Een rondreis door Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago rondreisEen rondreis in Trinidad en Tobago laat u alle prachtige natuurlijke en culture attracties van dit kleine land zien. Trinidad en Tobago zijn twee eilanden die samen één land vormen, in de zuidoostelijke hoek van de Caribische Zee. De eilanden bevinden zich vlak voor de kust van Venezuela. Trinidad is het grotere van de twee eilanden. Net als Barbados zijn ze een onderdeel van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen.

De eilanden zijn in de loop van de eeuwen door verschillende Europese mogendheden bezet geweest. De kolonisatoren brachten de twee grootste bevolkingsgroepen naar de eilanden: Afrikanen en Hindoestanen. Trinidad en Tobago is één van de meest welvarende landen van het gebied. Dat ligt vooral aan de opbrengst en de doorvoer van grondstoffen, voornamelijk bauxiet, aardolie en aardgas. Het toerisme is hier vrij goed ontwikkeld, en tijdens een rondreis op Trinidad en Tobago kunt u deze bijzondere eilanden van dichtbij leren kennen.

Bezienswaardigheden in Trinidad en Tobago

Deze bijzondere eilanden zijn gevormd door vulkanische activiteit. Tijdens een rondreis door Trinidad en Tobago kunt u de invloeden van vulkanisme op het landschap duidelijk zien, maar er zijn geen actieve vulkanen op de eilanden. Deze eilanden zijn relatief vlak en worden doorsneden door een aantal rivieren. De belangrijkste redenen om naar de eilanden te gaan zijn de prachtige palmstranden, maar er zijn ook verschillende mooie steden uit de geschiedenis te bekijken. Ook is dit een erg muzikaal eiland, de bakermat van de calypso- en de soca-muziek. U kunt hier deelnemen aan diverse activiteiten die voor toeristen worden georganiseerd. Bij uw rondreis op Trinidad en Tobago kunt u onder andere de volgende attracties bezoeken.

  • Port of Spain. Port of Spain is de grootste stad van het eiland Trinidad. De sfeervolle stadskern staat vol met historische en moderne monumenten en kunstobjecten, en biedt u een inzicht in de levendige cultuur van de eilanden. Prachtige parken en een arboretum, en gebouwen met koloniale façades ziet u tijdens een stadswandeling met gids of tijdens een sightseeing tour. Vanaf het nabijgelegen Fort George heeft u een geweldig overzicht over de hele stad, en kunt u op heldere dagen zelfs de kust van Venezuela zien. In dit fort komt u veel te weten over de interessante koloniale geschiedenis van het land. In Port of Spain is tevens een druk nachtleven, met casino’s, dancehalls met soca en reggaeton, en diverse barretjes.
  • Caroni Birds Sanctuary. In dit beschermde reservaat vaart u met een boot door een het grootste moeras- en mangrovegebied van het land. Dit is een ongerept tropisch natuurgebied waar diverse tropische vogels, waaronder de beroemde rode ibis, voorkomen. U vaart door lagunes en rivieren die geflankeerd worden door hoge tropische bomen met hangende lianen. Een gids wijst u de hoogtepunten van deze trip aan.
  • Om de allermooiste stranden van de eilanden te leren kennen, zijn er speciale beach hopping tours. Daarbij heeft u niet alleen uittgebreid de tijd om op elk strand te relaxen. Ook voert de tour u langs dorpjes waar u kunt genieten van lokale specialiteiten, en een indruk krijgen van het dagelijkse leven op Trinidad.
  • Als u op het juiste moment in februari de eilanden bezoekt, kunt u een authentiek carnaval van de Cariben meemaken. Geniet van feestelijk eten, kijk naar de prachtige uitdossingen van de vele feestvierders, beluister de energieke muziek van de eilanden en neem deel aan een vijf dagen duren straatfestival. Zo echt is carnaval nergens ter wereld.
  • Chaguanas is een gebied op Trinidad dat vooral bewoond wordt door Hindoestanen. Diverse monumenten en kunstuitingen wijzen daarop – hier en daar heeft u de indruk dat u in Zuid-Azië terecht bent zijn gekomen. Bij de Chaguanas vindt u ook het unieke Pitch Lake, een gigantische vlakte van natuurlijk asfalt.

