Rondreis Panama

rondreis PanamaJe hoeft je in Panama niet te vervelen. Een rondreis Panama heeft veel te bieden. Het is een zeer mooi land dat Midden Amerika met Zuid Amerika verbindt. Het is land met zeer mooie flora en fauna, geweldige stranden en zeer mooie eilanden. Het is een waar paradijs voor snorkelaars, vogelliefhebbers en duikers. Het is een zeer mooi land met veel zon. Er zijn vele mooie pittoreske dorpjes en ook is er het bruisende Panama Stad.Panama Stad is een mix van oud en nieuw. Er is veel moderne architectuur en ook zijn er koloniale wijken, de ruïnes en forten. Het is geweldig om de stad te ontdekken. Het land heeft echter nog veel meer te bieden. Zo zijn er de sprookjesachtige stranden en de meest geweldige plekken om te duiken. Iedere avond kun je heerlijk genieten van het heerlijke Caribische eten met kreeft, vis en schaaldieren. Een rondreis panama is een waar avontuur om nooit meer te vergeten.

Het binnenland heeft ook veel te bieden. De natuurparken bieden de vogelliefhebber vele honderden vogelsoorten. Ook zijn er de kleine en grote rivieren en kun je er genieten van de koffieplantages en indrukwekkende bergen. Panama is geweldig en een aanrader voor de mensen, die graag willen ontdekken hoe hemel op aarde er nu daadwerkelijk uitziet.

Bestemmingen en hoogtepunten in Panama

Santa Catalina is een rustig kustplaatsje aan de Stille Oceaan. Het is de plek om te surfen, in de hangmat te hangen en om er te snorkelen met de zeeschildpadden. Het is een plek waar je jezelf in het paradijs waant. Het is heerlijk om de ont relatief onontdekte vissersdorpjes te bezoeken en te genieten van zon, strand en zee.

Een ander tropische plek in het land is Santa Catalina. Hier heb je geweldige stranden en zeer mooie golven. Het is er geweldig om te duiken en te surfen. Ook kun je er volop relaxen en het zuiden van Panama ontdekken. De stad of eigenlijk het dorp telt 300 inwoners en een zeer ontspannen sfeer. Het is een dorpje wat nog niet is ontdekt door de grote massa. Er is geen bruisend nachtleven van kroegen en bars. Deze sluiten hier namelijk al rond de klok van tien uur. Het is gewoon heerlijk chillen en genieten van de zonsopkomst.

Sendero de la Cresta is een dorp in het oostelijke deel van Panama. Het is een plek met een mooi uitzichtpunt. Je kunt door het landschap van de bomen en planten naar de top van de heuvel lopen in ongeveer een half uur. Je kunt hier over het land uitkijken en de golven. Het is goed om een camera mee te nemen en om niet op het heetste moment van de dag deze trip te maken.

Panama telt ved stranden. Playa Santa Catalina en Playa Estero zijn zeer belangrijk en mooi. De stranden hebben glashelder water en zijn zeer schoon. Je kunt vanaf de stranden trips maken om te gaan duiken of met een vissersboot mee te gaan. Het is ook leuk om het strand te verkennen of om er surflessen te nemen. Er zijn volop mogelijkheden om te genieten van dit geweldige land.

Als je wilt leren om te surfen dan moet je in Santa Catalina zijn. De golven zijn er perfect. Veel toeristen komen hier met hun rondreis Panama om er te genieten van het weer en de golfen. Er zijn altijd wel professionals in de buurt om je te helpen leren hoe je moet surfen. Het is slim om hier gebruik van te maken om z o een nieuwe ervaring te beleven. Ook kun je hier geweldig snorkelen en duiken. Er zijn veel mooie plekken om de onderwaterwereld te verkennen. Het is heerlijk om met de tonijnen, roggen, dolfijnen, schildpadden en zelfs met de haaien te zwemmen. Maak een twee- of driedaagse duiktrip om hiervan te genieten. Er zijn vele duikscholen, die je kunnen leren duiken.

Panama-Stad mag je natuurlijk niet missen op je rondreis door Panama. Het is heerlijk om de metropool vol met wolkenkrabbers te bewonderen en om er de oudheden van Panama te bezoeken. Het is een geweldige stad. In de meeste gevallen zal je rondreis Panama hier starten en ook weer eindigen.

Even geen cityjungle meer? Ga dan naar het Metropolitan Natural Park. Het ligt net buiten Panama stad en het is 250 hectares aan groen. Het is een reis vanaf Panama stad welke nog geen tien minuten duurt. Het is geweldig om de mooie natuur te zien. Er zijn vele vogels, hagedissen, apen en vlinders om van te genieten.

Soorten rondreizen in Panama

Er zijn vele verschillende soorten rondreizen Panama waar je voor kunt kiezen. De rondreizen kunnen op individuele basis geboekt worden, maar ook kun je een rondreis Panama boeken. Het is natuurlijk prettig om een rondreis te boeken, die compleet bij je past. Een rondreis met veel afwisseling bijvoorbeeld of juist een rondreis om veel te gaan surfen, zwemmen en duiken. ER zijn zoveel mogelijkheden.

Accommodaties in Panama

Het land telt veel verschillende accommodaties in vele prijsklassen. Er zijn locaties welke zeer goedkoop zijn, zoals de hostels voor de backpackers. Daarnaast zijn er de verschillende hotelkassen van goedkoop tot aan zeer exclusief. De bekende en luxe hotelketens zijn allemaal vertegenwoordigd in Panama. Het is daarom volop genieten van het land.

Vervoer in Panama

Het vervoer in Panama is erg goed. Je kunt er met de bus reizen, vliegen en ook met de boot. Er zijn vier nationale vliegvelden in het land. Ze zijn zeer betrouwbaar. De trein is er eigenlijk niet. Er is een spoorweg tussen Colon en Panama stad. Het is een mooie route. De bus is de beste optie om jezelf te vervoeren door het land. De bussen gaan regelmatig en zijn niet duur. Daarnaast kun je ook met de boot reizen. Er zijn veel mogelijkheden om te genieten van een leuke bootreis. De taxi’s zijn overall in de grote steden. Spreek van tevoren een prijs af, om vervelende verrassingen te voorkomen. Het is eigenlijk niet nodig om een auto te huren.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Panama

De beste tijd om te reizen is van december tot aan mei. Van Mei tot december is er het regenseizoen.