Rondreis Zuid-Korea

Steeds meer Nederlanders trekken voor een vakantie richting Azië. In Azië kunt prachtige landen vinden, zoals Thailand, China, Indonesië (Bali) en Maleisië. Maar, er is nog één prachtig land waar helaas nog niet al te veel mensen naar toe reizen. Wellicht heeft dit ook te maken met de onstuimige situatie in het buurland én onduidelijkheid die over het land heerst. Als u op zoek naar een avontuurlijke rondreis bent, is een rondreis door Zuid-Korea in ieder geval een absolute aanrader.

De Republiek Korea, officiële benaming van Zuid-Korea, is sinds 1945 afgesplitst van het land Korea. Sindsdien gaan Zuid-Korea en Noord-Korea als aparte landen door het leven. Noord-Korea gaat momenteel gebukt onder het regime van de leider, terwijl Zuid-Korea juist steeds moderner wordt. Dat is onder andere terug te zien in de grote steden zoals Busan en Seoul. Op het platteland is er daarentegen nog veel armoede en rust te vinden. Juist deze combinatie maakt Zuid-Korea tot een uiterst interessant land voor het maken van een rondreis.

Het bezoeken van Zuid-Korea is echter niet al te makkelijk. De controle is behoorlijk streng. Zuid-Korea is wat dat betreft absoluut geen open boek. Als u naar Zuid-Korea af wenst te reizen, heeft u geen visum nodig. In dat geval mag u maximaal negentig dagen in het land verblijven. Als u langer wilt blijven, heeft u wel een visum nodig. Het is sowieso wél altijd noodzakelijk dat je een ticket voor de retourvlucht kunt tonen aan de plaatselijke instanties.

Toch is een tendens zichtbaar dat de instanties in Zuid-Korea steeds vrijer en minder streng worden. Wellicht heeft dit ook te maken met de winter van 2018. Destijds werden namelijk de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea georganiseerd. Een groot festijn waar Zuid-Korea zichzelf positief op de kaart heeft gezet. Sindsdien heeft men hoogstwaarschijnlijk door dat het toerisme een bron van inkomsten kan zijn.

Bestemmingen en hoogtepunten in Zuid-Korea

Bij een bezoek aan Zuid-Korea kan een bezoek aan Seoul absoluut niet ontbreken. Seoul is een gigantische metropool in het Noorden van het land. Deze stad ligt relatief dicht bij de grens met Noord-Korea, maar daar is gelukkig niet al te veel van te merken. Seoul wordt ook wel getypeerd als het politieke, culturele, sociale en economische centrum van Zuid-Korea. Oftewel: zo’n beetje alles binnen Zuid-Korea vindt plaats in Seoul. Het bezoeken van deze stad is dan ook een absolute aanrader. Het is een stad met bijna 10 miljoen inwoners en met ongelooflijk veel interessante gebieden. De wolkenkrabbers en de authentieke tempels volgen elkaar in snel tempo op. Al met al een zeer afwisselende en gevarieerde stad.

Busan is een andere zeer grote en interessante stad in dit Aziatische land. Het is de op één na grootste stad van Zuid-Korea en heeft een prachtige ligging. De stad ligt namelijk deels in de heuvels. Dankzij de ligging, in het zuidoosten aan de kust, heeft Busan ook één van de grootste havens ter wereld. Tijdens een rondreis door Zuid-Korea is het ook prachtig om Busan te bekijken. Een bezoek aan de Haedon Yonggungsa tempel mag absoluut niet ontbreken; dit is één van de meest bekende boeddhistische tempels.

Als u het authentieke Zuid-Koreaanse leven wilt zien, kunt u naar bijvoorbeeld Jeaollanam-do of Gyenogsangnam-do gaan. Deze twee regio’s herbergen nog vele historische plekken. Een treffend voorbeeld daarvan is de stad Gyeongju; dit is verreweg de meest historische stad van het land. In Jeaollanam-do kunt u genieten van prachtige thee plantages.

