Rondreis Peru

Rondreis PeruPeru. Het land van de Inca’s en de lama’s, maar van nog zo ontzettend veel meer. Peru is het land dat de natuur en cultuur laat versmelten en het reisland is voor de mensen die van beide willen genieten. Een reis waarbij u tijdens uw wandelingen meer leert over de historische achtergrond van dit prachtige land zijn de basis voor onvergetelijke herinneringen tijdens uw rondreis Peru.

Wat dacht u van Machu Picchu tijdens uw reis Peru? De stad waar u de herinneringen van de Incabeschaving kunt zien en beleven. Als u meer wilt zien van de Inca’s, dan zijn ook Cusco en Titicaca zeker aanraders. Wilt u nog verder de tijd in? Dan bent u onder uw Peru rondreis in Lima op het juiste adres. Daar vindt u de Huaca Pucllana. De reünies die nog van voor de tijd van de Inca’s stammen.

Lima heeft nog meer te bieden, dan deze prachtige reünies. Het historische hart van deze adembenemende stad is zeker tijdens het reizen naar Peru het bezoeken waard. Ook de koloniale invloeden zijn terug te zien in de stad en dat zorgt voor prachtige plaatjes.

Fascinerende hoogtepunten van Peru

Naast Lima heeft Peru ook nog andere steden die een bezichtiging verdienen tijdens uw rondreis Peru, zoals Cajamarca. Haar koloniale verleden is duidelijk te zien in de architectuur die zich kenmerkt door de barokstijl. Deze stijl is alleen hier te vinden in heel Peru. De stad heeft vele kathedralen, waaronder de Sint Franciscuskerk.

Een stad die als goed beginpunt van uw Peru rondreis kan dienen voor de avonturiers is Huaraz. Er zijn geen toeristische attracties aanwezig, maar de stad laat de natuur voor zichzelf spreken. Het stadje heeft gezellige bars en restaurants, maar het belangrijkste wat Huaraz te bieden heeft zijn de activiteiten die in de natuur plaatsvinden, zoals klimmen en kayakken.

U zou het wellicht niet verwachten maar Peru heeft ook woestijnachtige gebieden die erg leuk zijn om te bezoeken als u gaat reizen naar Peru. Een stad die zich hierin begeeft is Ica. Een rustige oase te midden van vele zandduinen heeft het stadje weinig toeristische attracties, maar wel de nodige karakteristieken, zoals een paar mooie kerken. Ica is de plek voor mensen die een andere kant van Peru willen zien, en geïnteresseerd zijn in wijnen. Ica produceert namelijk de beste wijnen van Peru, dus dat is het proeven onder uw reis Peru waard. U kunt tijdens een rondreis Peru 2 weken al het moois van dit land al ontdekken. Heeft u meer tijd? Dan kunt u ook een rondreis Peru 3 weken maken en dit combineren met een prachtige rondreis Brazilië.

Soorten rondreizen in Peru

Op reis naar Peru is erg aantrekkelijk voor mensen die zich meer willen verdiepen in de cultuur van het land, maar ook voor mensen die graag erop uitgaan in de prachtige natuur. De pittoreske dorpjes met koloniale kerken en diverse kleine musea verspreidt over het hele land, maken dat u nooit genoeg kunt krijgen. U kunt zich laten verrassen door een stedentrip te maken. Ook kunt u een groepsrondreis Peru maken, waarbij er een selectie van bezienswaardigheden voor u worden geselecteerd.

Wilt u liever zelf in de hand hebben waar u heen gaat? Dan kunt u ook een individuele rondreis Peru regelen door een route uit te stippelen. Houd er wel rekening mee dat bij de meer afgelegen gebieden de reistijd snel kan oplopen, vanwege slecht onderhouden wegen. Het is daarom ook af te raden om zelf een auto te huren tijdens uw individuele rondreis Peru. De mooiste Peru individuele rondreis boekt u op www.rondreis.com.

Voor actievelingen is een groepsreis Peru de ideale vakantie. Kayakken op de Andes of bergen beklimmen. Het is allemaal mogelijk. Bij een groepsreis Peru zijn reserveringen voor grote activiteiten aan te raden. Ook hier geldt: wilt u samen met uw vrienden de route zelf bepalen? Of wilt u bijvoorbeeld verschillende activiteiten doen en dan het liefst bij één stad blijven. In dat geval leent Huaraz zich hier uitstekend voor als basis. Vanuit hier zijn er meerdere activiteiten te doen. Op deze manier bent u minder tijd kwijt met reizen, en kunt u meer genieten van de omgeving tijdens uw groepsrondreis Peru.