Sportieve en actieve attracties

Als u tijdens een rondreis door Trinidad en Tobago iets actief wilt doen, dan is er om te beginnen de mogelijkheid om diverse wandeltochten te ondernemen. De watervallen, jungles en stranden die u dan tegenkomt maken dit tot een geweldige ervaring. Het is mogelijk om te kajakken of een zeiltocht met een jacht te ondernemen. Ook worden er vistrips georganiseerd, waarbij u onder andere kunt vissen op de tarpon, een gigantische zoutwatervis.  Heeft u zin in een wat rustigere vakantie, dan zijn er golfbanen beschikbaar in een exotische setting. In de groenblauwe lagunes kunt u zwemmen en snorkelen. Hier is het ook mogelijk om een duikcursus te nemen en naar de prachtige koraalriffen aan de kust duiken. Het land is door de duikersorganisatie PADI uitgeroepen tot één van de beste duikgebieden ter wereld.

Eten in tijdens uw rondreis door Trinidad en Tobago

De keuken van Trinidad en Tobago is een unieke mengeling van Britse, Afrikaanse, Chinese en Hindoestaanse gerechten. De vele culturele invloeden zorgen ervoor dat er bij uw rondreis door Trinidad en Tobago voor ieder van uw reisgezelschap iets lekkers te eten valt. Een belangrijk onderdeel van de keuken van de eilanden is, niet verrassend, vers zeevoedsel. Ook zijn er veel tropische vruchten(sappen) om van te genieten op een hete dag. De specialiteit van het land  is bake’n shark, oftewel een broodje met gefrituurd haaienvlees. Als u zin heeft in een Caribische bewerking van Indiase curries of Chinese gerechten, komt u ook ruim aan uw trekken. Bij het eten worden meestal lokale bieren en (rum)cocktails gedronken.

Welke rondreizen door Trinidad en Tobago zijn er beschikbaar

Er zijn verschillende rondreizen door Trinidad en Tobago die u vanuit Nederland kunt boeken. Door de beperkte grootte van de twee eilanden kunt u binnen een week de belangrijkste locaties bezoeken. Trinidad en Tobago rondreizen voeren u over het algemeen naar de steden, naar de stranden, en naar de historisch interessante plaatsen. Sommige rondreizen combineren een bezoek aan de twee eilanden met bestemmingen in het nabijgelegen Venezuela. Ook Barbados is soms een onderdeel van een rondreis in Trinidad en Tobago. Er zijn binnenlandse vluchten tussen de twee eilanden, maar het is ook mogelijk om een mooie 2,5 uur durende tocht per veerboot te ondernemen.

Onderkomens tijdens een rondreis in Trinidad en Tobago

De hotels op deze eilanden hebben hetzelfde comfort als een Europees hotel. De vaak mooi vormgegeven en goed uitgeruste hotels en kleine bungalowparkjes hebben doorgaan een zwembad en luxe onderkomens. Hier dineert u op de veranda, en kijkt u uit over zee of over de jungle. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van een hotel in West-Europa.

Vervoer bij een rondreis door Trinidad en Tobago

Deze eilanden hebben een goed ontwikkeld wegennetwerk. Een rondreis per auto is daarom de aangewezen manier om de eilanden te verkennen tijdens Trinidad en Tobago rondreizen. Om de meest gangbare bezienswaardigheden te bezoeken is een normale auto voldoende. Wilt u offroad gaan rijden, dan is het mogelijk om een jeep te huren. U kunt zich ook verplaatsen met het openbaar vervoer. Bovendien is het goed mogelijk om per (zeil)boot van haven naar haven te varen.

De beste tijd om een Trinidad en Tobago rondreis te maken

De temperatuur op deze eilanden is het gehele jaar rond hoog: rond de 31 graden. Van juli tot december is het hier de regentijd. De tropische buien kunnen dan flink huishouden, en dit is niet de aangewezen tijd om de eilanden bezoeken. Januari tot mei zijn veel geschiktere maanden voor een Trinidad en Tobago rondreis. Houd er rekening mee dat het carnaval in februari heel populair is, en dat veel hotels al ruim van tevoren volgeboekt kunnen zijn.

Praktische informatie voor een rondreis door Trinidad en Tobago

  • Zowel volwassenen als kinderen moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort om het land te bezoeken. Soms heeft u ook een visum nodig. Of die eis voor u geldt, kunt u navragen bij de ambassade van Trinidad en Tobago in Brussel. Als u zelf een auto wilt huren en besturen, heeft u in ieder geval een geldig rijbewijs nodig, en soms ook een internationaal rijbewijs.
  • In Trinidad en Tobago is er kans op diefstal en berovingen. Wilt u weten hoe u zich hiertegen kunt beschermen, kijk dan op de site van de Rijksoverheid.
  • Vaccinaties, onder andere tegen hepatitis A en DTP, zijn niet verplicht, maar worden wel aanbevolen. Als u naar het land reist vanuit een gebied waar gele koorts voorkomt is het verplicht om u te laten vaccineren.