Rondreis Suriname

Rondreis SurinameWat is er nu mooier dan om naar een warm klimaat te gaan waar u toch nog gewoon Nederlands kunt spreken. Een vleugje Hollands onder de lekkere warme tropenzon. Het is mogelijk in Suriname. In Suriname is het mogelijk om op vele manieren uw vakantie in te richten. Een rondreis Suriname is een mogelijkheid. Het is een goede optie, omdat u zo veel ziet van het hele land. U ziet meer dan alleen Paramaribo. Paramaribo mag u natuurlijk niet missen. Het is ook geweldig om het Amazonegebied te verkennen. Het is goed om u nergens meer druk over te maken wanneer u aankomt in Suriname. De rondreis Suriname begint dan en u zult er volop van genieten.

Tijdens de rondreizen Suriname wordt natuurlijk de hoofdstad Paramaribo bezocht.Hier komt u aan en kunt u uw rondreis starten. Fort Zeelandia mag u hier niet missen. Het is een voormalig Nederlands fort welke aan de Surinamerivier ligt. Het is nu een openluchtmuseum waar u volop van kunt genieten. U zult er veel ontdekken over de geschiedenis van het land. Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de Pauls Kathedraal en de Sint Petrus gedurende een stadswandeling. De hoge torens (44 meter) bestaan grotendeels uit hout. Men zegt, dat het de hoogste houten gebedstorens van heel Zuid Amerika zijn.

Overal zult u Nederlandse invloeden terugzien. Het is moeilijk om dit niet te merken. De voormalig Nederlandse kolonisten hadden er honderden plantages. Ze waren beeldbepalend voor het hele gebied. De groeps rondreis door Suriname (of individuele rondreis Suriname) is mooi om te doen. Ontdek de oude plantages, de vissersdorpen, de stranden bij de zee, de mangrovebossen, de vogel zwampen en ook de mooie paden om te fietsen of te wandelen. Suriname heeft veel te bieden. U zult de heerlijke geur van koffie, vis en specerijen opsnuiven tijdens uw wandelingen of fietstochten. De mensen zijn erg vriendelijk. Vervolgens kunt u ook nog een tour gaan maken door de jungles en de wilde natuur ontdekken.

Bestemmingen en hoogtepunten in Suriname

We gaven het net al aan! Het is goed om de hoofdstad Paramaribo te bezoeken. Maak er een stadstocht. De stad is in 2002 geplaatst op de UNESCO werelderfgoedlijst. De architectuur is erg uniek. Daarnaast is er een levendige historie en is het een mooie stad. Het laat zien hoe divers de bevolking ook is van de stad.

Bij een rondreis Suriname hoort ook een bezoek aan het Brownsberg Natuurpark. Het is een gebied van 6000 hectare. Het ligt 130 kilometer zuidelijk van Paramaribo. Het is een uitgestrekt gebied van het Amazone gebied. Het is ongerept en erg mooi. Er is een bergt met een bauxiet plateau in de vorm van een halve maan. Het ligt 500 meter boven het oerwoud waardoor u er een geweldig uitzicht krijgt over het Brokopondo stuwmeer. Het is mooi om er te genieten van de waterstromen en de watervallen.

Het Commewijne district Is mooi om te bezoeken. Er staan veel oude suiker- en koffieplantages. De gidsen kunnen veel vertellen over de geschiedenis hier en ook de beste plekjes laten zien. Het is mooi om het gebied met een boot te verkennen. Via de Commetewane kreek gaat u naar de Commewijne rivier.

Per vliegtuig kunt u ook naar Palumeu gaan. Het is een uurtje vliegen vanuit Paramaribo. Het is mogelijk om hier in een ongerept deel van het Amazone regenwoud te verblijven. U komt er de Trio- en de Wajana Indianen tegen. U slaapt in een heerlijke jungle lodge bij de Tapanahony rivier. Het is mooi om een wandeling naar de top van de Poti Hill te maken. Bezoek er de Mabuka stroomversnelling en ontdek meer over de fauna, flora en cultuur van het hele gebied. Het is een heerlijke tocht en een mooi verblijf als onderdeel van uw rondreis Suriname. Er is nog veel meer wat u kunt doen op de rondreizen Suriname. Zo kunt u een expeditietocht maken. Het is perfect voor natuurliefhebbers. Het is een tocht vanaf de jungle lodge Palumeu. U kunt de verschillende stroomversnellingen bewonderen bij de rivier. Vervolgens kunt u naar het mysterieuze Kasikasima gebergte gaan om er een klim te maken. Als beloning van uw grote klimtocht kunt u vervolgens genieten van een geweldig uitzicht over het hele Amazonegebied. Het is voor de avonturiers onder ons een ware must om hier volop van te genieten.

Onze laatste tip is een culinaire tour door de Surinaamse keuken. Het is mogelijk om samen met een Surinaamse kok op een lokale markt uw inkopen te gaan doen. U koopt de verste ingrediënten en zult hiermee een traditioneel Surinaams gerecht mee gaan maken. U zult zeker genieten van de Surinaamse keuken. Het is geweldig om de verschillende recepten te bereiden om er daarna volop van te genieten.

Soorten rondreizen in Suriname

Er zijn verschillende soorten rondreizen Suriname waar u uit kunt kiezen. Naast het onderscheid tussen een individuele rondreis of een groep rondreis Suriname zijn er nog veel meer opties. Zo is het mogelijk om een meer avontuurlijke rondreis te kiezen, een culinaire rondreis Suriname, een strandvakantie Suriname met rondreis of zelfs een rondreis door meerdere landen in Zuid Amerika. U kunt dan in Paramaribo starten. Er zijn volop mogelijkheden en opties. Maak de keuzes welke bij u passen om zo volop te genieten van een geweldige reis naar dit fascinerende land.

Accommodaties in Suriname

Er zijn volop mogelijkheden als we het over de accommodaties hebben in Suriname. Zo zijn er overnachtingsmogelijkheden in een cabana. Een cabana is een huis op palen en u slaapt er in een hangmat in de open lucht. Ook kunt u naar een resort gaan, een eigen appartement huren of naar een hotel gaan.

Het is typisch Surinaams om in een hangmat te slapen in de open lucht. Er zijn trouwens verschillende picknickplaatsen met campingfaciliteiten in het land. U kunt een tent opzetten, maar ook gewoon in de hangmat gaan slapen.

Bij een compleet verzorgde rondreis zijn natuurlijk al uw overnachtingen opgenomen. Het is echter goed om te kijken waar u slaapt. Het is voor de avonturiers onder ons natuurlijk een goede keuze om te kiezen voor een overnachting in een hangmat in een van de natuurparken. Het zal een ware levenservaring zijn. Mogelijk staat het zelfs op uw bucketlist en is het iets wat u nu kunt afstrepen. Het is natuurlijk helemaal veilig en u zult verrassend goed slapen in de frisse buitenlucht.

Vervoer in Suriname

In Suriname zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. U kunt met de bus reizen, met de boot en ook met het vliegtuig in het land. Het is goed om het vooraf af te spreken met de rondreis. U kunt alles dan beter plannen.

Beste reistijd Suriname

De beste tijd om naar Suriname te reizen is van begin februari tot aan eind april. Ook van half augustus tot eind december is een goede tijd om het land te bezoeken. Het kan wel wat heter zijn. Het voordeel is echter dat alle wegen van en naar de jungle goed begaanbaar zijn.