Verschillende accommodaties

Afhankelijk van waar u zich bevindt zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten als u gaat reizen in Peru. Zoals in veel landen zijn er de hostels en de hotels waar u kunt verblijven. Houd er rekening mee dat u in de grotere steden meer kwijt bent voor een overnachting. Indien u voor een langere tijd in dezelfde stad verblijft dan is het wellicht voordeliger om een appartementje te huren. Op die manier bent tijdens uw rondreis Peru u ook zelf van alle gemakken voorzien.

Tijdens het backpacken Peru zijn hostels een erg geschikt alternatief. Hostels zijn er in Peru in overvloed, maar soms moeilijk te vinden. In veel gevallen zitten de hostels verstopt in de meer koloniale gebouwen. Vraag gerust aan bewoners waar u eventueel kunt aankloppen en u zult snel een plek vinden om te overnachten.

Als u gaat reizen door Peru, moet u zeker het Machu Picchu gebergte bezoeken. Bij uw Machu Picchu reis is de voornaamste plek om te overnachten met een tent. Als u een tocht gaat maken dan gaan er in veel gevallen dragers met u mee die u niet alleen gidsen, maar ook de tent voor u op kunnen zetten. Zij weten ook precies op welke plekken u wel of niet kunt overnachten.

Mocht u tijdens uw rondreis Peru in het Amazonegebied terecht komen dan zult u hoogstwaarschijnlijk overnachten in de fantastische jungle lodges. Jungle lodges kunnen net als hotels variëren in aanbod in kwaliteit. Zo kunt u een lodge reserveren met simpele voorzieningen, maar er zitten ook pareltjes verstopt waarbij u zich in een vijfsterren hotel kunt wanen.


Vervoer in Peru

Uw rondreis begint vanaf het moment dat u gaat vliegen naar Peru. Eenmaal geland is het de taak om uw vervoer te regelen. De infrastructuur van Peru is goed aangepast aan het land. In de grotere steden ligt het voor de hand om de bus te pakken. Er zijn wel verschillende soorten bussen. Indien u een korte reis moet maken, houd er dan rekening mee dat de bussen volgeladen zijn en dat de bussen ook stoppen voor andere redenen, zoals plaspauzes. Reist u in het noordelijke gedeelte van Peru? Dan kunt u uw reis makkelijk combineren met een rondreis Ecuador.

Indien u een langere afstand moet afleggen onder uw reis Peru dan is het verstandig om een duurder kaartje te kopen. Bij een duurder kaartje bent u voorzien van een betere stoel, en die kunnen het verschil maken tijdens een urenlange reis.

Het Amazonegebied is tijdens uw Peru rondreis niet goed toegankelijk met de bus, maar gelukkig is daar een andere oplossing voor gevonden, namelijk het vliegtuig. Met het vliegtuig kunt u goed de jungle bereiken, en deze optie hoeft zeker niet duur te zijn als u goed vooruit boekt en reserveert.

De eilanden voor de Peruaanse kust zijn goed bereikbaar doordat er een boot heen en weer vaart tussen de eilanden en het vasteland. Het huren van een auto wordt onder het rondreizen in Peru afgeraden, omdat veel Peruanen zich niet aan de verkeersregels houden en u daarom een groot risico loopt op de weg.


De beste reistijd voor uw rondreis in Peru

Peru kan verdeeld worden in verschillende gebieden, vanwege de diverse landschappen. Bent u van plan om het Amazonegebied te bezoeken tijdens uw rondreis Peru? In het Amazonegebied heeft u te maken met tropische temperaturen rond de dertig graden of meer met een hoge luchtvochtigheid.

Naast het Amazonegebied heeft Peru ook een bergklimaat bij het Andesgebergte. Gezien de hoogte is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat het hier kouder dan worden dan beneden aan de berg.

En dan is er nog de kust. Hier is het overwegend droog. U kunt hier het beste reizen door Peru in  de maanden mei tot en met november. Dit is overigens ook het hoogseizoen en daardoor zijn de tickets ook duurder en is het ook drukker.

Van december tot april wordt ook het natte seizoen genoemd, want zoals de naam al zegt regent het geregeld tijdens deze maanden. Wilt u liever niet de drukte? Dan kunt er ook voor kiezen om van april tot juni uw Peru rondreis te boeken. De tickets zijn dan goedkoper en de heftigste buien zijn dan ook al voorbij.