Rondreis Taiwan

rondreis taiwanHet als vakantiebestemming vooralsnog onontdekte Taiwan opent voor u een deur naar een geheel nieuwe wereld. Taiwan wordt door weinig landen officieel erkend. Het ontstond na de nederlaag in de Chinese Burgeroorlog in 1949 en bestaat uit een hoofdeiland en enkele kleinere eilandjes. Een rondreis Taiwan concentreert zich in verreweg de meeste gevallen dan ook op dit hoofdeiland, dat voorheen bekend stond als Formosa. Deze naam dankte het aan de kapitein van een in de zestiende eeuw aanmerend Portugees schip. ‘Ilha Formosa’ betekent ‘prachtig eiland’. Na een Taiwan rondreis kunt u niets anders dan het ermee eens zijn.

Zowel een individuele rondreis Taiwan als een groepsrondreis Taiwan behoort tot de mogelijkheden. Het land heeft een oppervlakte van ruim 36.000 vierkante kilometer. Het grootste gedeelte daarvan wordt beslagen door groene, hoge berggebieden. Meer dan de helft van het land is bedekt met bos. Bereidt u zich met een reis Taiwan dus voor op een overweldigende natuur. Taiwan telt een behoorlijk aantal rivieren, die stuk voor stuk in het centrale bergmassief ontspringen. Het feit dat het land zo waterrijk is, kan worden verklaard door de relatief hoge regenval.

Bestemmingen en hoogtepunten in Taiwan

Alhoewel het door Taiwan rondreizen wellicht niet het eerste is wat er in u opkomt wanneer u een vakantie in Azië overweegt, zult u versteld staan van wat het land te bieden heeft. Naast de weelderige natuur laat u zich onderdompelen in bijzondere tradities, de verschillende religies en eeuwenoude tempels. In sterk contrast daarmee staat de ultramoderne hoofdstad Taipei. Winkelen kunt u hier naar hartenlust. Laat u zich vervoeren naar het uitkijkpunt van de Taipei 101, dan heeft u uitzicht over de gehele stad.

Andere noemenswaardige attracties zijn de diverse nachtmarkten, tempels, de vele creative parks waar street art en kunstwinkeltjes het beeld domineren en de gondel naar de Maokong berg. Ook hier wacht u een bijzonder uitzicht. Een rondreis Taiwan begint vrijwel altijd in hoofdstad Taipei. Maar met rondreizen Taiwan valt buiten de hoofdstad natuurlijk nog meer te beleven. Het Taroko National Park is het bekendste van de acht die het Aziatische land telt. Een wandeling door de gelijknamige kloof mag niet ontbreken.

Ook een boottocht over Sun Moon Lake, dat van bovenaf op zowel een zon als een maan lijkt, is een must-see. De omringende, groene omgeving is bezaaid met charmante dorpjes. De monniken in het Foguangshan klooster laten u vol trots hun culturele en religieuze centrum zien. En net wanneer u denkt dat het qua flora en fauna niet indrukwekkender kan, valt in het Yangmingshan National Park uw mond open van verbazing. Een bezoek daaraan kunt u combineren met de Beitou warmwaterbronnen.

Soorten rondreizen in Taiwan

Een Taiwan rondreis stelt u in staat om alle elementen die het land rijk is, met elkaar te verbinden. Door de afwisseling van steden, natuurgebieden en cultureel-religieuze uitstapjes krijgt u een volledig beeld van dit bijzondere Aziatische land. Wanneer u kiest voor een groepsrondreis Taiwan, dan volgt u een vooraf vastgesteld programma. De meeste onderdelen behoren tot het standaard programma. Een enkele keer kunt u facultatief deelnemen aan een extra excursie, of juist kiezen voor wat vrije tijd die u zo zelf kunt invullen.
Kiest u voor een individuele rondreis Taiwan, dan heeft u helemaal zelf de touwtjes in handen. Dergelijke Taiwan rondreizen stippelt u helemaal zelf uit. Al dan niet kunt u gebruikmaken van de tips of aangeraden routes. De Taiwanese infrastructuur heeft zich de afgelopen jaren bijzonder snel ontwikkeld. Het wegennet is vandaag de dag erg goed te noemen. De infrastructuur omvat elk gedeelte van het eiland en bereikt daarmee alle ruim 23 miljoen inwoners. Vanuit Nederland vliegt u naar Taipei, waar u uw rondreis Taiwan per auto of openbaar vervoer start. Voor een groepsrondreis Taiwan wordt gebruik gemaakt van een bus.