Soorten rondreizen in Zuid-Korea

Als u naar Zuid-Korea af wenst te reizen, is het maken van een rondreis zeker aan te raden. Enerzijds heeft dit met de verscheidenheid in het land te maken. De grote steden, Busan en Seoul, zijn in geen enkel opzicht te vergelijken met de landelijke gebieden. Deze landelijke gebieden kenmerken zich door een unieke natuur en een ietwat authentieke levensstijl. Anderzijds is het behoorlijk ver vliegen vanuit Nederland naar Zuid-Korea. In dat geval is het dus ook prettig als u een langere tijd in het land door kunt brengen. Bij het maken van een rondreis kunt u in ieder geval meer dan voldoende zien.

Bij het maken van een rondreis door Zuid-Korea kunt u opteren voor een groepsrondreis. Hierbij gaat u samen met een touroperator een vooraf uitgestippelde route afwerken. Een route die langs alle hoogtepunten van het land gaat. Een route waar u ongetwijfeld van onder de indruk zal zijn.

Het is echter ook goed mogelijk om zélf een rondreis door Zuid-Korea te maken. Een zogeheten privéreis is een ware uitdaging, aangezien men het in Zuid-Korea niet al te nauw met de verkeersregels neemt. Het maken van een individuele rondreis door Zuid-Korea is dan ook een garantie voor spanning en avontuur. Als u echter ziet hoe prachtig dit land is, heeft u dat er absoluut voor over.

Accommodaties in Zuid-Korea

In steden zoals Busan en Seoul staan allerlei prachtige hotels. De bekendste hotelketens zijn namelijk tegenwoordig ook actief in deze landen. Het vinden van een prettig en luxe hotel is in deze steden dan ook niet al te lastig. In de landelijke gebieden kan dit echter al een stuk lastiger worden. Daarbij gaat u geen hypermoderne hotels tegen komen. Nee, in die gebieden is het populairder om in een Bed & Breakfast of in een tempel te slapen.

Met name die laatste accommodatie is bijzonder indrukwekkend. Het doel hierbij is om toeristen kennis laten te maken met de boeddhistische tempels. U krijgt 3 maaltijden per dag en u krijgt een bed om de nacht door te brengen. In ruil daarvoor moet u meehelpen met het werk in de tempel en tevens moet u mee doen aan het ochtendgebed. Absoluut een prachtige en indrukwekkende gebeurtenis gedurende een rondreis door Zuid-Korea.

Vervoer in Zuid-Korea

Vanuit Nederland is het mogelijk om zonder tussenstop naar Seoul te vliegen. Deze vlucht duurt ruim 10 uur. Het is echter ook mogelijk om met één tussenstop vanuit Nederland naar Deagu, Jeju, Busan en Gwangju te vliegen. Vanuit daar kunt u direct verder reizen voor uw rondreis.

Om binnen het land te reizen, kunt u gebruik maken van meerdere treinen. Zo gaat er een razendsnelle trein tussen Seoul en Busan. Maar, de bus is verreweg het meest gebruikte vervoermiddel in Zuid-Korea. Als u een rondreis door Zuid-Korea maakt, is de kans ook groot dat dit middels een touringcar of bus gebeurt.

In de grotere steden kunt u ook gebruik maken van een uitgebreid metro netwerk. In de zeven grootste steden is er een prachtig metro netwerk aangemaakt, waarmee u razendsnel door de steden kunt reizen.

Het is namelijk niet aan te raden om met de auto door een grote Zuid-Koreaanse stad te reizen. Deze steden staan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat volledig vast. Er zijn simpelweg te veel auto’s in het land, terwijl er ook te weinig wegen aangelegd zijn. Het maken van een privé rondreis met een auto is mogelijk, maar vermijd daarbij wel de grote steden.

Het klimaat en de beste reistijd voor uw reis naar Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft niet de seizoenen zoals wij deze kennen. Nee, de winter loopt hierbij van november tot maart, de lente van maart tot juni, de zomer van juli en augustus en in september en november is het herfst. Over het algemeen genomen zijn de herfst en het voorjaar de beste reisperioden. In die perioden valt er minder regen en zijn alle bomen en planten in volle bloei. Dat levert prachtige beelden op in het landschap van Zuid-Korea.

In de wintermaanden is het overigens ook mogelijk om te skiën in Zuid-Korea. De verscheidenheid in het land wat betreft het weer is te danken aan de aanwezigheid van 4 verschillende klimaatsoorten. Deze klimaatsoorten zorgen voor een behoorlijk verschil van temperaturen tussen de verschillende regio’s in Zuid-Korea.