Rondreis Thailand

rondreis thailand

De tropische stranden en streetfood op elke hoek van de straat maken Thailand het land dat de ultieme rondreis kan bieden waarbij u een goede balans van cultuur en ontspanning ondervindt. Een land dat zich in de avond ontpopt tot een vlinder die bruist van energie. Er is nooit niets te doen tijdens een Thailand rondreis. Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië, en heeft zesenzeventig provincies. In het noorden van Thailand bevinden zich veel bossen, maar ook berggebieden. Gaat u meer naar het noordoosten van Thailand reizen dan vindt u de Huilende Vlakte. Een gebied dat zo droog en daardoor onvruchtbaar, dat hier niks kan worden verbouwd. Voor professionele wandelaars en klimmers zijn deze gebieden perfecte gelegenheden om een rondreis Thailand te maken.

Meer naar het zuiden aan het vaste land bevinden zich de tropische regenwouden die zich ook uitstekend lenen voor een wandelingen tijdens uw Thailand rondreis waarbij u uw ogen kunt uitkijken. Voor de kust van Thailand liggen nog enkele honderden eilandjes met elk hun eigenschappen en geschiedenis. Een prachtige gelegenheid om te genieten van de omgeving en meer te leren over het gastvrije land dat u bezoekt. Rondreizen in Thailand is een unieke ervaring die zowel als groepsrondreis en als individuele rondreis elke cent waard laat zijn.

Prachtige bestemmingen in Thailand

Gebouwen die u gezien moet hebben bij een rondreis Thailand zijn het Koninklijk Paleis in Bangkok en de boeddhistische tempel Wat Arun. De Thai hebben veel respect voor hun koning, dus bij een bezoekje zult u wel moeten denken aan gepaste kleding. Wilt u meer cultuur opdoen als u gaat reizen naar Thailand door u onder de locals te begeven? Ga dan naar de Damnoen Saduak markt. Dit is een drijvende markt waar u met een boot langs andere boten vaart die allerlei soorten eten verkopen.

Liever de drukte ontsnappen en genieten van de prachtige natuur? Dan is Koh Phi de plek om bij te komen tijdens Thailand reizen. Hier filmde Leonarde DiCaprio de klassieker The Beach. Andere stranden zoals Phang Nga Bay en Railay Beach zijn ook zeker het bezoeken waard als u een rondreis Zuid-Thailand maakt. Voor een mooie wandeling is het nationaal park Khao Yai een aanrader met haar grote diversiteit aan dieren en watervallen waar u het water bijna kunt voelen neerkomen. Ook de honderden eilandjes voor de kust kunnen een goede dagbesteding zijn. Huur een bootje en en u kunt gaan eilandhoppen Thailand tijdens uw rondreis. Keuze genoeg!

Soorten rondreizen in Thailand

Als u een rondreis Thailand gaat maken dan is het belangrijk om te weten wat u van deze rondreis verwacht. Heeft u specifieke bewonderingswaardigheden die u graag wilt bekijken? Dan is het wellicht handig om te kijken of er all inclusive Thailand reizen worden aangeboden waarbij u uw checklist kunt afvinken. Kunt u niet kiezen? Dan kunt u altijd om advies vragen of u laten verrassen door een georganiseerde reis Thailand. Op die manier bent u verzekerd van een onbezorgde vakantie waarbij u van alle gemakken bent voorzien. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om zelf een route te bedenken tijdens een individuele rondreis Thailand. Het is wel belangrijk om hierbij in achterhoofd te houden welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken en op wat voor een afstand deze van elkaar verwijderd zijn, zodat u niet te veel tijd aan reizen kwijt bent maar ook echt kunt genieten. U kunt tijdens een rondreis Thailand 2 weken of rondreis Thailand 3 weken al alles ontdekken wat dit prachtige land te bieden heeft. Heeft langer de tijd en wilt u meer zien? U kunt vanuit Thailand makkelijk doorreizen en een rondreis Cambodja maken.

Liever niet in uw eentje op pad? Dan is het ook mogelijk om van een groepsreis Thailand te genieten. Ook hier het verstandig om te kijken waar jullie heen willen en of jullie zelf een route in gedachte hebben of juist all inclusive willen gaan. Als jullie zelf een route bedenken, houd er dan wel rekening mee dat het reizen, afhankelijke van de grootte van de groep, in veel gevallen meer tijd nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan het uitchecken bij hostels.

