Rondreis Sri Lanka

rondreis sri lankaHet is natuurlijk heerlijk om naar Sri Lanka op vakantie te gaan. Er zijn vele verschillende rondreizen welke u kunt boeken. Het is mogelijk de reis uit te stippelen als u een individuele rondreis Sri Lanka doet. Zelf de beste B&B’s opzoeken, bezienswaardigheden uitzoeken en de cultuur proeven. Het land is zeer divers, wat het zo mooi maakt. U kunt naar het strand gaan en ook genieten van de wildernis. Het is heerlijk om zo een geweldige tijd te hebben.

Een onbezorgde vakantie begint vandaag! Boek een rondreis Sri Lanka en ontdek dit mooie land. Er zijn veel bezienswaardigheden, mysterieuze tempels, natuurparken, heerlijk emaaltijden en onvergetelijke momenten, die op je wachten. Ze wachten op jou om je leven te verrijken. Maak je niet druk over wat je allemaal moet organiseren! Bij een rondreis is alles georganiseerd. Graag vertellen we je meer over dit mooie land en al haar schatten.

Bestemmingen en hoogtepunten in Sri Lanka

Sri Lanka heeft ons veel te bieden. Het is een peervormig eiland wat onder India ligt. Het is een land wat grenst aan de Indische Oceaan en vele geweldige zandstranden kent, een tropisch regenwoud heeft en vele ongerepte natuur. Het wildleven is zeer divers en de cultuur is rijk. Het land wordt ook wel de parel van het Oosten genoemd. NIet voor niets is dat zo. Laten we een aantal bestemmingen en hoogtepunten in Sri Lanka met je delen.

De hoofdstad Colombo

Colombo is de hoofdstad van het land. Hier start je rondreis vast en zeker. Het is een stad welke in handen is geweest van de Portugezen, de Nederlanders en ook van de Britten. Het is terug te zien in de koloniale gebouwen. Het is een mooie stad met mooie stranden, geweldige musea en heerlijk eten. Het is een zeer oude stad in het noorden van het land. Het is al twaalf eeuwen het centrum van de economie en religie van het land. Er zijn vele tempels, mooie paleizen en koninklijke tuinen welke u er kunt bezoeken.

De natuurparken

Het is natuurlijk een must om naar de drukte van de grote steden te gaan. Daarnaast is het echter ook heerlijk om een safari te boeken om de olifanten, nijlpaarden en krokodillen te bewonderen. Er zijn duizenden gekleurde vogels welke op je wachten bij de watervallen en langs de lagunes.

De temples in Sri Lanka

Natuurlijk zijn er ook volop tempels om te bezoeken. Het is goed om meer te leren over de lokale culturele en religieuze tradities. Er zijn veel mooie tempels te bewonderen in het land.

Soorten rondreizen in Sri Lanka

Er is volop keuze als het gaat om de rondreizen in Sri Lanka. Er zijn de individuele rondreizen Sri Lanka en ook de groepsreizen. Daarnaast zijn er speciale reizen voor families. Het is mooi om zo een op maat ervaring te krijgen op basis van de leeftijd van de kinderen. Het is heerlijk om te genieten van dit mooie land. Vaak zien we bij de rondreizen een mix tussen ontspannen bij het strand, het ontdekken van het binnenland en natuurlijk om de mooie natuurparken te bezoeken. Het is een geweldig land en de mensen zijn zeer vriendelijk. Het is daarom prettig om door het land te reizen.

Accommodaties in Sri Lanka

Er zijn vele verschillende mogelijkheden om te overnachten in Sri Lanka. Het is een zeer toeristische bestemming, waardoor er een breed assortiment is van de meest luxe resorts tot de kleinste huisjes. Het is geweldig om het contrast te ervaren tijdens je reis.

Natuurlijk zijn er volop hotels in het land. Het is belangrijk om deze tijdens het hoogseizoen op tijd te boeken. Anders kunnen ze wel eens vol zitten. Het is eigenlijk net als bij zoveel toeristische locaties. Wanneer je een luxe plek wenst aan het strand dan kun je ook voor een resort kiezen. Het is heerlijk om ook naar een gasthuis te gaan of een boutique hotel. Er zijn vele mogelijkheden en opties. Vooral aan de west- en de oostkust zijn er simpele gasthuizen. Het zijn kleine goedkope hotels met de basic faciliteiten. Het is wel schoon en de service is goed. De grotere resorts zijn beter afgestemd op de Westerse wensen. Het is ook mogelijk om in een koloniaal gasthuis te overnachten. Het is erg mooi!

Vervoer in Sri Lanka

Er zijn volop mogelijkheden om je in het land te verplaatsen. Natuurlijk kom je met het vliegtuig aan in Jaffna of Colombo. Het is dan mogelijk om met een bus of met de trein een rondreis te maken. De spoorwegen gaan door het hele land. De ritten zijn kort en het is niet nodig om een slaapwagon te boeken. Er zijn drie trajecten in het land. Een langs de kust, een door het hart van het eiland en een in het noorden van Sri Lanka. Het is belangrijk om geduldig te zijn. Vaak hebben de treinen een vertraging. Kies niet voor een derde klas kaartje. Die zit namelijk bomvol.

Naast de trein kun je ook met de bus gaan. Het is een goed netwerk en er zijn bussen voor in de stad en de langere afstanden. Ze zijn soms zeer luxe en soms zijn het simpelweg rammelbakken.

Een taxi nemen kan ook. Er zijn meters in de taxi’s. Daarnaast zijn er nog de tuktuks, die je in heel Azië ziet. Spreek van tevoren een prijs af en weet dat een kilometer ongeveer 50 Rs kost.

Wil je een auto gaan huren? Dan kan het een teleurstelling zijn. Het is een totaal andere manier van rijden in het land en de wegen zijn ook niet optimaal. Het is daarom beter om een auto met chauffeur te huren of een minibus.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Sri Lanka

Het maakt niet uit of je naar een zeer oude tempel gaat, de theeplantages in het land bezoekt of lekker naar het strand gaat om te surfen. Het is belangrijk om er lekker weer bij te hebben. We hebben goed nieuws. Het is namelijk altijd (in een deel van het land) goed weer om ernaartoe te gaan. Het is volop genieten. Sri Lanka kun je het hele jaar rond bezoeken. Er zijn wel twee regenseizoenen waar je rekening mee moet houden. Je het bde Yala Monsoon met veel regen in het westen van april tot september. Dan is er nog de Maha Monsoon welke in het oosten zorgt voor veel regen van november tot en met maart. Plan je rondreis hier dus omheen. De beste kansen op perfect weer heb je van december tot en met maart. Het is echter altijd een verrassing hoe het weer in Sri Lanka is. Het kan zomaar omslaan.

Een vakantie boeken naar Sri Lanka?

Het is goed om te kijken naar de verschillende aanbiedingen om een goed verzorgde rondreis Sri Lanka te boeken. De mogelijkheden zijn ongekend. Het zou een gemiste kans zijn om dit land niet te bezoeken. Het heeft zoveel schoonheid, vriendelijke mensen, lekker eten en een ongekende natuur. We weten zeker, dat ook u hier volop van zult genieten.