Rondreis Marokko

Rondreis Marokko

Wanneer u van kleur houdt dan is het goed om een rondreis Marokko te boeken. Het is een land vol met mooie verhalen, kleurrijke kruiden en gouden zandduinen. Het land heeft veel te bieden en ligt op een redelijke afstand van ons. Er zijn mooie koningssteden, een heerlijk mediterraans klimaat en volop mysterie. Het is mooi om ook kennis te maken met het Nomadenleven in de Sahara. Er zijn verschillende Marokko reizen beschikbaar waar u voor kunt kiezen. Het is heerlijk om zo in de sprookjes te stappen van duizend-en-één nachten. Er is zeer veel te zien en het is zeer divers van middeleeuwse kasbahs tot berberdorpjes in het Atlasgebergte en de volle steden aan de kust.

De mooiste plekjes van Marokko  

Wanneer u kiest voor een fly drive Marokko dan kunt u de eerste dagen van de rondreis genieten van het mooie Marrakech. U kunt hier naar het Djemaa el Fna plein gaan. Er zijn acrobaten, muzikanten en verhalenvertellers. De hele dag gebeurt er zeer veel. U kunt tijdens uw Marokko rondreis bij de marktkraampjes de heerlijkste dadels, kruiden en noten kopen. Er is veel te doen en het is altijd levendig. Het is heerlijk om ook de souks te bezoeken met stoffen, specerijen en tapijten. Het is heerlijk om er een dagje rond te hangen en heerlijk te gaan shoppen gedurende uw rondreis Marokko. Het wordt ook wel de rode stad genoemd, omdat die kleur overal naar voren komt.

De voormalige hoofdstad Fes van Marokko kent drie delen, te weten: Fès el Bali, Fès-Jdid en Ville Nouvelle. De oude stad Medina is autovrij en hier kunt als u gaat reizen in Marokko met ezels door de smalle straatjes gaan. Fes is zeer bekend om de hoeden. Tommy Cooper droeg altijd een Fez hoed. Aladdin draagt er ook een. Het is zo’n rood hoedje met een kwastje. Nu weet u vast waar we het over hebben. Het is mooi om ze te zien in de stad. De stad heeft ook een prachtige architectuur welke het bewonderen waard is tijdens uw rondreis Marokko. Het is heerlijk om ook te genieten van de minder toeristische plekken met mooie mozaïeken op de vloer.

Meknes wordt ook wel het Versailles van Marokko genoemd om haar vele paleizen. Er zijn vele wandelingen welke u hier kunt maken gedurende uw Marokko rondreis door de oude stad. U zult mooie fonteinen zien en ook de Almohaden moskee uit de twaalfde eeuw. Er gebeurt altijd veel in de Sakine winkelstraat. Er is veel te doen. Het Mausoleum van Moulay Ismael wordt ook veel bezocht in de stad. Er is een graftombe, moskee en verschillende tuinen. Niet moslims kunnen een deel bezoeken hiervan.

Ouzoud is een dorp wat bekend staat om haar watervallen. Er is echter nog veel meer. Er zijn volop restaurantjes om heerlijk te eten. Ok zijn er vele olijfbomen om naartoe te gaan. U kunt bij de waterbronnen een frisse duik nemen. De natuur is erg mooi en u kunt er ook apen zien. Het is een meer heuvelachtig gebied wat zeer geschikt is om te mountainbiken of om te gaan klimmen.

Diverse rondreizen

U kunt een individuele rondreis Marokko en ook groepsreis Marokko maken. Er zijn vele verschillende reizen Marokko waar u een keuze uit kunt maken. U kunt een rondreis Marokko 8 dagen, rondreis Marokko 10 dagen of een rondreis Marokko 15 dagen maken. Het is maar net hoeveel tijd u heeft en wat u allemaal graag wilt zien. Het is heerlijk om het hele land door te gaan en om van het strand naar de Berberdorpjes in de Atlas te gaan, een woestijntocht te maken met een landrover om daarna weer naar het strand te gaan. Ook zijn er speciale woestijn reizen Marokko. U kunt dan een deel met een kameel door de woestijn gaan. Daarnaast zijn er kookreizen om heerlijk te gaan koken in meerdere steden en om hun kruiden te gebruiken. Vervolgens zijn er nog de wandel rondreizen Marokko en fiets rondreizen Marokko. Het is allemaal goed verzorgd en afgestemd op het doel van de Marokko rondreis. Het is mogelijk om alleen te gaan, met uw hele familie en ook met een hele groep tijdens een groepsreis Marokko.