Accommodaties in Taiwan

Neemt u deel aan een van de rondreizen Taiwan in een groep, dan hoeft u over uw accommodaties niet na te denken. Stippelt u het geheel zelf uit, dan is het van belang om van een aantal gegevens op de hoogte te zijn. Zo bestaan er grote verschillen tussen hotels. De westerse hotelketens zijn niet zelden tot wel vier keer zo duur dan de lokale, Taiwanese hotels. Het kwaliteitsverschil is echter zeer gering of zelfs onbestaand. Wilt u zelfstandig door Taiwan reizen, neemt u dan de tijd om de prijzen van de hotels met elkaar te vergelijken.

Hotels in de hoofdstad en aan de kust zijn moeiteloos te vinden. Des te meer u naar het binnenland trekt, des te beter doet u eraan om uw accommodatie van tevoren vast te leggen. Gaat u uw Taiwan rondreis plannen, dan zult u ongetwijfeld ook talloze opties voor motels voorbij zien komen. Hier betaalt u uw verblijf per uur. Hostels zijn ook een betrouwbare optie. Weest u zich er wel van bewust, dat de prijzen in Taiwan gemiddeld genomen aanzienlijk hoger liggen dan in de meeste andere Aziatische landen.

Vervoer in Taiwan

Gebruikmaken van het vervoer tijdens een van de rondreizen Taiwan is werkelijk een peulenschil. De trein is zonder twijfel de snelste en de makkelijkste manier om u tijdens uw reis Taiwan te verplaatsen. Op enkele trajecten bestaan er zelfs hogesnelheidstreinen. Het is in Taiwan gebruikelijk om een kaartje voor de trein van tevoren te kopen en hierbij een zitplaats aangewezen te krijgen. Voor korte afstanden zijn bussen eveneens een interessant alternatief. Wilt u van volledige vrijheid genieten tijdens uw rondreis Taiwan, dan kunt u zonder problemen een auto huren. Het wegennet is veilig.

Heeft u weinig tijd voor het in Taiwan rondreizen? Dan zijn binnenlandse vluchten een mogelijkheid. Taiwan beschikt namelijk over tientallen kleine luchthaventjes. Vanzelfsprekend heeft deze manier van transport gevolgen voor de hoogte van het budget. Maakt u het reizen naar Taiwan en tussen de verschillende bestemmingen af en toe nog eens wat afwisselender door de gemotoriseerde voertuigen even te laten voor wat ze zijn. Het stalen ros is op veel bestemmingen een populair middel om de omgeving te verkennen. Taiwan heeft een flink aantal mooie fietsroutes.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Taiwan

Taiwan heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en eveneens een hoge luchtvochtigheid. Regen is kenmerkend voor het land. Jaarlijks valt er ongeveer 2500 millimeter, wat ruim drie keer zoveel is als in Nederland. Het zomerseizoen loopt van mei tot en met september. Binnen deze periode vallen de regenachtigste maanden van het jaar: juni, juli en augustus. Van juli tot en met september bestaat er ook een verhoogde kans dat u tijdens uw rondreis Taiwan een tyfoon treft.

Wilt u in Taiwan rondreizen, dan doet u er goed aan om regenkleding mee te nemen. Oktober en november gelden als de minst natte maanden. Ook is de temperatuur dan het prettigst. Naast deze najaarsmaanden zijn ook mei, juni en juli relatief gezien de prettigste maanden voor Taiwan reizen. Wanneer u zich in de bergen bevindt, is de temperatuur logischerwijs wat lager. Ook kan het er in de koude maanden sneeuwen. Wilt u rondreizen door Taiwan, dan dient u dus bedacht te zijn op uiteenlopende weersomstandigheden.