Rondreis Tanzania

Rondreis TanzaniaHeeft u altijd al een keer de Big Five willen zien? Dan is het tijd om een safari rondreis te boeken. In Oost Afrika kunt u de big five zien.Het is mogelijk om er de leeuwen, olifanten, buffels, leopards en neushoorns kunt zien. In Tanzania zijn er veel dieren te zien, waaronder de big five. Er zijn verschillende nationale parken waar u naartoe kunt gaan. De Serengeti is een aanrader en ook de Ngorongoro krater. Hier kunt u alle dieren zien. Het is vervolgens goed om de vakantiereis af te sluiten aan een heerlijk strand in Zanzibar of aan de kust van Dar es Salaam.

Volop genieten van uw rondreis Tanzania kan op veel manieren. Het beste is om te kiezen voor een safari in een van de parken in het land. Het is een onvergetelijke ervaring waar u met veel plezier op terug zult kijken. Het is geweldig om de ongerepte natuur te zien, zoals het al eeuwen is geweest. U kunt in een lodge of camp overnachten om de volgende dag weer een paar game drives te maken. U zult volop genieten van wat u allemaal gaat zien. Vervolgens kunt u naar de kust gaan of naar Zanzibar. Zanzibar is werkelijk geweldig om te zien. Het is een plek waar u kunt genieten van de indische, Europese en Perzische culturen. Stone town is een plek waar u veel gebouwen met authentieke deuren kunt zien. Lekker genieten van de witte zandstranden kan natuurlijk ook.

Bestemmingen en hoogtepunten in Tanzania

Op uw rondreis Tanzania kunt u veel doen. Het is natuurlijk een must om de olifanten, neushoorns en leeuwen te bewonderen. Het staat bij veel mensen op de bucketlist om dit ooit nog eens te doen. Tanzania ligt in Oost Afrika en is een geweldige vakantiebestemming. Er reizen ieder jaar veel mensen naar Tanzania. Het is geweldig om opeens in de verte een groep leeuwen te zien. Wanneer u geluk heeft zullen de leeuwen aan het paren zijn. Naast de leeuwen zijn er natuurlijk nog veel meer dieren. Een kudde olifanten of giraffen is geweldig om te zien. Bij de rivieren en de wateren kunt u ook genieten van de nijlpaarden en krokodillen.

Het is bijzonder om de Masai te ontmoeten tijdens de rondreis Tanzania. Het is een nomadenvolk wat door heel Oost Afrika reisde. Ze zijn erg herkenbaar met hun rode doeken om hun lichaam. Het is mogelijk om lokale dorpen (boma’s) te bezoeken waar u de mensen, hun vee en de huizen zult zien. De Masai leeft van hun vee en laten deze grazen in de parken. De speer is ter bescherming tegen leeuwen. Ze staan ook bekend om hoe hoog ze kunnen springen vanuit stand.

Het zevende wereldwonder?

De trek van de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara en andersom is een geweldig event. Het is iets uitzonderlijks en iets wat u natuurlijk een keer moet zien in uw leven. Met wat geluk kunt u het allemaal bewonderen als u op uw rondreis Tanzania aanwezig bent. Het is redelijk te voorspellen wanneer de dieren gaan trekken van de ene naar de andere kant van het park. Het is echter vaak ook afhankelijk van droogtes en de voorraad van voedsel van de dieren om de trek daadwerkelijk te starten.

Lekker naar het strand kan ook in Tanzania. Het beste is om dan naar het eiland voor de kust te gaan van Tanzania: Zanzibar. Het is een zeer mooi eiland waar u kunt genieten van heerlijke vis en zeevruchten. Het is mooi om ook op de hagelwitte stranden te genieten van de mooie palmbomen en helder blauwe wateren van de Indische Oceaan. Ontdek de grote zeeschildpadden.

Soorten rondreizen in Tanzania

Vanuit Tanzania kunt u verschillende soorten rondreizen boeken. Het kunnen ook complete rondreizen zijn door Oost Afrika. De Oost Afrikaanse unie heeft hier speciale visa voor. U kunt dan naar Kenia, Tanzania, Rwanda en Oeganda reizen. Het is mogelijk om zo nog meer van de mooie natuur te genieten. Rwanda is een bijzonder land met mooie parken vol met gorilla’s. Iets wat u niet in Tanzania of Kenia kunt zien.

De rondreizen kunnen individueel geboekt worden en ook als groep. De groep rondreizen zijn erg mooi. U zult dan in een grote land cruiser jeep of minivan door de parken gereden worden en ook naar de grotere steden. U kunt starten in Dar es Salaam om vervolgens vanuit deze stad naar de grotere Nationale parken van het land te gaan. U zult onderweg volop kunnen genieten van de grote mangobomen, de sisal plantages en ruige natuur. De lokale bevolking is erg vriendelijk. Ze zullen u graag helpen en verkopen hun lokale lekkernijen langs de straat.

Het is mogelijk om voor een pure safari rondreis te gaan. Het is echter ook mooi om het te combineren met een bezoek aan Dar es Salaam en vervolgens Zanzibar. Het is mogelijk om met een ferry naar Zanzibar te gaan en ook met het vliegtuig.

Accommodaties in Tanzania

Er zijn vele verschillende accommodaties in het land. In de parken zult u in een lodge of safari camp komen. Hier staan vaak grote vaste tenten waar u in kunt overnachten. Ze zijn zeer luxe met een eigen badkamer en een echt bed. Het zijn zeer ruim opgezette plekken. Het is mooi om hier van te genieten. Naast deze overnachtingsmogelijkheden kunt u in de grote steden en ook op Zanzibar genieten van een luxe hotel. Er zijn hotels in verschillende prijsklassen beschikbaar. Vervolgens zijn er ook nog de gasthuizen. Het is maar net waar u van houdt en wat uw budget is als u naar Tanzania gaat reizen.

Vervoer in Tanzania

Het vervoer in Tanzania zelf zal bij een rondreis georganiseerd zijn. Het kan een luxe landcruiser zijn waarmee u door het park zult gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om met een wat goedkopere minivan te gaan. Het is een uitstekende manier van reizen in een busje. Het dak kan van beiden trouwens omhoog, zodat u erin kunt staan om veilig naar de leeuwen en olifanten te kijken.

In Tanzania zelf kunt u ook met de bus gaan reizen. Er zijn ook kleinere busjes waarmee u in de steden zelf kunt reizen. Ze zijn beide erg goedkoop. Helemaal in vergelijking met onze standaard tarieven. Het is wel belangrijk om goed op uw eigendommen te letten. Zeker als toerist valt u op en is het belangrijk om alles compact bij elkaar te houden. De mensen zijn echter vriendelijk en behulpzaam.

Het is beter om in de grotere steden een taxi te nemen. U betaalt wat meer, reist comfortabeler en krijgt met wat geluk er nog een gratis gids bij. Het is op die manier mogelijk om door iets meer uit te geven sneller op uw bestemming over te komen.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Tanzania

De beste reistijd voor Tanzania is van juni tot en met september. Het regenseizoen is dan voorbij en de temperatuur is nog niet te heet. Voor het doen van een safari is december tot en met maart wel een goede periode. Het is dan wel wat warmer in het land.

Ontdek Tanzania met een goede rondreis!