Rondreis Nepal

rondreis nepal

Met een rondreis Nepal vertrekt u naar het zuiden van Azië. Het land ligt tussen India en Nepal ingeklemd en wordt grotendeels bedekt door het Himalayagebergte. Deze staat bekend om de eeuwige laag sneeuw die op de hoogste gedeeltes ligt. Hier leeft de zeldzame sneeuwluipaard. Behalve de bergachtige landschappen kent Nepal ook subtropische bossen, waar u ander indrukwekkend wildlife tegenkomt tijdens uw reis Nepal. De 29 miljoen inwoners tellende republiek is vier keer zo groot als Nederland. De meeste mensen leven langs de grens met India. Een Nepal rondreis maakt u niet alleen vanwege de overweldigende landschappen, maar ook voor de bijzondere cultuur.

Tijdens een rondreis Nepal treft u meer dan regelmatig tempels, paleizen en authentieke dorpjes en pelgrimsplaatsen. Het hindoeïsme is de meest aangehangen godsdienst van het land, alhoewel boeddhisme ook een belangrijke rol speelt. Gaat u naar Nepal reizen, dan kunt u niets anders dan beamen dat dit land unieke cultuur en tradities heeft. In tegenstelling tot de meeste andere Aziatische landen is het nooit een kolonie geweest. Daardoor heeft het zijn authenticiteit altijd weten te behouden. Bent u op zoek naar een combinatie van natuur en cultuur, dan is een Nepal rondreis  voor u een goede keuze.

De plekken in Nepal die u gezien moet hebben

Het Nepalese landschap is er een van uitersten. Driekwart van het land ligt boven de drieduizend meter hoogte. De hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, bevindt zich in de Himalaya. In Nepal wordt hij ook wel Mount Sagarmatha genoemd. Het Sagarmatha National Park is direct verbonden aan de berg. De échte bergbeklimmers die door Nepal reizen, vertrekken vanaf het Everest Base Camp ten oosten van hoofdstad Kathmandu naar de Mount Everest. Als alternatief kunt u tijdens uw reis Nepal het Annapurna circuit beklimmen. Dit circuit is een stuk minder veeleisend.

Het Chitwan Nationaal Park is het oudste nationale park van het land. Het prijkt trots op de UNESCO Werelderfgoedlijst en geldt als dé plek om wilde dieren te spotten tijdens uw rondreis Nepal. Behalve natuur zijn er ook steden en dorpen die u tijdens uw Nepal rondreis zeker niet wilt missen. De cultuur in de oude koningssteden is betoverend. In hoofdstad Kathmandu, Bhaktapur en Patan geniet u onder andere van oude tempels en paleizen. Een gedeelte ervan is door de verwoestende aardbeving van 2015 verloren gegaan. Pokhara en Lumbini (Boeddha’s geboorteplaats) voegt u uiteraard ook toe aan de must-sees als u gaat reizen naar Nepal.

Soorten rondreizen

Gaat u in Nepal reizen, dan stelt u zichzelf in staat om alle elementen van het land met elkaar te combineren. Door het integreren van zowel natuur als cultuur wordt uw rondreis Nepal ook nog eens ontzettend afwisselend. Een Nepal rondreis kunt u op verschillende manieren indelen. Er bestaan vele mogelijkheden voor een individuele rondreis Nepal, maar ook voor een groepsreis Nepal. Kiest u voor de laatstgenoemd, dan wordt u een hoop werk uit handen genomen. Ook heeft u de mogelijkheid om een wandelvakantie Nepal te maken en dit te combineren met een rondreis Myanmar.

Zeker gezien de beperkte infrastructuur in het land kan een groepsreis Nepal ideaal zijn in het geval u een nog relatief onervaren reiziger bent. Met een individuele rondreis Nepal heeft u alle touwtjes zelf in handen. U deelt uw reis dan precies in zoals u dat wilt. De precieze route zal afhangen van de duur van uw reis. Deze hangt op zijn beurt ook weer voor een groot gedeelte af van het vervoermiddel waarvan u gebruik zult maken. Wat veel reizigers overigens ook doen, is het combineren van een Nepal rondreis met een bezoek aan buurlanden India en/of Tibet. U kunt bijvoorbeeld een rondreis India Nepal of een rondreis Nepal Tibet maken.