Diverse accommodaties

Een overnachting tijdens uw Thailand rondreis kunt u zelf zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt. Bent u van plan om te gaan Thailand backpacken of wilt u graag een goedkope rondreis Thailand maken? Dan kunt u zich het beste richten op hostels. Let wel op dat ook tussen hostels een grote variatie zit wanneer het aan komt op voorzieningen. Bij sommige hostels is water geen standaard voorziening en dat is ook terug te zien in de prijs. Voor een paar euro meer heeft u stromend water en wellicht ook een lekker matras tijdens het backpacken in Thailand.

Tegenwoordig zijn de meeste hostels goed te vinden op het internet, waardoor het ook makkelijker wordt om een overzicht te hebben. Ondanks dat het grootste voordeel van backpacken Thailand is dat u van de vrijheid kunt genieten en niet gebonden bent aan vaste data, is het toch verstandig om een hostel te reserveren als u zeker weet dat u op een bepaalde datum bij de desbetreffende hostel bent.

Kiest u liever voor een hotel als u gaat reizen in Thailand? Dan zijn reserveringen altijd verstandig. Het voordeel van hotels is dat u in de meeste gevallen alle basisvoorzieningen hebt. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken en kunt u daarom meer richten op het gemak en de prijsklasse aan de hand van het vijf sterrensysteem tijdens uw luxe rondreis Thailand. Prijs- en kwaliteitverhouding komt vaak goed overeen, dus de luxe van een hotel met vijf sterren komt overeen met wat hier ook als luxe kan worden beschouwd. Op Rondreis.com vindt u altijd een rondreis Thailand aanbieding die bij u past.

Vervoer in Thailand

Ongeacht welk vervoersmiddel u gebruikt om te kunnen reizen. Een absolute aanrader is om een dagje een scooter te huren tijdens uw Thailand rondreis als u korte afstanden moet afleggen. De scooter is het meest gebruikte vervoersmiddel in Thailand. De locals weten vaak de meest krankzinnige ladingen mee te krijgen op hun tweewieler om van de verkeerchaos nog maar te zwijgen. Een unieke ervaring die wel enige lef vereist.

Ondanks de verwilderde indruk heeft Thailand een goede infrastructuur als het gaat om de bus of de trein. Mocht u zich naar een andere stad willen begeven gedurende het rondtrekken Thailand dan zijn deze twee vervoersmiddelen een goedkope optie. De treinreizen kunnen wel relatief lang duren, omdat de sporen vaak in een verouderde staat zijn en de treinen daarom langzaam rijden. Voor de busreizen geldt dat indien u een lange tocht moet maken, het verstandig is om een lijnbus te nemen. De reguliere bussen zijn wel goedkoper, maar vaak overvol waardoor dat het reisgemak tijdens het reizen in Thailand in de weg kan zitten.

Als u relatief weinig tijd heeft en toch bezichtigingen wil doen die te ver van elkaar vandaan zitten, dan kunt u overwegen om een binnenlandse vlucht te nemen. Deze vluchten kosten meer dan een bus- of treinreis, maar zijn vaak meer comfortabel en ook korter qua reistijd.

Wanneer naar Thailand?

Thailand is een groot land en kent daarom ook verschillende klimaten per regio. Over het algemeen heerst er een heerlijk tropisch klimaat. Dat houdt in dat er gedurende het hele jaar een gemiddelde temperatuur van ongeveer dertig graden heerst met een hoge luchtvochtigheid. Uw route bepaalt daarom sterk wanneer u het beste kunt rondreizen in Thailand.

Als u graag een zonvakantie wilt hebben en de focus legt op een rondreis Zuid-Thailand in verband met de stranden, dan is het ook handig om te kijken waar de stranden precies liggen die u graag wilt bezoeken. Een rondreis Zuid-Thailand kunt u ook goed combineren met een rondreis Maleisië. In het zuidwesten zijn de beste maanden om te gaan Eilandhoppen Thailand de maanden december tot en met maart, omdat u dan de grootste regenval ontwijkt. Als u naar het zuidoosten gaat, dan is het verstandig om het eind van het jaar over te slaan en tussen januari en april te gaan reizen naar Thailand.

Met het klimaat van het noorden- en midden-Thailand meegenomen, zijn de maanden november tot en met maart de maanden het beste om uw rondreis Noord-Thailand en Midden-Thailand te maken.