Rondreis Noorwegen

rondreis noorwegenHet land heeft veel te bieden. Er zijn eindeloze bossen, uitgestrekte hoogvlaktes, diep fjorden, grote bergen, geweldige valleien, lange riveiren en ijzige gletsjers. Een rondreis Noorwegen zal je de ogen openen over dit gevarieerde en ruige land in Noord Europa. Er zijn ook geweldige vissersplaatsen. Het is even afhankelijk van wanneer je reist en waar naartoe of je ook de middernachtzon kunt bewonderen en mogelijk zelfs het noorderlicht. Er zijn volop verschillende mogelijkheden om een mooie rondreis door Noorwegen te boeken.

Noorwegen is natuurlijk een geweldig land om met de hele familie te bezoeken. Het is een plek waar natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen. Er zijn veel mooie routes uit te stippelen om van te genieten. Het is mooi om de verschillende gebieden te verkennen en te ontdekken. Er zijn rondreizen welke zeer fraai zijn om te verkennen. Aan de zuidwestelijke kant van het land is de stad Stavanger. Hier is een geweldige fjord waar je van kunt genieten. Ook is er het rotsplateau Preikestolen. Er zijn nog veel meer rondreizen te maken in Noorwegen. Graag vertellen we meer over dit mooie land.

Bestemmingen en hoogtepunten in Noorwegen

De Lofoten islands lijken op een grote arm welke in de zee uitkomt. Er zijn meerdere bergtoppen welke naar de hemel wijzen. Er zijn volop leuke dorpjes met vissers en ook met kunstenaars. Het is heerlijk om hier alle lokale gerechten te proeven. Het kan gaan om lamsvlees en vis en ook om tal van andere gerechten. Het is mogelijk om naar het vasteland te gaan, naar Helgeland en ook naar de Vega eilandengroep in het zuiden. Deze staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Bergen is de geboortestad van Kygo (een wereldberoemde muzikant). Het is een zeer mooie en unieke stad. Er zijn veel lekkernijen uit de streek te vinden (verse vis, schaaldieren en schelpdieren). Er zijn mooie musea en galeries. Het is een geweldige stad met karakteristieke bergen op de achtergrond.

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen. Het is de groene hoofdstad van heel Europa geweest in 2019. Lonely planet noemde het de beste reisbestemming in 2018. Het is een stad met veel 3 Michelinsterren. Het is een geweldige stad welke kindvriendelijk is en een eigen muziekwereld heeft. Het is een stad vol met geweldige architectuur, de voetgangers en fietsers komen op de eerste plaats. Er is veel kunst en ook een geweldige natuur. Het is heerlijk om de stad te bezoeken.

Flåm is een mooie plek. Na een twintig kilometer lange treinreis welke door de bergen gaat zie je veel van het mooie landschap van de regio. Het is een zeer druk bezochte plek in de lente en zomer. IN de herfst kan het wel wat rustiger zijn.

Houd er rekening mee dat dit één van de meest bezochte plaatsen van Noorwegen is en dat het er in de lente, de vroege zomer en in de herfst een stuk rustiger is.

Soorten rondreizen in Noorwegen

Het is mogelijk om vele verschillende rondreizen te boeken. Het kan gaan om een individuele rondreis Noorwegen, een groepsreis door Noorwegen en ook een familiereis. Het is mooi om de mogelijkheden te ontdekken. Er zijn veel mogelijkheden om een geweldige vakantie te hebben in Noorwegen. Je kunt starten in Oslo en daarna verder reizen door het land. Door je rondreis goed (te laten) plannen zal je niets mislopen en volop genieten van al het moois wat Noorwegen te bieden heeft.

Accommodaties in Noorwegen

Er zijn verschillende soorten accommodaties in het hele land te vinden. Het kan gaan om een boutique hotel, een camping, glamping, berghut of een historisch fjord hotel. Het is geweldig om de verschillende accommodaties uit te proberen. Het is mogelijk om in iedere stad en voor ieder budget te gaan slapen. Een heerlijk idee. Er zijn de bekende hotelketens en ook de luxere resorts. Het is mooi om hierin je eigen keuze te maken.

Er zijn trouwens ook nog de goedkopere hotels, hostels en appartementen. Vervolgens kun je ook nog met je eigen tent gaan kamperen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Het is natuurlijk heerlijk om zo ook een keer op een boerderij te overnachten. Je kunt er vaak ook de dieren verzorgen en er lekker wat eten. Er zijn verschillende duurzame plekken om als ecologisch verantwoorde toerist te overnachten.

Vervoer in Noorwegen

Het openbaar vervoer kun je goed gebruiken in Noorwegen. Als toerist is het erg gemakkelijk te gebruiken. Buiten de grote steden is eigen vervoer of vervoer per trein een optie. Bij een wat grotere afstand kun je gebruik maken van een vlucht of van een boot en soms ook met de trein. Er zijn verschillende manieren om te reizen. De boot maakt het wel erg mooi. Het geeft je vakantie natuurlijk een extra stukje glans. Rondreizen Noorwegen zijn geweldig.

Met eigen vervoer door Noorwegen gaan is erg praktisch. Je bent van niets of niemand afhankelijk en kunt overall naartoe gaan. Het is mogelijk om met je eigen auto te komen. Ook kun je natuurlijk een auto huren in Oslo. Weet wel, dat men erg rustig rijdt in het land en er veel gecontroleerd wordt. De boetes zijn ook hoog. Het is een mooi land om volop van te genieten.

Per trein

Door heel Noorwegen rijden vele treinen. Het is niet mogelijk om in het Noordelijkste puntje van Noorwegen te komen. Het is geweldig om op deze manier door Noorwegen te reizen. Je ziet veel van het land en kunt rustig genieten van de hele reis. Je hoeft zelf niet op te letten waar je naartoe gaat en kunt alles zien. Door voor een mix van trein, boot en vliegtuig te kiezen zal je een geweldige rondreis Noorwegen krijgen.

Per boot reis je niet op de snelste manier door het land. Het is wel een geweldige manier om zo het land te zien. Zeker als je door de Fjorden gaat. Het is mooi om de verschillende havens in het land te verkennen.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Noorwegen

De beste tijd om te reizen naar Noorwegen is in een paar delen op te delen. Het land is er groot. De beste reistijd in Oslo is van mei tot september, Bergen van juni tot september, Bodø en

Vardø van juni tot september. Voor het Noorderlicht van februari tot maart. Voor een mooie wintersport van november tot en met februari.

Het land heeft twee klimaatzones. Zo is er het Scandinavische Hoogland en in het westen van de bergen een vochtig klimaat.