Rondreis Portugal

Rondreis PortugalHet is natuurlijk heerlijk om een keer naar Portugal te gaan. Het ligt niet zo ver weg en is dus snel te bereiken. Helemaal wanneer u met het vliegtuig gaat stelt de afstand niet zo veel voor. Na aankomst kunt u starten met uw rondreis Portugal. Het is dan mogelijk om heerlijk te genieten van de verschillende bezienswaardigheden in het land. Het is zowiezo heerlijk om er naar een wijngaard te gaan om er een rondleiding te krijgen. Natuurlijk ook om er van de heerlijke wijn te genieten. In Portugal is het volop genieten. Er zijn verschillende reizen waar u van kunt genieten in het land.

Naast volop cultuur zijn er ook zeer mooie natuurgebieden welke u kunt bezoeken. Het is daarom goed om de rondreis ook niet te kort te maken. Er is genoeg te zien in het land. U kunt geweldige kastelen bezoeken, naar rotsachtige eilanden gaan en genieten van het uitgestrekte landschap. Het Nationaal Park Serra dos Gredos is een aanrader. De natuur is er ruig en mooi. Het park heeft granieten bergketens en er zijn branda’s. Brenda’s zijn plekken waar herders overnachten. Er zijn nog veel meer mooie natuurgebieden met mooie meertjes en hoge bergen.

De grote steden zijn uiteraard ook een aanrader. Het is geweldig om de mooie grotere steden te zien om volop van te genieten. We weten zeker dat u in Lissabon en de andere grote steden volop zult genieten van de mooie architectuur en ook van de goede hotels en restaurant. Het leven is geweldig in Portugal.

Bestemmingen en hoogtepunten in Portugal

We noemen net Lissabon al. Het is de hoofdstad van het land en het ligt aan de rivier de Taag. Vele rondreizen Portugal zullen hier starten. Het is mooi om naar de muse te gaan. Er zijn verschillende kunstmusea om van te genieten. Ook zijn er oude kerken, kloosters en vele paleizen. Daarnaast zijn er geweldig wijken om uit te gaan en om een restaurant te bezoeken. Er is ook zeer mooie architectuur te bewonderen in Lissabon. Het is mooi om de stad uitvoerig te verkennen.

Sintra is een klein en mooi dorpje vol met historische gebouwen en paleizen. Er staan gebouwen uit de zevende en dertiende eeuw. Het is een geweldige plek om te bezoeken. De locatie is ook geweldig. Er is een romantisch paleis wat op de toppen ligt van een rotsformatie.

Als u van het strand houdt is het goed om naar Praia da Marinha te gaan. Het is het mooiste strand van het land. Het is een strand waar rotsformaties omheen staan en ook kliffen zijn. Het is goed om de klim te maken om volop te genieten.

Porto is een havenstad en staat bekend om haar heerlijke Port wijnen. De wijken gaan over de hele wereld en zijn geliefd door duizenden en duizenden mensen. De stad zelf heeft nog veel meer te bieden. Er is een geweldig concertgebouw en ook zijn er oude wijken met mooie gevels.

In het Noordoosten van Portugal zijn er twee natuurgebieden. De natuur is er wat ruiger en wilder. Het is een mooi park van maar liefst 70 duizend hectare aan natuur. U kunt hier Iberische wolven zien, berghellingen beklimmen, wilde zwijnen bekijken en ook naar een kastanje gaarden zijn. Ook zijn er verschillende kastelen.

Albufeira is een mooie badplaats waar veel toeristen naartoe gaan. Het is ook een bekend uitgaansgebied. De stranden maken het mogelijk om van een dagje strand te genieten. Het kasteel van Paderne is mooi om te bezoeken.

Soorten rondreizen in Portugal

Er zijn verschillende soorten rondreizen. U kunt kiezen voor een individuele rondreis en ook voor een groepsreis Portugal. Het is mogelijk om een culturele rondreis te maken door de verschillende delen van het land. Midden Portugal kent verschillende bossen en ook culturele bestemmingen. Het is ook mogelijk om een auto rondreis vakantie te boeken of een rondreis Portugal met uw camper. Op die manier kunt u zelf de verschillende mooie bestemmingen bekijken en bewonderen.

Accommodaties in Portugal 

Er zijn volop campings, gasthuizen, bed en breakfast, appartementen en hotels waar u kunt overnachten. Portugal is een zeer toeristische bestemming. Het is mooi om een accommodatie te boeken waar u van houdt. Ook is het mogelijk tijdens de rondreis gebruik te maken van de verschillende accommodaties in het land. Het maakt de vakantie nog specialer.

Vervoer in Portugal 

Er zijn verschillende manieren om van A naar B te komen. U kunt een auto huren en deze gebruiken. Ook kunt u met het openbaar vervoer gaan met de bus of trein. Daarnaast is het ook nog mogelijk om kortere vluchten in Portugal te maken.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Portugal 

De beste tijd om naar Portugal te gaan is in mei, juni of september. In mei is het vaak nog wat fris en in juni tot en met augustus is het te heet. Het ligt er vaak ook net aan waar u naar toe gaat. Voor de zonliefhebbers kan het soms niet heet genoeg zijn. In Portugal zijn regio’s Madeira en de Azoren zeer geliefd. Hier kunt u het beste in april, mei of september en oktober naartoe gaan. In November tot Februari regent het veel.

Portugal is een reisbestemming waar u zich niet snel zult vervelen. Zeker niet met een rondreis Portugal.