Rondreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een enorm veelzijdig land en heeft de reiziger ontzettend veel te bieden. U ervaart hier de ultieme combinatie van natuur, cultuur, wildlife, avontuur en de gastvrijheid van de vriendelijke bevolking.

De republiek Zuid-Afrika is gelegen op het meest zuidelijke punt van het Afrikaanse continent. Het land bestaat uit 9 provincies: Oost-Kaap, West-Kaap, Vrijstaat, Gauteng, Kwazulu-Natal, Limpopo, Mpumalanga, Noord-Kaap en Noordwest. Iedere provincie heeft een eigen karakter en heeft de reiziger tijdens een rondreis door Zuid-Afrika iets anders te bieden. Zuid-Afrika is een ware droombestemming en tevens een van de meest populaire landen voor het maken van een rondreis. Tijdens het reizen door Zuid-Afrika kunnen de verschillende provincies met elkaar gecombineerd worden. U kunt tijdens een rondreis Zuid-Afrika in dit land zowel een groepsrondreis als een privéreis maken. Wilt u ook de buurlanden van Zuid-Afrika ontdekken? Een rondreis Botswana of Zimbabwe is goed te combineren met uw Zuid-Afrika reis.

De mooiste plekjes van Zuid-Afrika

Een Zuid-Afrika rondreis biedt het beste van alles, u kunt hier terecht om de hele wereld te ontdekken in één land. De natuur in het land is adembenemend mooi met prachtige landschappen, stranden en bossen. Ook op cultureel gebied valt er tijdens een rondreis Zuid-Afrika veel te ontdekken en kent het land vele bezienswaardigheden. Daarnaast is het mogelijk om op safari te gaan en de vele wilde dieren uit Afrika te spotten. Een rondreis door Zuid-Afrika heeft het allemaal. Natuurlijk kent het land ook een aantal absolute hoogtepunten die het bezoeken waard zijn.

De meeste mensen beginnen of eindigen hun Zuid-Afrika rondreis in Kaapstad. Kaapstad werd meerdere malen verkozen tot beste stedentripbestemming. Maak een tour door het oude stadscentrum van de stad en ontdek de belangrijke historie van Kaapstad. Voor de sportieve reiziger is het mogelijk om de Tafelberg achter de stad te beklimmen. De Tuinroute is een route van 700 kilometer gelegen tussen Kaapstad en Port Elizabeth. De route is zeer geschikt voor de natuurliefhebber. Leuke tussenstops zijn Knysna, Oudtshoorn, Plettenberg Bay en Swellendam. Ook is het mogelijk om op de route van uw Zuid-Afrika rondreis te bungeejumpen of op walvissafari te gaan. De wijnliefhebber mag Stellenbosch niet overslaan. Uit deze wijnregio komen heerlijke wijnen, rij langs de prachtige wijnvelden en plan een wijnproeverij in. Ook kent Zuid-Afrika mooie stranden. Een prachtig strand is Boulders Beach, met hagelwit zand, een helderblauwe zee en vele pinguïns de u van dichtbij kunt bekijken. Een spectaculair berggebied in het oosten van het land is de Zuid-Afrikaanse Drakensbergen, u kunt tijdens een autorondreis Zuid-Afrika door het gebied heen rijden. Een rondreis door Zuid-Afrika is niet compleet zonder dat u de Big Five gespot hebt. In het land bevinden zich verschillende nationale parken die het mogelijk maken om de Big Five en andere wilde dieren te spotten. Bezoek het Krugerpark, Addo Elephant National Park of het Kgalagadi Transfrontier Park. U kunt alles wat dit land te bieden heeft al ontdekken in een 8 daagse rondreis Zuid-Afrika. Wilt u een langere reis maken? Dan kunt u een 14 daagse rondreis Zuid-Afrika of 17 daagse rondreis Zuid-Afrika boeken.

Soorten rondreizen in Zuid-Afrika

Een rondreis Zuid-Afrika maakt het mogelijk om meerdere bestemmingen in het land met elkaar te combineren en de veelzijdigheid van het land te ervaren. U kunt er voor kiezen om een groepsrondreis door Zuid-Afrika te maken. Daarbij volgt u een vooraf vastgesteld programma waarin diverse belangrijke bezienswaardigheden zullen voorkomen. U kunt ook kiezen voor een individuele rondreis door Zuid-Afrika waarbij u een bepaalde route aanhoudt of een eigen route uitstippelt. Afhankelijk van de duur van uw reis zijn er verschillende routes die u kunt aanhouden. Dankzij de goede infrastructuur in het land is het aan te raden om een auto of camper te huren. Vanaf hier kunt  u uw autorondreis of camperreis door Zuid Afrika starten. Vanuit Nederland wordt rechtstreeks gevlogen naar Johannesburg en Kaapstad. Beide steden zijn een uitstekend beginpunt voor een rondreis door Zuid-Afrika. Kies ervoor om vanuit hier een rondreis uit te stippelen waarbij u zich focust op de belangrijkste highlights of kies er juist voor om een rondreis te maken in een bepaalde regio.

