Rondreis Namibië

Rondreis NamibiëWanneer u op zoek bent naar een afwisselende vakantie dan is het goed om te kiezen voor een rondreis Namibië. In Namibië reizen is een waar genot. Overdag is het genieten van de wilde dieren en de mooiste landschappen. ‘s nachts kunt u heerlijk bijkomen op een lekker bed. Het is mogelijk om in verschillende accommodaties te overnachten. Er zijn hotels, lodges en ook gasthuizen. Ze hebben vaak allemaal een lekker zwembad om nog even een duik in te nemen. Lekker verfrissend. Het is mooi om de verschillende kleurrijke woestijnen te zien in het land. Ze zijn druk en verlaten tegelijk. Het is geweldig om vanuit uw accommodatie te kijken over de uitgestrekte vlakten woestijn. Het is er vaak doodstil en het lijkt soms alsof u helemaal alleen op de wereld bent. Het geeft een ongekend gevoel van rust en vrede.

Natuurlijk is er nog veel meer in Namibië te doen. De Namibië rondreizen gaan uiteraard ook door de gebieden vol met wilde dieren. Er zijn veel gamedrives waar u antilopen, olifanten, struisvogels, zebra’s, giraffen en ook springbokken kunt zien. Er zijn verschillende parken. Het Etosha Nationaal park is maar liefst 20.000 vierkante kilometer grot. Het is een plek waar honderden verschillende zoogdieren leven en meer dan driehonderd vogelsoorten.

De lokale bevolking kent verschillende bevolkingsgroepen. De San bevolking is zeer bekend. Het is mogelijk om ook een traditioneel dorp te bezoeken van de San familie. U zult veel ontdekken over de lokale levenswijzen en de bosjesmannen.

Bestemmingen en hoogtepunten in Namibië

Er is veel te zien in Namibië. Het is goed om voor een rondreis Namibië te kiezen om zo meerdere bestemmingen te bezoeken en hoogtepunten te zien. Het land is niet zo groot als Zuid-Afrika, maar het land zit bomvol bezienswaardigheden. Het is goed om in Windhoek te starten om daar uw rondreis Namibië te starten. Het is trouwens ook mogelijk om in Zuid Afrika te starten. Laten we een aantal hoogtepunten Namibië met u bespreken.

Het zuiden van Namibië is een plek waar u de Fish River Canyon kunt bezoeken. Er zijn kokerbomen en ook volop oranje zandduinen. Ze zijn van de sossusvlei. De Fish River Canyon is een zeer imposante canyon in de wereld. Het is droog en zeer uitgestrekt. Het is een zeer uniek landschap om te zien. Daarnaast is er de Keetmanshoop welke aan de weg licht van Windhoek naar Zuid Afrika. Het is geweldig om de gestapelde rotsen te zien met alle kokerbomen eromheen. In Luderitz zijn er oude diamantmijnen welke u kunt bezoeken. I het zuidoosten zijn er drie frontier parken met zeer mooie zandduinen met een rode gloed.

In het centrale deel en het midden van Namibië is de hoofdstad Windhoek te vinden. Meer richting de kust zijn er nog volop toeristische stranden te vinden. Het is natuurlijk goed om de hoofdstad Windhoek te bezoeken. Het is een goede plek om vele tochten te maken naar het noorden en het zuiden van het land. Lake Oanob is iets ten zuiden van Windhoek te vinden. Het is een mooi meer met chalets waar u kunt overnacht. Dan is er ook Maltahohe wat niet heel boeiend is, maar een geweldige tussenstop voor de Sossusvlei en de Kalahari. Vervolgens heeft u nog de Brandberg waar u de woestijnolifant kunt vinden. Ook zijn er oude rotstekeningen en kunt u genieten van de mooie natuur. De Spitzkoppe is vervolgens een plek welke u niet mag missen. Het is een zeer mooie plek met een grote rotsformatie waar u van kunt genieten per voet of met de auto.

