Rondreis Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten rondreisDe wereldbol heeft ons zoveel te bieden. In de gehele wereld kunt u prachtige plekken vinden. Deze plekken kunnen de basis vormen voor een onvergetelijke rondreis. Een prachtig gebied om een rondreis door te maken zijn bijvoorbeeld de Verenigde Arabische Emiraten. De Verenigde Arabische Emiraten is een land in Azië en bestaat uit zeven verschillende emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Deze landen vormen tezamen de Verenigde Arabische Emiraten.

Zoals u wellicht weet, leven deze landen grotendeels op de olie die daar in de grond zit. Het is echter een feit dat de olie niet geheel eerlijk verdeeld is tussen de verschillende emiraten. Hierdoor bestaat er ook een behoorlijk verschil op het gebied van rijkdom tussen de verschillende emiraten.

Voor een vakantiebestemming zijn de Verenigde Arabische Emiraten echter een prima optie. Het is mogelijk om een privé rondreis te maken, maar er worden ook meerdere groepsrondreizen door de zeven emiraten georganiseerd. Het leuke daaraan is dat geen enkele groepsrondreis hetzelfde is. Bij sommige groepsrondreizen doet u alle emiraten aan, terwijl u bij andere groepsrondreizen slechts een paar emiraten bezoekt.

Bestemmingen en hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten

Bij een rondreis in de Verenigde Arabische Emiraten kunt u van vele bezienswaardigheden genieten. Doordat de Verenigde Arabische Emiraten uit zeven verschillende emiraten bestaat, is er voldoende te zien. Bovendien er is ongelooflijk veel variatie te vinden. Als u van het luxe, dure en bizarre leven wilt genieten, is een bezoek aan Dubai en Abu Dhabi aan te raden. Deze twee emiraten zitten continue in een strijd met elkaar verwikkeld. Deze strijd gaat met name om materialistische zaken zoals de strijd om het hoogste gebouw ter wereld. Het gevolg hiervan is dat u prachtige en unieke architectuur in deze emiraten kunt vinden.

In Abu Dhabi kunt u overigens ook één van de grootste moskeeën ter wereld bezoeken. De Sjeik Zayed Moskee is vrij te bezoeken en is bijzonder indrukwekkend om te zien. Voor vrouwen is het bij deze moskee wel noodzakelijk om het haar en de schouders te bedekken.

Als u naar een iets rustigere plek wilt, zijn Sharjah en Ajman absoluut ook aan te raden. Deze twee relatief kleine emiraten hebben een rijke(re) historie dan Dubai en Abu Dhabi. In Ajman kunt u bijvoorbeeld een prachtig museum vinden. Dit museum is gevestigd is een 18e eeuws fort en bevat meerdere interessante collecties.

Ook voor natuurliefhebbers valt er genoeg bijzonders in de Verenigde Arabische Emiraten te zien. Zo bestaat deze regio voor een groot gedeelte uit woestijn. Een woestijn is niet zomaar een grote bak met zand. Nee, het is bijzonder fraai om te zien. We willen u graag één tip mee geven: ga naar de woestijn voordat de zon op komt of onder gaat. U bent dan getuige van een prachtige zonsopgang of zonsondergang.

Soorten rondreizen in Verenigde Arabische Emiraten

Het is mogelijk om zowel een groepsrondreis als een privé rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten te maken. Beide varianten hebben hun voor en tegens; de uiteindelijk beslissing is compleet afhankelijk van uw wensen. Bij het uitzoeken van een rondreis in Verenigde Arabische Emiraten is het wel belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Zo zijn in sommige landen de vrouwen nog niet geëmancipeerd. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden. De plaatselijke inwoners volgen de tradities van hun geloof en daar hoort ook bij dat vrouwen min of meer onderdanig zijn. Men verwacht dat toeristen dat voorbeeld volgen.

Bij een groepsrondreis weet u in ieder geval zeker dat u op de juiste plekken komt. Het is namelijk soms ook redelijk lastig om in de Verenigde Arabische Emiraten rond te reizen. Het verkeer kan behoorlijk hectisch zijn en lang niet alle verkeersborden zijn in het Engels. De verkeersborden in het Arabisch zijn simpelweg niet te lezen en niet te begrijpen.

