het is een plezier om zelf rond te rijden in Maleisië. Het is trouwens ook mogelijk om een chauffeur in te huren. Het is dan slim om iemand te vragen die ook goed Engels kan. Zo krijgt u er een extra gids bij!

Daarnaast is het mogelijk om met een vliegtuig naar andere delen van het land te vliegen of korte vluchten naar bijvoorbeeld Sumatra (Indonesië) te maken, wat we eerder al noemden.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Maleisië

In Zuidoost-Azië is Maleisië een zeer populaire bestemming. Het is een land met een prettig klimaat. Het is vaak 25 tot 30 graden. Hiermee kunt u er uitstekend zijn. Afhankelijk van het deel waar u naartoe wilt gaan in Maleisië zijn er verschillende “beste reistijden”. In het algemeen kunt u het beste gaan van maart tot en met oktober. Houd er rekening mee, dat het van november tot en met februari veel regent in Maleisië. Het is beter om dan niet te gaan reizen naar Maleisië.

Ontdek het mooie Maleisië en kies voor een rondreis welke u het meeste van het hele land laat zien. Er zijn volop mogelijkheden om maximaal te genieten van dit mooie land, de vriendelijke mensen en geweldige cultuur.