Singapore reizen

rondreis singapore

Als u een rondreis Singapore maakt, komt u terecht in een hypermoderne, prachtige stad vol luxe en uitstekende voorzieningen. Singapore is een stadstaat op een eiland voor de kust van Zuidoost-Azië. Singapore is een land op zich, en is gelegen aan de uiterste punt van het Maleise schiereiland. In totaal bevat het land meer dan 73 kleine eilanden. Het is één van de hoogst ontwikkelde landen in de regio, met een sterke economische groei en uitgebreide mogelijkheden voor recreatie, ideaal voor Singapore reizen.

Singapore bestaat al sinds de Middeleeuwen en was vroeger een onderdeel van het machtige Srivijaya-rijk, een zeemacht met een sterk handelsnetwerk. In de 19de eeuw werd Singapore een belangrijke regionale vestiging van het Britse rijk. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd het land onafhankelijk. Singapore bevat een oppervlakte van slechts 700 vierkante kilometer, maar heeft een zeer grote bevolkingsdichtheid. Meer dan 6 miljoen mensen noemen deze opmerkelijke Aziatische reuzenstad hun thuis.

De mooiste bezienswaardigheden in Singapore

Singapore laat zich met recht omschrijven als een metropool. De stad bevat veel hoogbouw en op elk niveau zeer moderne voorzieningen. Er valt in principe genoeg te doen om u een week bezig te houden tijdens een Singapore rondreis. De stad wordt echter ook vaak bezocht in combinatie met een bezoek aan nabijgelegen landen. Als u de stad Singapore zelf bezoekt, pak dan in elk geval de volgende plekken mee.

  • Orchard Street. Dit is een groot winkelgebied met meer dan 20 aparte winkelcentra. Hier vindt u het neusje van de zalm onder de metropolitane winkelketens. Verwacht luxe producten en hoge prijzen.
  • Marina Bay. Dit is hét stadsgezicht van Singapore vanaf de baai, bestaande uit diverse wolkenkrabbers. ’s Avonds wordt hier een uitgebreide lichtshow gegeven. Dit is een stadsgezicht dat u sowieso gezien moet hebben tijdens uw Singapore rondreis.
  • Gardens by the Bay. Een onwerkelijk en futuristisch stadspark vol met palmbomen en bamboe, ideaal voor een rondwandeling. Dit stadspark wordt verlicht door een keten van gigantische boomachtige torens, waartussen een loopbrug verheven is. Vanuit Gardens by the Bay kijkt u uit over de hele stad.
  • Cruise over het water. Een systeem van rivieren en kanalen doorsnijdt het grootste deel van de stad. Via de bootcruises die vanaf Marina Bay vertrekken, bekijkt u alle oevers en alle moderne en historische gebouwen die de stad rijk is. Dit mag u zeker niet missen tijdens uw reis Singapore. Na zo’n cruise heeft u een goed overzicht van hoe uitgebreid en mooi Singapore eigenlijk is.
  • China Town, Little India, en Kampong Glam. Singapore is van oudsher een handelsstad en wordt al eeuwenlang bevolkt door verschillende etnische groeperingen. De genoemde wijken bieden onderdak aan respectievelijk Chinese, Indiase en Arabische bewoners van de stad. Breng tijdens uw Singapore rondreis een bezoek aan deze wijken, en u waant zich in drie verschillende landen op dezelfde dag. Vergeet niet om te proeven van de verschillende soorten heerlijke streetfood die overal te koop zijn.
  • Sentosa Island. Op één van de vele eilanden die de Archipel van Singapore rijk is, is een eiland aangelegd met voorzieningen speciaal voor toeristen. U kunt het eiland gedurende uw rondreis Singapore bezoeken via een kabelbaan, met een cocktail in de hand zonnen op de tropische stranden, snorkelen en duiken of u vermaken in het hier aangelegde attractiepark.

De prachtige natuur in Singapore

In dit kleine land, dat beheerst wordt door een zich nog altijd uitbreidende miljoenstad, is het aandeel natuur verhoudingsgewijs natuurlijk laag. Toch zijn er een aantal reservaten op en rond het hoofdeiland van Singapore aanwezig, waar de natuur in grote mate gehandhaafd is gebleven. Hier kunt u tijdens Singapore reizen wandelen door de kenmerkende tropische vegetatie en mangrovebossen van het land. Bekijk vogels, apen, en reptielen in hun natuurlijke habitat.