Een rondreis boeken of zelf organiseren? Doordat Marokko niet heel ver weg is, zou u de rondreis Marokko zelf kunnen organiseren. Veel backpackers kiezen ervoor om hun vakantie binnen een minimaal budget te realiseren. Wanneer het budget wat hoger is dan raden we u een georganiseerde Marokko rondreis aan. De reizen Marokko zijn zeer divers en bieden volop mogelijkheden om aan te sluiten op uw persoonlijke voorkeuren, zoals koken, wandelen, fietsen of heerlijk zonnebaden op het strand. Kies voor een individuele rondreis Marokko of groep rondreis om te ontdekken hoe mooi dit geweldige land is. Ook kunt u uw reis Marokko combineren met een rondreis Spanje.

Accommodaties in Marokko

Het is mogelijk om uit verschillende soorten accommodaties te kiezen als u gaat reizen naar Marokko. Zo kunt u kiezen voor de hostels en goedkopere hotels in de grotere steden. Ook kunt u hier kiezen voor de meer luxere hotels. Langs de kust zijn er ook campings om gebruik van te maken. Een aanrader is om naar een Riad te gaan tijdens uw rondreis door Marokko. Het is een oud Marokkaans herenhuis. Het zijn zeer mooie gebouwen welke een paar kamers beschikbaar hebben. Voor zo’n dertig euro per nacht kunt u hier gebruik maken van een tweepersoonskamer. Het zijn vaak herenhuizen welke net buiten het centrum staan. Vervolgens is er nog de Kasbah. Het zijn meer kasteelachtige gebouwen met mooie hoge muren zonder enkele ramen. Hier kunt u overnachten in een kleinere kamer. Het gebrek aan zonlicht betekent een heerlijke koele kamer.

Vervoer in Marokko

Het is mogelijk om in vier uurtjes naar Marrakech te vliegen. Royal Air Maroc kunt u gebruiken om naar andere plaatsen in Marokko te vliegen, zoals Casablanca, Rabat, Fès en Tanger. Tijdens een stedentrip Marokko kunt u ook goed met de trein reizen. Er zijn een tweetal routes. Een van het noorden naar het zuiden en een naar het noordoosten vanuit Marrakesh. Het is een betrouwbare en fijne manier om te reizen in het land. Er zijn ook slaapcompartimenten in de treinen. In de steden zelf is het goed om een taxi te nemen. Het is eenvoudig en snel. Het is ook mogelijk om een bus te nemen voor de korte en langere afstanden. De stadsbussen zijn wel oud en rammelig. U kunt een auto huren in de grote steden bij de bekende autoverhuurbedrijven. U hebt dan wel een internationaal rijbewijs nodig en een creditcard. Ook kunt u voor een fly drive Marokko kiezen. Tijdens een fly drive Marokko vliegt u naar uw bestemming. Op de bestemming kunt u uw auto ophalen en uw rondreis Marokko beginnen.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Marokko

De beste maanden om te reizen naar Marokko zijn in april, mei en oktober, november. De lente en de herfst zijn de beste tijden om naar Marokko te gaan. Het klimaat is dan aangenaam en het is niet te warm. De temperatuur ligt rond de 26 en 27 graden. Voor een strandvakantie is het beter om in juni tot en met september te gaan. Voor een Marokko rondreis naar het binnenland en Marrakech bijvoorbeeld is het beter om juist niet in de zomermaanden te gaan. Het is dan heet en droog.

Kies voor een rondreis Marokko op Rondreis.com. Het zal een reis worden welke u nooit meer vergeet!