Het Westen van Namibië is een mooie plek om van te genieten. De Sossusvlei treft u hier aan. Het is de plek van de Namib woestijn. Hier ziet u geweldige oranje duinen. Daarnaast is er nog veel meer te zien, zoals de Deadvlei met duizenden jaar oude bomen. Het zijn zeer mooie taferelen. Ook is de Sesriem canyon een goede plek om te bezoeken. Het is een kleine kloof. Daarnaast is er nog Swakopmund wat een plek aan de kust is met een meer Duitse sfeer. De oceaan en de woestijn komen hier samen. Het is een mooie plek om te shoppen en ook om de kleine dieren in de woestijn te bewonderen. In het Westen van Namibië is ook het Namib Naukluft Nationaal Park met geweldige uitzichten en landschappen van de woestijn en de bergen. Dan is er nog de Skeleton coast wat een droge woestijn is bij de kust. Cape cross is de plek om een grote kolonie pelsrobben te zien. U ziet er zo 80.000 wat een onvergetelijke indruk zal maken.

In het Noorden van Namibië is er ook veel te zien. Zo zijn er het Skeleton Coast park (die in het noordwesten ligt), het Etosha National Park en ook het Waterberg plateau. Het is goed om ze allemaal te bezoeken. Daarnaast is er het Etosha National Park. Het is de plek om alle wilde dieren te zien. Wanneer u hier niet naartoe gaat dan mist u zeker wat. Vervolgens is er nog de Twyfelfontein en het Damaraland. Het is het leefgebied van de zwarte Neushoorn, olifanten en ook de plek om oude San tekeningen te zien.

Soorten rondreizen in Namibië

Er zijn veel verschillende soorten rondreizen Namibië waar u voor kunt kiezen. Er zijn individuele rondreizen en groepsrondreizen. Het is vaak een persoonlijke keuze en natuurlijk een goede keuze. Het is vervolgens mogelijk om de rondreis in Zuid Afrika te starten of om direct naar Windhoek te gaan. De rondreizen bieden volop mogelijkheden om een mooie tijd te hebben in Namibië. Natuurlijk gaat u met de rondreizen naar het strand, de diamantmijnen, het national park en om de geweldige woestijnen te zien. Het is mooi om een combinatie te maken van de verschillende mogelijkheden om zo een geweldige tijd te hebben tijdens uw rondreis Namibië.

Kies voor een goede rondreis om volop van te genieten. We weten zeker, dat er volop mogelijkheden zijn om een goede vakantie te hebben waar u jarenlang met veel plezier op terug zult kijken.

Accommodaties in Namibië

Appartementen, lodges, gasthuizen en hotels zijn de meest gebruikte accommodaties door toeristen. De mensen zijn vriendelijk en het is mogelijk om volop te genieten van de overnachtingsplek. Het is heerlijk om ‘s nachts uit te rusten van een dag vol met impressies. Ook voor jou zijn er volop mogelijkheden om een mooie dag te hebben.

Vervoer in Namibië

De beste manier van transport in Namibië is door gebruik te maken van een grote jeep. Het is heerlijk om zo over de straten te rijden en ook om door te woestijn te stormen. Het is goed om de verschillende mogelijkheden te ontdekken. Wanneer u een rondreis Namibië boekt dan zal alles verzorgd worden.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Namibië

Namibië is een land waar u volop van kunt genieten. Het is een land waar het weinig regent. Zelfs in het regenseizoen is het er relatief droog. Het kan dan wel kort en hevig regenen, maar het duurt nooit meerdere dagen. Het is daarom mogelijk om gedurende het hele jaar naar Namibië te gaan. We adviseren de maanden mei tot aan eind september. Het zijn de maanden wanneer er eigenlijk geen regen valt. Het is een tijd, wanneer het ook niet te warm is. Er zijn ook meer zonuren in de maand, waardoor u nog meer kunt genieten van de dag. Het is ‘s nachts trouwens wel koud.