Als u een groepsrondreis wilt gaan boeken, is het belangrijk om op de route te letten. Langs welke emiraten gaat de rondreis allemaal? Doet de rondreis alle landen aan? Of beperkt de rondreis zich tot onder andere Dubai en Abu Dhabi? Daarnaast is het ook zo dat bij sommige rondreizen door de Verenigde Arabische Emiraten landen worden genoemd die officieel niet bij de Verenigde Arabische Emiraten horen. We hebben het hier bijvoorbeeld over Bahrein en Oman.

Accommodaties in Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn de hotels over het algemeen van een ongekend hoog niveau. Het is ook niet geheel verwonderlijk dat u in Dubai het enige zevensterren hotel ter wereld kunt vinden. We hebben het hierbij over de Burj Al Arab. Dit hotel heeft dus als enige ter wereld zeven sterren en is daarmee ongelooflijk luxe.

Qua accommodaties is het allemaal goed geregeld in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een nacht in de woestijn door te brengen. Een fors gedeelte van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat namelijk uit de woestijn. Het is een indrukwekkende ervaring om een nacht in de woestijn door te brengen.

Wenst u graag in een bijzonder resort te verblijven? Ook dat is mogelijk. Zo kunt u op één van de eilanden nabij Abu Dhabi een geweldige nacht in het Anantara Al Sahel Villa resort door brengen. Die is een resort waarbij u een wordt met de natuur; de binding met het Arabische wilde leven komt hier erg sterk tot uiting.

Vervoer in Verenigde Arabische Emiraten

Bij het maken van een rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten gebruikt u hoofdzakelijk een touringcar. Als u voor een privé rondreis opteert, kunt u ook een auto huren bij één van de luchthavens. Als u vanuit Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten wilt vliegen, heeft u meerdere keuzes. U kunt rechtstreeks naar Abu Dhabi of Dubai vliegen. Het kan erg leuk zijn om daarbij gebruik te maken van de luchtvaartmaatschappij Emirates. Deze luchtvaartmaatschappij is één van de meest luxe maatschappijen ter wereld. Het maken van een vlucht met Emirates is een feestje op zich.

In de emiraten Dubai en Abu Dhabi is het ook prima mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de taxi. De taxi’s zijn behoorlijk goedkoop; dat is onder meer te danken aan de lage benzineprijzen. Ook het openbaar vervoer wordt steeds beter in deze emiraten. Een bekend voorbeeld hiervan is de metro in Dubai. De bouw hiervan is pas 10 jaar geleden begonnen. Toch is er nu al een indrukwekkend netwerk van metro’s in Dubai aangelegd. Dit netwerk vervoert vele mensen op een snelle en efficiënte manier van locatie naar locatie. Een ritje met de metro in Dubai is ook zeker leuk om mee te maken gedurende uw rondreis.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Verenigde Arabische Emiraten

Het kan behoorlijk warm worden in de Verenigde Arabische Emiraten. Sterker nog; het is aan te raden om in de maanden mei, juni, juli, augustus en september niet naar de Verenigde Arabische Emiraten af te reizen. In deze maanden kunnen de temperaturen richting de 50/60 graden gaan. Dat is voor ons als Nederlanders véél te heet. Bovendien ligt het dagelijkse leven in de emiraten dan ook behoorlijk stil.

In de maanden november tot en met maart kunt u het beste naar de Verenigde Arabische Emiraten afreizen. In die maanden is het geweldig om een rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten te maken. U heeft hierbij temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Ook valt er in deze maanden nagenoeg geen neerslag.

Deze hoge temperaturen komen overigens doordat er in de Verenigde Arabische Emiraten een woestijnklimaat heerst. Dit gaat gepaard met bijzonder hoge temperaturen in de zomermaanden. Ook in de wintermaanden kan het behoorlijk warm zijn. De plaatselijke inwoners zijn in ieder geval vaak blij met een klein beetje regen.