Accommodaties in Nepal

Wilt u gaan reizen naar Nepal, dan zult u overwegend in kleinschalige, intieme accommodaties verblijven. In de meeste gevallen zijn deze basic en erg goedkoop, zeker wanneer u in hoofdstad Kathmandu verblijft. Hier bestaan ook veel hostels of guest houses waar u zou kunnen verblijven als u van plan bent te gaan Backpacken Nepal. Ook in Pokhara treft u een brede variëteit aan accommodaties. Trekt u meer richting het platteland, dan worden de keuzemogelijkheden iets beperkter. Voor een budget accommodatie betaalt u over het algemeen niet meer dan tien euro per nacht. Wel krijgt u in een dergelijk hostel tijdens het Nepal backpacken bijvoorbeeld geen handdoeken.

Een prijsklasse hoger treft u de middenklasse accommodaties. Maakt u hiervan gebruik tijdens uw reis Nepal, dan wordt u wel van de belangrijkste faciliteiten voorzien. Een eigen badkamer en de beschikking over internet behoren daarbij. Kiest u voor een luxe accommodatie, dan lopen de prijzen behoorlijk op. Wel kunt u dan uitgaan van een goede catering, roomservice, zwembaden en meer. Alhoewel u tijdens een rondreis Nepal voornamelijk op kleinschalige hotels met basale faciliteiten bent aangewezen, bestaan er zeker mogelijkheden voor het geval u iets meer luxe wenst.

Vervoer in Nepal

Het vervoer waarvan u tijdens het reizen in Nepal gebruik kunt maken, is beperkt. Rondreizen in dit prachtige Aziatische land kan soms dan ook een aardige uitdaging zijn. Per regio kan het meest gebruikte vervoermiddel nogal eens verschillen. De bus wordt het vaakst gebruikt. Let wel dat dit tijdens lange afstanden een intense ervaring kan zijn tijdens het reizen door Nepal. De bussen bieden nauwelijks comfort en de locals gebruiken ze veelal om verschillende zaken mee te vervoeren. Zo kan het dus zomaar zijn dat u tijdens een aantal uur durende reis ook dierlijk gezelschap naast u treft. Een onvergetelijke en unieke ervaring, dat natuurlijk wel.

Heeft u behoefte aan wat meer luxe, dan kunt u voor een individuele rondreis Nepal ook gebruik maken van een auto. Het bijzondere is dat u niet slechts de auto huurt, maar er ook standaard een chauffeur bij krijgt. Zodra de gemiddelde toerist even op de Nepalese weg heeft vertoefd, komt hij meestal al gauw tot de conclusie dat dit het prettigst is. Voor het huren van een auto met chauffeur geldt een minimum budget van rond de vijftig euro per dag. De brandstof is inclusief. Wilt u slechts een kleine afstand overbruggen, dan is een taxi een voordeligere optie. Wilt u ook graag een rondreis maken door een ander land gelegen in Azië? Tijdens een rondreis Bali ontdekt u de prachtige cultuur van dit eiland.

Het klimaat en de beste reistijd

Heeft u besloten een reis te willen maken naar dit bijzondere land, dan is het belangrijk op de hoogte te zijn van het heersende klimaat in het land. De beste reistijd voor een Nepal rondreis is voornamelijk gebaseerd op de beste omstandigheden voor sportieve activiteiten. September tot en met eind november zijn de maanden waarin het overwegend droog is. De temperatuur is nog aangenaam en gedurende deze maanden geniet u van de helderste uitzichten. Dit komt door de maandenlange regenval die daaraan vooraf is gegaan en veel vervuiling als het ware heeft ‘weggespoeld’.

Het regenseizoen begint in juni. Vanwege de grote hoeveelheden modder en de hoge kans op aardverschuivingen wordt wandelen in deze periode afgeraden. Na september tot en met november zijn de maanden maart en april de beste om te reizen naar Nepal. Het is er dan redelijk warm en de prijzen liggen in vergelijking met het hoogseizoen een stuk lager. Onder de 1200 meter is er in Nepal sprake van een tropisch klimaat. Des te hoger u komt, des te meer zal de neerslag veranderen in enkel sneeuw. In de hoogste gebieden van de Himalaya ligt de temperatuur altijd onder het vriespunt.