Diverse accommodaties

Het aanbod aan verschillende soorten accommodaties in Zuid-Afrika is groot. Het land biedt goedkope hostels tot luxe loges. De hostels in het land zijn zeer geschikt voor het backpacken in Zuid-Afrika. Deze zijn vaak van prima kwaliteit en bevinden zich bijvoorbeeld langs de tuinroute, in Kaapstad en andere grote steden. Ieder hostel kent een uniek karakter. U heeft hier keuze uit verschillende kamers zoals een slaapzaal of tweepersoonskamer. Soms zitten de maaltijden bij een hostel inbegrepen. Ook hotels zijn er in verschillende soorten en prijsklassen. De sterren van de hotels in Zuid Afrika worden veelal ingedeeld aan de hand van prijscriteria. Zo is een duur hotel dat vele extra’s te bieden heeft vaak vijf sterren waard. Een hotel met slechts één ster in een klein dorpje is goedkoop maar kan echter ook zeker de moeite waard wanneer u gaat reizen door Zuid-Afrika. Een andere accommodatie is de rondavel, een typisch Afrikaans rond huisje met een strodak. Deze zijn veel in wildparken aanwezig. Ook is het op veel plekken in Zuid-Afrika mogelijk om een tent op te zetten en te kamperen tijdens uw rondreis Zuid-Afrika. Wilt u graag backpacken in Zuid-Afrika of voordelig een rondreis maken? Op Rondreis.com hebben wij de beste rondreis aanbiedingen. Zo kunt u altijd goedkoop naar Zuid-Afrika en kunt u bij Rondreis altijd een reis naar Afrika boeken die het beste bij u past.

Vervoer in Zuid Afrika

In Zuid-Afrika is de infrastructuur over het algemeen goed. Zowel vliegvelden als wegen en spoorwegen worden goed onderhouden. Kiest u voor een georganiseerde rondreis, dan is uw vervoer tijdens de reis voor u geregeld. Tijdens een individuele rondreis met privé chauffeur wordt u meestal rondgereden in een SUV of luxe minibus. Als u zelf gaat reizen door Zuid-Afrika, dan heeft u verschillende vervoersopties. Zuid-Afrika heeft een uitgebreid spoorwegnet. Niet alle treinen zijn veilig voor toeristen, check dit van te voren. Tussen de grote steden is het vaak wel veilig om per trein te reizen. Houd er wel rekening mee dat treinen vaak later vertrekken of vertraging oplopen. Ook kunt u reizen met lokaal busvervoer dat diverse wijken met elkaar verbindt. Daarnaast rijden er door het gehele land minibusjes welke vaste routes rijden. De busjes vertrekken pas wanneer ze vol zijn. Ook kunt u natuurlijk tijdens een motor of autorondreis in Zuid-Afrika een eigen auto of motor huren. Het huren van een auto of motor is redelijk betaalbaar. Wanneer u de auto op een ander punt wilt inleveren is dit vaak mogelijk, hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Met de auto kunt u ook gemakkelijk naar Namibië reizen. Let op dat u in Zuid-Afrika links moet rijden en het bezit van een internationaal rijbewijs verplicht is. Deze is verkrijgbaar bij de ANWB.

 Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent verschillende klimaten. Wanneer u gaat rondreizen in Zuid-Afrika is het over het algemeen zonnig en aangenaam warm. In de verschillende regio’s heerst een ander klimaat onder invloed van de hoogte en de oceaan. Langs de kusten heerst een subtropische klimaat, in het binnenland is het warm en droog. Op reis naar Zuid-Afrika is eigenlijk gedurende het hele jaar mogelijk. Zuid-Afrika is gelegen op het zuidelijk halfrond waardoor de jaargetijden ten opzichte van Europa precies zijn omgekeerd. Van november tot februari is het zomer in Zuid-Afrika. In deze periode zijn er veel toeristen en is het erg vochtig, ook kan het er in de zomer erg heet zijn. De wintermaanden mei, juni, juli en augustus kennen milde temperaturen, in de hoger gelegen delen van het land kan het er in de nachten koud zijn en kan er zelfs vorst voorkomen. Het klimaat is in de meeste regio’s het meest aangenaam gedurende de lente- en herfstmaanden september, oktober, maart en april. Dit maakt de Zuid-Afrikaanse lente en herfst de beste perioden om het land te bezoeken tijdens uw rondreis Zuid-Afrika.