Recreatie in Singapore

Als u tijdens een rondreis Singapore op zoek bent naar entertainment, dan heeft u een zeer uitgebreide keuze. Veel van de mogelijke activiteiten die we hier tegenkomen zijn niet persé typisch Aziatisch van aard. We vinden er bijvoorbeeld muziekshows, stand-up comedians, tientallen kleinere entertainment halls en pretparken en escape rooms. Maar u kunt tijdens uw reis Singapore ook een sportieve activiteit ondernemen door cricket te spelen, te bungeejumpen of een klimparadijs te bezoeken. Of maak gebruik van één van de vele mooie en verfrissende zwembaden die het land rijk is. De Singapore Zoo staat goed aangeschreven, met ruime en natuurlijke verblijven voor de dieren. In deze miljoenenstad kunt u gebruik maken van nog tientallen andere soorten van entertainment als u naar Singapore gaat, die wat kwaliteit betreft op of boven westers niveau liggen. Ook tijdens een rondreis Indonesië is er erg veel te doen.

Wat u kunt eten tijdens een rondreis in Singapore

Ook de keuken van Singapore is beïnvloed door de lange geschiedenis als handelsstad. U vindt hier ingrediënten, gerechten en invloeden afkomstig van veel verschillende culturen die u zeker tijdens Singapore bezoeken moet proberen. De meest gebruikte soorten voedsel in Singapore zijn curry, wok gerechten, rijst en noedels. De invloed van China op de cuisine is duidelijk merkbaar – er zijn honderden Chinese eethuizen en straatkramen. Kip met rijst is het nationale gerecht en er zijn veel verschillende soorten verse vis beschikbaar. Als u een keer iets bekends wilt eten tijdens uw citytrip Singapore, dan kunt u terecht bij één van de vele fastfoodketens uit het westen.

Soorten rondreizen

Een bezoek aan Singapore wordt vaak gecombineerd met een rondreis door Indonesië en/of Maleisië. Nederlandse touroperators nemen vaak de populaire bestemming Bali op in het reisschema. Bij georganiseerde rondreizen langs Singapore pakt u vaak binnen één of twee dagen de hoogtepunten van de stad mee. Meerdere dagen achter in Singapore blijven is ook een mogelijkheid, maar houd er rekening mee dat de prijzen in deze stad hoog liggen. Wilt u graag goedkoop naar Singapore? Op Rondreis.com kunt u een aanbieding Singapore vinden die bij u past.

Accommodaties bij een Singapore rondreis

Het zal u niet verbazen dat dit land, met een grote bevolkingsdichtheid en beperkte oppervlakte, hoge grondprijzen heeft. Het verblijf in een hotel is als u op reis naar Singapore gaat dan ook bijna zonder uitzondering duur , duurder dan op de meeste locaties in Europa. De hotels zijn vaak hoogbouw, stijlvol en modern, en bezitten over het algemeen een zwembad en diverse recreatiemogelijkheden. Er zijn ook wat oudere en meer sobere hotels die geschikt zijn als u wat goedkoper wilt overnachten. Hoewel het niet aan te raden is om te proberen een budgetvakantie naar Singapore te boeken – een rondreis Singapore is gewoon relatief duur. Er zijn ook mogelijkheden tijdens Singapore rondreizen om te overnachten via Airbnb en ander particulier verhuur. Een rondreis Singapore kunt u goed combineren met een rondreis Maleisië.

Vervoer bij uw rondreis door Singapore

Het vervoer in Singapore is uitstekend. Door de hele stad loopt een metro, de zogenaamde MRT. Het land bezit een internationaal vliegveld. Hier kunt u bij uw Singapore rondreis aankomst een toeristenpas aanschaffen, waarmee u 1 tot 3 dagen kunt genieten van gratis onbeperkt openbaar vervoer. De stad bezit een netwerk van uitstekende wandelpaden, en u kunt u tegen een relatief laag bedrag laten vervoeren per taxi. Zelf een auto huren in Singapore is mogelijk, maar vanwege de beperkte afstanden absoluut niet nodig. Dit is wel weer erg handig als u een stedentrip Singapore maakt.

De beste tijd om naar Singapore te gaan

Singapore heeft alle allure van een metropool met miljoenen inwoners. Door zijn ligging in de tropen is het er echter onveranderlijk warm. De gunstigste temperaturen liggen rond de 30 graden en treden op in de maanden maart tot en met september. In onze winter is het hier moessontijd en is een vakantie Singapore minder aangenaam. Gelukkig biedt Singapore zeer veel overdekte attracties, zodat zelfs u zelfs Singapore bezoeken kunt in het regenseizoen.

Waarmee moet u rekening houden bij uw rondreis door Singapore

  • U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort om te reizen naar Singapore. Dit geldt ook voor eventuele kinderen die met u meereizen. Of u ook een visum nodig heeft kunt u navragen bij de ambassade van Singapore in Brussel.
  • Singapore reizen is erg veilig. De veiligheidssituatie is vergelijkbaar met die in Nederland. De medische voorzieningen van het land zijn uitstekend.
  • Het kan aan te raden zijn om u te laten vaccineren voor hepatitis B – bespreek dit met uw huisarts. Als u naar Singapore reist vanuit een land waar gele koorts voorkomt, dan moet u zich verplicht laten vaccineren voordat u gaat reizen naar Singapore.